Salut et merci Dito | De Utrechtse Internet Courant Salut et merci Dito | De Utrechtse Internet Courant

Salut et merci Dito

Salut et merci Dito
De week voor FC Utrecht – Heracles Almelo stond in het teken van de tien jaar geleden overleden David Di Tommaso. Er zou op gepaste wijze een eerbetoon zijn voorafgaande aan de wedstrijd. Het was zeker gepast en respectvol.

De week voor FC Utrecht – Heracles Almelo stond in het teken van de tien jaar geleden overleden David Di Tommaso. Er zou op gepaste wijze een eerbetoon zijn voorafgaande aan de wedstrijd. Het was zeker gepast en respectvol.

Ook de fans van Heracles lieten een mooi spandoek zien in het bezoekersvak. Op gepaste wijze heb ook ik samen met mijn gezin een aantal rozen neergelegd bij de hoofdingang. Ook mijn jongste dochter (zie foto) wilde perse mee. Ik had haar thuis het nodige verteld over David. Een beetje ontdaan nam zij plaats in vak O. Velen kregen weer kippenvelmomenten. Een zeer waardig eerbetoon. De woorden in het Nederlands van Audrey Di Tommaso. De beelden en het Ti Amo. En Noah Di Tommaso die via de paal nog scoorde. Ook de rol van Marianne Werdler viel op. Ze week niet van de zijde van Audrey. Al jaren staat ze de familie Di Tommaso bij. Een gouden schakel in de organisatie van FC Utrecht. Respect voor je rol Marianne.

De eerste helft was bedroevend. Moedeloos werden we van het tikje terug en tikje breed. Waar was de strijd en passie? In de rust gaven we geen stuiver meer voor FC Utrecht. Ten Hag/De Jong hebben alle zeilen bij moeten zetten. FC Utrecht kwam herboren uit de rust. Met 10 man. De hopeloos falende Conboy stond in de rust al onder douche. Hij kreeg twee maal geel. Oliedom. Plots was er weer strijd. Barazite deed een kunststukje en Haller maakte het feest compleet. 4 – 2. Wat een toeval. 4 doelpunten voor FC Utrecht. David altijd spelend met nummer 4. Zo eindigde de middag toch nog in een positieve sfeer. Ook na afloop in Dito. Daar kwam Letschert nog even op de koffie. Geschikte peer. Een no nonsens speler. Ik waarschuwde hem nog wel even voor zaterdag. Graafschap – FC Utrecht. Geen Sinterklaascadeautjes geven. Het is zaterdag immers 5 december. Typisch FC Utrecht om De Graafschap verder in het zadel te helpen. We gaan het zien. Ondanks de smeekbede van mijn vrouw gaat de club voor pakjesavond thuis. Zaterdag ben ik in Doetinchem. Ik wil zien hoe FC Utrecht voortborduurt op de tweede helft tegen Heracles. Dat belooft dan veel goeds. Hopelijk kom ik dan thuis met de 3 punten. Het zal mij vast en zeker een pak slaag met de roe schelen.

Ben ten Boden.

4 Reacties

Reageren
 1. Frits

  Op een dag zoals gisteren bleek maar weer eens dat lieden die het steeds maar over ”FC Belevingsproduct” hebben echt onzin uitkramen…

  Een prachtige dag voor iedereen die de FC en Di Tommaso een warm hart toedraagt, hulde voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt!

 2. jos stelling

  FC Utrecht op z’n sterkst !!

 3. leendert

  Was een geweldige wedstrijd. Betere reclame kon je niet hebben voor de FC. Hoop dat weer meer mensen de Galgenwaard weten te vinden. Utrecht ga zo door.

 4. Eerlijk en oprecht

  Met alle respect voor David en de goede bedoelingen van FC Utrecht, een Di Tomasso trofee, een standbeeld, geen nummer vier meer, elk jaar stilstaan. Het lijkt mij een keer genoeg….. Er zijn meerdere FC Utrecht voetballers overleden ( welke vele wedstrijden meer hebben gespeeld voor de FC) waar niets aan gedaan wordt, bijv ; de Tank. Daarnaast horen we niets meer vanuit de club over Mihai Nesu…..

  Meneer van Schaik moet weer op de middenstip schreeuwen dat we een familie zijn, de man die bij het overlijden van David in zijn AJAX pyama rondliep is nu de volksmenner van de Galgenwaard en pakt weer eens zijn moment van roem. De sjaals en speciale shirts liggen weer volop in de fanshop, er moet natuurlijk wel wat verdiend worden…… Het is een grote schande!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).