Staat er een maat op het duo Ten Hag/De Jong? | De Utrechtse Internet Courant Staat er een maat op het duo Ten Hag/De Jong? | De Utrechtse Internet Courant

Staat er een maat op het duo Ten Hag/De Jong?

Staat er een maat op het duo Ten Hag/De Jong?
De hoofdtribune genoot gisteren in de volle zon van de 3-0 zege tegen FC Twente.
Een paar minuten voor tijd, scandeerde het stadion de namen van Erik Ten Hag en Jean Paul De Jong. De waardering deed beiden zichtbaar goed. Ten Hag en De Jong, brengen FC Utrecht weer op de kaart. Hopelijk ook op de Europese.

Een paar minuten voor tijd, scandeerde het stadion de namen van Erik Ten Hag en Jean Paul De Jong. De waardering deed beiden zichtbaar goed. Ten Hag en De Jong, brengen FC Utrecht weer op de kaart. Hopelijk ook op de Europese.

Tijdens de eerste tien minuten van FC Utrecht – FC Twente was hogeschoolvoetbal te zien. Ik zag snelle flitsende combinaties. Er was passie, overtuiging en het tempo moordend hoog. Binnen tien minuten had het 2-0 kunnen staan. Maar FC Twente hield stand. We verbaasden ons over de 0-0 ruststand.

Het stadion was bijna uitverkocht. Dit is zeker de verdienste van de club. Met name van de technische staf. In de tweede helft een nog beter FC Utrecht. Tegen een sterk FC Twente. Jensen ontpopte zich als een waardig vervanger van Ruiter. Ik zie Ruiter dan ook niet meer terug keren dit seizoen. Of Jensen moet geschorst of geblesseerd raken. Zo’n 94 procent van 450 supporters ziet Jensen als vaste keeper, volgens een poll op fcutrecht.net. Dat zegt genoeg.

Barazite zit meer op de bank dan hem lief is. Gelukkig kreeg hij speeltijd. Gelijk een assist en niet veel later zijn doelpunt. FC Twente ging down. Jensen verrichte nog een aantal goede reddingen. De uiteindelijke 3-0 was dik verdiend. Scheidsrechter Makkelie viel niet op. En dat is wel eens anders geweest.

Aanstaande zondag is de kraker in Rotterdam. Ruim zevenhonderd fans zullen hun club na reizen. Vol optimisme. Dit FC Utrecht acht ik zeker in staat om met drie punten de Kuip te verlaten. FC Utrecht is vrij van druk. Feyenoord niet. Neem daar bij de tactische mogelijkheden die Ten Hag/De Jong ongetwijfeld uit de hoge hoed zullen toveren en je kan de Kuip in rouw dompelen.

FC Utrecht is een vaste speler in de top 5 aan het worden. Het is de vraag welke maat er op het duo Ten Hag/De Jong staat. De Jong laat zich tot heden niet verleiden om hoofdtrainer te worden van Jong PSV. Ten Hag is zeker in beeld bij bepaalde topclubs binnen Europa. Wellicht dat ze in Zeist ook niet achterlijk zijn. Oranje is stuurloos en sportief bijna failliet. Maar het heeft wel een levensgroot afbreukrisico voor je carrière.

Laat beiden hun contract maar uit dienen bij FC Utrecht. Met het aankomende seizoen in het verschiet zou een kwaliteitsinjectie wel eens kunnen leiden tot een aanval op de top 3. Dan zullen we ook vaker mee gaan maken dat de hoofdtribune zo goed als uitverkocht zal zijn.

7 Reacties

Reageren
  1. Martijn van de Waalberg

    Volgens San Martean is het een stel prutsers met twee idioten als trainer. Al een tijd niks van hem vernomen, overigens…

  2. Herman

    Nu mag Utreg in topvorm naar een bibberend Feyenoord.
    Gaat Utreg op volle kracht Feyenoord verslaan? Onze vrienden van Ajax zullen ons dankbaar zijn!

  3. Danny

    Makkelie vond ik wel opvallen. Floot een dramatische pot. Allebei de kanten op.

  4. Vingervlug

    Nu nog ouderwetse sfeer op de tribunes

  5. Stanley

    Het is bij Utrechtwatchers algemeen bekend dat de relatie Ten Hag en JP de Jong niet optimaal is en dat hij het liefst zo snel mogelijk van JP af is.

  6. Katja

    En de hoeken dicht, dan KRIJG je toch een mooi stadion…

  7. Danny Overschie

    Welke Europese topclubs zijn dat dan precies Ben? En meen je serieus dat je Ten Hag na 1 goed seizoen bij een provincieclub en zonder een prijs te hebben gepakt al geschikt als bondscoach. Gevalletje roze bril of liederlijk dronken…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).