Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?
Archieffoto van de theepot op Hoog Catharijne
In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

Bij een botsing tussen een camper en een tram op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan is zaterdagochtend één persoon om het leven gekomen, twee andere inzittenden van de camper raakten gewond. Automobilisten mogen hier eigenlijk niet afslaan en de trambaan oversteken, maar het gebeurt wel vaker.

Er moeten extra maatregelen worden genomen om de veiligheid op het kruispunt te verbeteren

View Results

Loading ... Loading …

De bijna 7 meter hoge theepot, een kunstwerk van Lily van der Stokker – getiteld Celestial Teapot – stond lang op de traverse van Hoog Catharijne. Toen daar gebouwd ging worden werd het gevaarte weggehaald en verplaatst naar de parkeergarage aan de Rijnkade. Aangezien daar nu ook een grote bouwkeet voor staat is het kunstwerk niet meer goed te zien. Een oproep van CDA-raadslid Sander van Waveren om het kunstwerk te verplaatsen kreeg honderden reacties.

De theepot moet een nieuwe plek krijgen in het centrum van Utrecht

View Results

Loading ... Loading …

In Utrecht moeten dit jaar 31 gebieden komen waar geen vuurwerk afgestoken mag worden tijdens de officiële afsteektijden tijdens oud en nieuw. De locaties liggen veelal bij plekken waar ook dieren verblijven. Het vuurwerkbeleid van de overheid is al jaren onderwerp van gesprek. Sommigen pleiten voor een centrale grote vuurwerkshow in Utrecht om de overlast in de wijken te verminderen en zo veel mogelijk vuurwerkvrije zones. Vuurwerkliefhebbers zien graag dat de traditie zoals die nu is behouden blijft.

De gemeente Utrecht moet zoveel mogelijk vuurwerkvrije zones instellen

View Results

Loading ... Loading …

Er komt een wandeling door Lombok in Utrecht om het verhaal achter straatnamen te vertellen. Er is al langer discussie over enkele straatnamen in de wijk, sommige beladen straatnamen zouden verwijzen naar het koloniale verleden. Straatnamen worden echter niet zomaar gewijzigd. De wandeling is bedoeld om te informeren, de bewustwording te vergroten en het gesprek op gang te brengen over de koloniale geschiedenis.

Een informerende wandeling is een goede oplossing voor de discussie over beladen straatnamen

View Results

Loading ... Loading …

De herinrichting van de Amsterdamsestraatweg is uitgesteld. De gemeente werkt aan een conceptontwerp om de weg tussen Paardenveld en Marnixlaan verkeersveiliger te maken, maar dit blijkt lastig te zijn. Dit komt vooral door de hoeveelheid autoverkeer. De gemeente neemt ondertussen wel al een aantal maatregelen om het veiliger te maken. Sommige omwonenden pleiten voor flitspalen, maar die behoren niet tot de maatregelen die de gemeente neemt.

Het plaatsen van flitspalen is de ideale oplossing voor de verkeersproblematiek op de Amsterdamsestraatweg

View Results

Loading ... Loading …

Weten wat honderden mensen vorige week hebben gestemd? Bekijk het hier terug.

3 Reacties

Reageren
 1. K.

  Een goed idee,het stemmen van de stellingen l

 2. R.v.t.

  De gemeente kan toch niet voor alles een verbod of geboduitvaardigen. R hoort toch ook wat verantwoordelijkheid bij de mensen te liggen. Ik zou haast zeggen,stuur de mensen van de camper voor het uitrukken van brandweer en politie.Als je zelf zo stom bent.er wordt op het gevaar gewezen het is zelfs verboden. Als ik dan toch wil oversteken zou ik wel 10 keer zo goed uitkijken.

 3. Rinke Doornekamp

  De verkeer situatie bij de Overste den Oude laan en Weg der Verenigde Naties is juist heel erg goed! Sinds die veranderd is ongeveer 2 jaar geleden. (De mogelijk heid om van de Overste den Oude laan over de trambaan naar de Weg der Verenigde Naties te rijden richting Verkeersplein Ouden Rijn de stad uit) er is sinds die tijd veel minder sluipverkeer door de wijk Welgelegen, wat de veiligheid van de bewoners ten goede komt.

  Wat niet goed is, het onverantwoorde gedrag van mensen zoals laatst met de camper die dat ongeluk veroorzaakte.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).