Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?
In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In Utrecht komen meerdere digitale informatieschermen. Op de schermen wordt allerlei informatie getoond, zoals een plattegrond en uitagenda. Op de andere kant komen commerciële boodschappen.

Er zouden geen commerciële boodschappen op de nieuwe informatiezuilen mogen worden vertoond

View Results

Loading ... Loading …

De notoire graffitispuiter ‘Fame’ is weer opgepakt. Hij werd al eerder gearresteerd op verdenking van het plaatsen van honderden graffiti-tags. De 26-jarige man uit Utrecht zit nu in ieder geval twee weken vast.

De graffitispuiter zit terecht de komende weken vast

View Results

Loading ... Loading …

Bewoners aan de Jacob van der Borchstraat in Tuinwijk hebben tuintjes geplaatst op de plekken waar ondergrondse containers komen. De bewoners willen hun onvrede uiten over het proces. Het is geen onaangekondigde actie, er zijn inspraakavonden en wijkberichten verstuurd, maar bewoner Jos Bartels miste persoonlijk contact met de gemeente.

De gemeente moet op een andere manier contact zoeken met bewoners over Het Nieuwe Inzamelen

View Results

Loading ... Loading …

Eigenaren van boten met een verbrandingsmotor gaan in de toekomst aanzienlijk meer liggeld voor hun vaartuig betalen. Het geld wat hiermee wordt opgehaald wordt onder andere geïnvesteerd in laadpalen voor elektrische boten. Met deze prijsverhoging wil de gemeente het gebruik van vervuilende boten ontmoedigen.

De prijsverhoging voor boten met een verbrandingsmotor is terecht

View Results

Loading ... Loading …

De tippelzone aan de Europalaan moet over drie jaar sluiten. De gemeente heeft daarom besloten geen nieuwe vergunningen meer te verlenen aan sekswerkers en individuele begeleidingsplannen te gaan opzetten.

Er moet een alternatieve plek komen voor de tippelzone aan de Europalaan in Utrecht

View Results

Loading ... Loading …

De beelden die gemaakt zijn tijdens de Pegida-demonstratie, zijn door de politie veiliggesteld. In eerste instantie zou geen onderzoek worden gedaan naar de relschoppers, maar de politie roept toch getuigen op. De bijeenkomst werd na enkele minuten door de burgemeester afgelast omdat de tegenpartij eieren, tomaten, flessen en blikken gooide. Ook werd er vuurwerk afgestoken.

De relschoppers moeten worden vervolgd voor de ongeregeldheden bij de Pegida-demonstratie

View Results

Loading ... Loading …

8 Reacties

Reageren
 1. Alle informatie welkom

  Ha mede-Utrechters die op ‘oneens’ gestemd hebben bij de eerste stelling.
  Zouden jullie voor mij jullie mening kunnen toelichten?

 2. MJPD

  @Alle informatie welkom
  Dat is eigenlijk de minst interessante stelling in het rijtje, maar vooruit:

  Hoe minder reclame, hoe beter.

  Daarnaast zet ik vraagtekens bij het an sich plaatsen van digitale informatieschermen. Het maakt het straatbeeld rommeliger, leidt verkeersgebruikers af en is een vandalismemagneet. Voegt ook niets toe, want bijna iedereen heeft tenslotte al (haast permanent) een digitaal informatiescherm voor z’n neus hangen in de vorm van smartphones e.d. De weinigen die dat niet hebben, kunnen toch al niet met een groot touchscreen overweg.

 3. MJPD

  @Alle informatie welkom
  Oeps, het is een ontkennende vraagstelling zag ik later, dus mijn reactie klopt dan niet echt. 🙂

 4. Fred

  @Alle informatie welkom

  Reclame kan ervoor zorgen dat het betaalbaar blijft, net als bij kranten en websites. De kunst is om de overbodige zaken te negeren, Als er geen bewegend beeld en geen geluid is lijkt het me te doen.

 5. cas

  @ Fred, een informatiezuil kan, maar geen reclamezuil van maken.
  Het wordt zo heel snel een verlichte bak met zoveel knipperende beelden dat er een AED naast geplaatst moet worden.
  En een informatiebord beheren zet echt geen zoden aan de dijk bij de gemeentelijke begroting.

 6. Marcel

  Snap de noodzaak van een informatie zuil niet echt, zo’n lichtgevend ding siert het straatbeeld niet echt. Liever gewoon wat bordjes of een “analoge kaart”. Heb nou ook niet het idee dat toeristen dolend door het centrum lopen.
  Daarnaast vind ik het straatbeeld belangrijker voor inwoners dan voor toeristen.

 7. Harry

  Stuk voor stuk politiek gedreven vragen. Ben veel meer benieuwd wat er met de antwoorden/uitslagen gebeurd. Daar zou ik, en ik denk vele andere, over geinformeerd wensen te worden. Ik hoop maar niet dat politieke figuren deze zeer discutabele uitkomsten gebruiken sls argument.

 8. cenrumbewoner

  Helemaal eens met Marcel aangande bewonersbelang, t.o.v. toeristen!

  Elke (huis)ingreep moet gemeld en getoetst worden opdat het stads(aan)gezicht niet veranderd en/of in z’n waarde wordt gelaten, m.n. in het oude centrum.
  En dan zouden (meerdere) van die hel verlichte (vaak nog bewegende)
  reclameborden wel getolereerd kunnen/moeten worden?

  Bovendien zijn ev. kaartlezers kwetsbaar, omdat geconcludeerd mag worden dat
  – m.n. in de avonduren- ze de weg niet kennen; ongure types wel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).