Zaterdag een Pitch Invasion bij FC Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Zaterdag een Pitch Invasion bij FC Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Zaterdag een Pitch Invasion bij FC Utrecht?

Zaterdag een Pitch Invasion bij FC Utrecht?
Feest in een vol uitvak van FC Utrecht bij Vitesse
Onderweg naar Arnhem bereikte ons enkele onheilspellende berichten. Er was strenge controle op de kaarten voor de wedstrijd. Kwam je uit de omgeving van Utrecht, dan kwam je er niet in. Omdat ook wij naast de parkeerkaarten visten, hadden we via de site van Vitesse kaarten gekocht.

Onderweg naar Arnhem bereikte ons enkele onheilspellende berichten. Er was strenge controle op de kaarten voor de wedstrijd. Kwam je uit de omgeving van Utrecht, dan kwam je er niet in. Omdat ook wij naast de parkeerkaarten visten, hadden we via de site van Vitesse kaarten gekocht.

Account aanmaken en klaar, een woonadres in Duiven en gaan. Tientallen supporters van FC Utrecht kwamen het stadion niet in. Wij paste onze strategie aan om niet op te vallen. Als eenlingen liepen we naar de tourniquets. Zo onopvallend mogelijk en het werkte. We kwamen uiteindelijk op vak 123 terecht. Midden tussen de Vitesse-fans. Er viel geen enkele wanklank.

FC Utrecht begon zonder Zakaria Labyad. Dat was een tegenvaller, maar niet getreurd. De eerste helft was FC Utrecht de betere ondanks de kansen van Vitesse. En ja, hoe verzin je het. Net voor rust: Ayoub weer eens met balverlies. Pats, 1 -0 Vitesse. Ook de aanwezige Erik Ten Hag heeft zich moeten verbazen. Het draaien en draaien is er nog steeds niet uit.

Tweede helft

Maar goed, in de rust de puntjes verder op de i. Dit Vitesse vonden wij zwakker dan Heerenveen. Dus dat bood perspectief. FC Utrecht drukte door en de welverdiende gelijkmaker kwam op naam van Ramon Leeuwin. En niet geheel toevallig, een assist van de net ingevallen Labyad. FC Utrecht bleef een prima partij spelen, maar toch was het Vitesse dat op 2 – 1 kwam.

Huisfotograaf Frank Zilver bijt zijn nagels eraf

FC Utrecht schakelde weer een tandje bij en Labyad tekende met een prima goal voor de 2 – 2. Loon naar werken. We wreven in onze handen. Een gelijkspel was natuurlijk een mooie uitgangspositie, maar wederom ontbrak het FC Utrecht aan een killers mentaliteit. Jensen verkeek zich op een houdbare bal in blessuretijd. Dat mag gewoon niet gebeuren. Heel jammer. De 800 fans van FC Utrecht maalden er niet om. Zij bleven enthousiast en maakten er tot ver na afloop weer een feestje van. Zij blijven vol vertrouwen.

Alles of niets

Aanstaande zaterdagavond is het alles of niets. Ik mag toch hopen dat er dan minstens 20.000 fans aanwezig zullen zijn. Klaar voor weer een feest. Er is alles aan gelegen om er werkelijk een fantastisch gekkenhuis van te maken. Dan ook nog op een zaterdagavond. Laat het maar spoken in de Galgenwaard! Vitesse vreest ons. Een oproep aan het sfeerteam om alles uit de kast te halen. De finale der finales.

Ook FC Utrecht en de geledingen mogen wel eens wat spectaculairder uit pakken. Verzin maar iets. De vonk moet overslaan naar het team. De onoverwinnelijkheid uitstralen. Het Europese avontuur lonkt wederom voor FC Utrecht en zijn fans, en zou een mooie kers op de taart zijn. Laat Labyad de aanjager zijn, Van der Maarel de beste en Jansen de organisator in de achterhoede. Het zou werkelijk uniek zijn als FC Utrecht wederom Europa ingaat! Dan zal ook de traditionele pitch invasion zijn intrede doen. Heeft iemand een trapje voor me?

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Herman

  “pitch invasion”

  Holy moly, das ff schrikken als Bennie dit soort woorden gaat gebruiken, of heeft hij tegenwoordig ook een ghostwriter? Of is het virus van marketingman Wilco van Schaik overgeslagen?

 2. Ivo Positivo

  Voorronde Europa League. Nu de “finale der finales”, en er dan middenin de zomervakantie uit vliegen tegen een Differdange.

 3. Hetty van de Geer

  Is het wel zo slim, om deze truc uit de doeken te doen op DUIC? Als deze truc algemeen bekend word, kijkt men straks bij een uitwedstrijd van FC Utrecht niet alleen naar de toegangskaarten, maar vragen ze ook om de ID-kaart.

 4. W

  Ik help je het veld weer op 🙂 Uuuuuuuuuu. We maken er een feestje van!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).