Push-ups voor het hele gezin | De Utrechtse Internet Courant Push-ups voor het hele gezin | De Utrechtse Internet Courant

Push-ups voor het hele gezin

Push-ups voor het hele gezin
Vincent Alkemade schrijft voor DUIC over zijn zoon die dit seizoen bij FC Utrecht mag voetballen. Hoe gaat het hem en zijn vader af?

Vincent Alkemade schrijft voor DUIC over zijn zoon die dit seizoen bij FC Utrecht mag voetballen. Hoe gaat het hem en zijn vader af?

“Zondagochtend om kwart over zes springt de radiowekker aan. Het is schemerig in de slaapkamer en de lucht is nog vol van slaap. Half wakker probeer ik te focussen op de groen verlichte cijfers. Het is toch echt kwart over zes en tijd om op te staan. Mijn zoon moet zich al vroeg in Hengelo melden voor een internationaal voetbaltoernooi.

Het grote toernooi vormt het sluitstuk van een intensieve trainingsweek. Het is prachtig voetbalweer in Hengelo, niet te warm en met een aangenaam zonnetje. In ieder geval is het perfect voor de meegereisde ouders op het terras en langs de lijn. De jongens van alle teams ogen professioneel en gedisciplineerd. De ouders vormen daarentegen een bonte en luidruchtige verzameling. Veel ouders leven intens mee met hun getalenteerde kroost. Of ze uit Nederland komen of uit de omringende landen maakt niet uit. Wat opvalt is dat onze zuiderburen aan het einde van de dag het meeste zingen van alle ouders. Daar hebben wij duidelijk nog een inhaalslag te maken.

Op de terugweg in de auto kijk ik in de achteruitkijkspiegel. Mijn zoon leunt met z’n  hoofd tegen het raam. We zijn nauwelijks de bebouwde kom uit of hij slaapt. Terwijl links en rechts de bossen en de weilanden langs ons heen glijden, komen flarden van de afgelopen vakantie terug. Het hele gezin deed mee met de huiswerkopdrachten van mijn zoon om de rompstabiliteit te vergroten. Het moet een koddig gezicht zijn geweest om ons rond het zwembad push-ups te zien doen om daarna in het koele water te springen. Gelukkig konden we bij tijd en wijle lachen om ons geploeter. Althans, als de spierpijn in de buik niet te veel opspeelde. Als mijn zoon thuis uit de auto stapt, beweegt hij een beetje stram. Na zo’n lange voetbaldag is dat niet vreemd. Eenmaal in huis voelt hij aan zijn lies en kijkt wat onbestemd.

De volgende dag schiet het in zijn lies als hij uit school naar huis rent. Mijn zoon wil direct de trainer bellen. Hij slaat daarmee het stadium over van proberen en kijken hoe het gaat. Uit ervaring weet ik dat hij dat niet graag doet. Het moet dan wel serieus mis zijn. Dat maakt mij ook een beetje ongerust. Hij is nieuw in het team en dan loopt hij nu in de voorbereiding een blessure op. Hoe lang gaat het duren? Die maandag wacht ik buiten bij de fysio van FC Utrecht. Het is duidelijk dat hij vanavond niet zal meetrainen en de rest van de week ook niet. Het kwalificatietoernooi in Almere moet hij eveneens aan zich voorbij laten gaan. En ook als je niet speelt, moet je bij de wedstrijden aanwezig zijn. Zo zijn de regels. We moeten deze zaterdag dus gewoon op tijd in Almere zijn. Gelukkig gaat de wekker deze keer pas om acht uur.”

Gekoppelde berichten

Vincent Alkemade

Vincent Alkemade

Een zaterdag zonder voetbal bestaat voor veel jongetjes en meisjes niet. En daarmee ook niet voor hun ouders. Vincent Alkemade maakt het allemaal mee als voetbalvader. Hij schrijft op DUIC over zijn zoon die in het komende seizoen bij FC Utrecht mag voetballen.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).