Poll: Wat vind jij van het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht? Poll: Wat vind jij van het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht?

Poll: Wat vind jij van het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht?

Poll: Wat vind jij van het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht?
FC Utrecht presenteerde eerder deze week de nieuwe tenues van de spelers. De meningen over met name het thuisshirt lopen – zoals eigenlijk elk seizoen – sterk uiteen. Dit keer lijkt de discussie vooral te gaan over de kleurstelling. Aankomend seizoen wordt er namelijk volledig in het rood gespeeld, en niet in het rood-wit.

FC Utrecht presenteerde eerder deze week de nieuwe tenues van de spelers. De meningen over met name het thuisshirt lopen – zoals eigenlijk elk seizoen – sterk uiteen. Dit keer lijkt de discussie vooral te gaan over de kleurstelling. Aankomend seizoen wordt er namelijk volledig in het rood gespeeld, en niet in het rood-wit.

Sommigen zien de keuze om het thuisshirt helemaal rood te maken als traditiebreuk. Een woordvoerder van FC Utrecht zegt echter dat de spelers in de jaren ’70 en ’80 nagenoeg alle seizoenen een thuisshirt droegen waarop rood de boventoon voerde. “Dus van een traditiebreuk is geen sprake”, aldus de woordvoerder.

Vanuit sommige hoeken wordt gesuggereerd dat hoofdsponsor T-Mobile een vinger in de pap had tijdens het ontwerpen van het thuisshirt. Dit wordt echter door FC Utrecht ontkend. “Het was geen eis van de hoofdsponsor, daarbij staat onze hoofdsponsor nu niet op een egaal vlak, of egale kleur. Zoals je ziet is er een diagonaal in het shirt”, zegt de woordvoerder van FC Utrecht.

DUIC is benieuwd wat de lezers van het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht vinden.

Wat vind jij van het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht?

View Results

Loading ... Loading …

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. W.

  Prima shirt toch, af en toe eens wat anders. Het rood wit vind ik ook mooi, maar op deze manier valt tenminste niet op dat het logo van FC Utrecht de Utrechtse vlag gespiegeld heeft 🙂

 2. Nathan

  Zonde, dit is een nietszeggend, saai shirt. Geen bijzondere of vernieuwende details; niks spannends. FC Utrecht kan zo mooi onderscheiden van de andere clubs door elk seizoen een thuisshirt te hebben met een rood/witte diagonaal. Dit shirt is onherkenbaar van een afstandje (Is het AZ? Is het FC Twente? Nee, het is FC Utrecht..). Alweer een jaar een gemiste kans om niet met stadswapen als shirt te spelen. Wees trots op rood/wit!

 3. Dennie

  Mooi shirt! Supporters die het niks vinden kunnen niet tegen verandering. Gewoon even aan wennen.

 4. Joris

  FC Utrecht laat net zoals onder Wilco zijn oren hangen naar de shirtsponsor, investeer in traditie en niet in dit calimero gedrag. Wij willen ons toch het liefst identificeren met ons ons stadswapen, ons harnas. Bij Ajax of Feijenoord zou het ondenkbaar zijn maar bij ons kan alles voor een extra grijpstuiver.

 5. Wim

  @ Dennie

  Verandering is niet erg. Wel erg is dat Utrecht zich zo niet onderscheidt van AZ, Twente, of you name it, zoals Natan terecht opmerkt.

 6. A3

  Helaas blijft de FC maar experimenteren met de shirts. Zit totaal geen gedachte achter. Had zo gehoopt op de rood witte diagonaal. Maar helaas, volgend seizoen weer wat anders😔.

 7. Herman

  Gewoon Nike standaard shirt met een frutsels zodat het net bijzonder lijkt.
  En volgens seizoen met veel poeha, originele shirt weer terug.
  En de fans lappen jaar in, jaar uit 89 euro…….

 8. Alain

  Het shirt is wel vaker “egaal” geweest. Rood-wit diagonaal vind ik mooier, maar deze is wel OK, toch. Tikkie weinig avontuurlijk, misschien.

  Een mooi overzicht van de tenues door de tijd:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_tenues_van_FC_Utrecht

 9. Bill

  Graag die rood witte diagonaal terug!! En veranker het dan gelijk in de boeken dat er nooit meer van wordt afgeweken. Er zijn nog twee (uit en beker) opties, knoei daar maar aan…

 10. Petra

  Ik vind hem hem mooi! Eindelijk weer gewoon rood zo als het vroeger altijd was .

 11. Rob

  Ik mis onze plaatselijke trots de dom

 12. buurtbewoner

  handig die grote T op shirt, dan zie je dat het Thuis is 😉

 13. Uuutje

  @Alain, het shirt is niet egaal, maar kent twee kleuren rood en de diagonaal is er nog.

  Verder is juist het egale rode shirt het historisch juiste shirt (op de eerste 2 seizoenen na). Het stadswapen shirt is er pas vanaf 2007?

 14. Bill

  @Uuutje: Een diagonaal zonder rood/wit is natuurlijk onzin, hoort niet de beschermheilige van de stad, St. Maarten… En inderdaad vanaf 2007 op de shirts, dus nu doorpakken om dit te verankeren in de basis van de club, net zoals de shirts van b.v. Ajax en Feyenoord. Dit shirt is (op Monaco na, maar dan andersom) naar mijn weten nergens terug te vinden en uniek. Met het compleet rode shirt kies je de anonimiteit… Pak dan nu ook door met het rood/wit!!
  En de reden “oh, het is wel eens leuk voor de verandering” kan je desnoods ook bij de andere shirts van de seizoenscollectie toepassen.

 15. W

  Teveel rood!, jammer.
  Nu erg saai en heeft niets met Utrecht te maken; te weinig Utrechtse uitstraling.

 16. Pee

  Waarom hebben ze niet aan die jongen gevraagd ,die toen een t-shirt had ontworpen wat behoorlijk mooi was, om een shirt te ontwerpen..

 17. Uuutje

  @pee

  Je denkt toch niet dat Nike een echt uniek shirt laat maken?

  Weet je hoeveel dat Nike zou kosten?

  En hoeveel dat shirt dan in de winkel zou kosten?

 18. Steve

  Kom op FC Utrecht!
  Jullie laten je ringeloren door Nike en T Mobile.
  Idd pas vanaf 2007.
  Maar iedereen vond het mooi.
  Ook een rode broek en rode sokken horen hier bij.
  Het rood / witte diagonale shirt heeft Utregse uitstraling .
  Al het andere niet.

 19. Berk

  Julie zitten ook allemaal bij de verkeerde club mensen. Als je een mooi traditioneel rood wit shirt wil dat praktisch elk jaar hetzelfde blijft, kom dan gewoon naar Ajax. Kan je ook wat vaker juichen 😉

 20. Dave

  I love utrecht and i hate ajax!

  Love the shirt

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).