Schaatsers slaan waarschuwingen in de wind en gaan toch het ijs op | De Utrechtse Internet Courant Schaatsers slaan waarschuwingen in de wind en gaan toch het ijs op | De Utrechtse Internet Courant

Schaatsers slaan waarschuwingen in de wind en gaan toch het ijs op

Schaatsers slaan waarschuwingen in de wind en gaan toch het ijs op
Foto's: Bas van Setten / DUIC
Een handjevol schaatsers is vandaag, tegen alle waarschuwingen in, toch het ijs opgegaan. Zowel op de Catharijnesingel, als op de Daalsesingel en in het Griftpark waren mensen aan het schaatsen.

Een handjevol schaatsers is vandaag, tegen alle waarschuwingen in, toch het ijs opgegaan. Zowel op de Catharijnesingel, als op de Daalsesingel en in het Griftpark waren mensen aan het schaatsen.

Gisteren aan het eind van middag waarschuwden de hulpdiensten de schaatsers op de Catharijnesingel al voor de slechte conditie van het ijs. Ook de gemeente Utrecht plaatste gistermiddag een oproep op Twitter. “Gevaarlijk ijs door stijgende temperatuur, mensen zakken door het ijs, dringend advies het ijs niet meer op te gaan”, is te lezen in de tweet.

Ondanks deze berichten zijn mensen vandaag toch het ijs opgegaan. In het Griftpark werd een schaatser gewaarschuwd door een voorbijganger. “Er is hier net iemand een kwartier geleden door het ijs gezakt. Voor jou maakt mij dat niet zoveel uit, maar voor die kleintjes wel.” De man wees daarbij op een paar kinderen die ook aan het schaatsen waren.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
  1. w

    het is een waarschuwing, geen algeheel verbod toch??
    alleen zie ik op foto ook kinderen, die ouders??? wtf

  2. Berend

    Achterlijk volk.

  3. Marko

    Het gevaar wordt erg overschat, ook door de hulpdiensten. Het ijs heeft er een week over gedaan om aan te groeien. Nu het 1 dag iets warmer is dooit alleen het toplaagje, maar wordt de structuur en de dikte van het ijs nauwelijks aangetast. De ophef is er vooral bij mensen die geen ervaring hebben met natuurijs.

  4. Carlos Darwijn

    @Marko: https://nos.nl/artikel/2220641-gewaarschuwde-waaghalzen-zakken-door-het-ijs.html

    Maar jij als autoriteitloze superburger weet het natuurlijk beter, net als die gasten die boswachters gaan bedreigen omdat ze een experts in natuurbeheer zijn.

    Het enige voordeel aan mensen die door slecht ijs zakken is het Darwin-effect, helaas blijken domme genen nog altijd te sterk om te overleven. En omdat we nu eenmaal mensen niet zomaar laten verzuipen kost het ons bakken met geld om die idioten in leven te houden.

  5. Geenstijl@Utrecht

    Ik stel voor dat wij een APV maken die de hulpverleners beschermt tegen dit soort domme idioten, want wie kan er straks opdraven als er iemand onder het ijs schuift, precies ja.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).