Sint Maarten in de Galgenwaard - De Utrechtse Internet Courant Sint Maarten in de Galgenwaard - De Utrechtse Internet Courant

Sint Maarten in de Galgenwaard

Sint Maarten in de Galgenwaard
Galgenwaard FC Utrecht
Er stond wat te gebeuren voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente. Veel supporters hadden daags voor de wedstrijd een e-mail ontvangen. Ook ik. We waren benieuwd.

Er stond wat te gebeuren voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente. Veel supporters hadden daags voor de wedstrijd een e-mail ontvangen. Ook ik. We waren benieuwd.

Uiteindelijk deed Sint Maarten zijn intrede in de Galgenwaard middels een brand movie (zie hieronder). Denk er van wat u wil, maar wij werden er niet warm of koud van. De warmte moest van het veld komen. FC Utrecht op jacht naar plaats 4. De eerste helft was het Twente die dotten van kansen kreeg. FC Utrecht was steriel en zonder Labyad mis je toch een stuk creativiteit. Van de Streek had al in de tweede minuut de  1-0 op zijn schoen. Helaas niet scherp genoeg. In de tiende minuut was daar de 0-1. Twente bleef kansen missen. En dan weet je het wel.

Net voor rust een mooie goal van Klaiber. De 1-1 ruststand was geflatteerd. Een 1-3 lag meer voor de hand. Na rust zagen we een ander FC Utrecht. Meer passie en doelgerichtheid. Het resulteerde in nog twee mooie goals voor FC Utrecht. Het gaf de fans wat meer warmte in een ijskoud Galgenwaard. Velen hadden er ook de brui aan gegeven. Te koud en de krokus vakantie. De komende dagen zal het Siberisch koud worden in Nederland. De schaatsen gaan uit het vet. De FC Utrecht-mutsen op. De aanloop naar de wedstrijd met PSV is met bittere kou omgeven.

Zal FC Utrecht zaterdag in staat zijn om ongeslagen te blijven sinds het aantreden van De Jong? We gaan het zien. Het zal storm lopen onder de fans van FC Utrecht. Voor slechts 34,50 is een kaart te koop voor het uit vak. Voor de zekerheid hebben we vorige week onze kaarten al aangeschaft. We wilden niet naast de pot piesen.

Labyad zal in Eindhoven weer een ‘helden’ ontvangst krijgen. Hopelijk zal hij zijn voeten laten spreken en niet ingaan op de intimidaties van de PSV fans. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Voor de FC Utrecht supporters die nog geen kaartje hebben, is het zaak te haasten. Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Of zoals Sint Maarten het ons doet geloven in het magazine van vandaag: ”Alles wat uit het hart komt is oprecht voor je raap. Eerlijk en confronterend. Hard en hecht. Dit is FC Utrecht vanuit het hart”. Op naar Eindhoven voor de drie punten. Voor 34,50…

Ben ten Boden

Videoverslag

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).