Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? – De Utrechtse Internet Courant

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?
Het pand aan de Oudegracht 245
In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In het pand van het voormalige Tivoli Oudegracht komt onder meer een boetiekhotel, kinderopvang, horeca en ruimte voor culturele initiatieven. Na het vertrek van poppodium Tivoli kwam het gebouwencomplex aan de Oudegracht 245 gedeeltelijk leeg te staan. Op de verdieping in de grote zaal komt een restaurant. Het podium in de grote zaal is straks een opstap voor Utrechts talent en een plek voor culturele organisaties.

Horeca en ruimte voor cultuur is de beste invulling voor voormalig Tivoli Oudegracht

View Results

Loading ... Loading …

Het winkelcentrum The Wall in Leidsche Rijn is voor 49 miljoen euro verkocht aan private beleggers Urban Interest en Built to Build. De verkoop van het pand komt voor beide vastgoedondernemers op een goed moment. Na een lange moeizame periode begint de verhuur van het winkelruimte te lopen.

Winkelcentrum The Wall wordt alsnog een succes

View Results

Loading ... Loading …

De Partij voor de Dieren in Utrecht komt in verzet tegen de bomenkap bij Golfclub De Haar. De bomen mogen vanaf donderdag worden gekapt voor een uitbreiding van de club. Golfclub De Haar wil vanaf 1 november met de uitbreiding van de golfbaan beginnen. Naast de renovatie van de 9 bestaande holes zullen er ook 9 nieuwe holes worden aangelegd. Voor deze uitbreiding moeten er in totaal 750 nieuwe bomen gekapt worden. Online is eerder ook al een petitie gestart om de bomenkap alsnog tegen te gaan.

Golfclub De Haar mag uitbreiden, ook als dat betekent dat er bomen moeten worden gekapt

View Results

Loading ... Loading …

Het culinaire tijdschrift Lekker heeft een lijst van de honderd beste restaurants gepubliceerd. Er blijkt – net als vorig jaar – geen Utrechts restaurant te zijn opgenomen in de top 100. Utrecht heeft ook al sinds 2012 geen restaurant met een Michelin-ster meer. Destijds was het Karel 5 dat voor het laatst een ster voor Utrecht binnenhaalde.

De stad Utrecht heeft geen restaurants die in de top 100 van Nederland horen

View Results

Loading ... Loading …

De gemeente gaat elektrische borden plaatsen om fietsers te vragen af te stappen in het voetgangersgebied in Utrecht. Het gaat om een proef van twee weken. Op de Vismarkt worden telcamera’s en LED-schermen geplaatst. Als de camera’s registreren dat het erg druk is, kan er via de schermen aan fietsers gevraagd worden af te stappen en lopend verder te gaan. Op de Vismarkt mag doordeweeks gewoon gefietst worden, alleen op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 18.00 uur geldt er een fietsverbod.

Het fietsverbod op de Vismarkt moet breder worden ingevoerd

View Results

Loading ... Loading …

5 Reacties

Reageren
 1. Frits

  Ik ben er nog steeds voorstander van dat de gemeente een duidelijke (!) fietsroute aangeeft om dat voetgangersgebied heen. Inmiddels is de bewegwijzering wel aangepast, maar daarna kom je in een doolhof van straatjes terecht. Je moet maar net de weg kennen. Het enige dat er moet gebeuren is een doorgaande fietsroute bewegwijzeren en fietsers daar duidelijk op wijzen voordat ze in het voetgangersgebied zijn.

 2. JM

  Wat wordt er bedoeld met een breder fietsverbod op de Vismarkt? Ook geen fietsen in de Oudegracht die er naast ligt? mee eens!

 3. Harry

  Zou hoe zittende college dit lezen of zelf mee laten wegen?

  Ben je mal… tuurlijk niet!

 4. Bernhard

  Eens met Frits. Je kunt wel van alles fietsvrij willen maken, maar geef dan duidelijk aan waar wel gefietst mag worden! Bied alternatieve fietsroutes.

 5. Marcel

  Weer typisch.. ze hebben wel die fietsregels aangepast, maar gaan pas veel later de alternatieve routes aanpassen zodat ze bruikbaar(der) worden.

  Er zijn voor de Vismarkt ook andere oplossingen aangedragen om meer ruimte te creëren zodat fietsers en voetgangers beter samen kunnen. Denk aan het verwijdren van reclameborden op straat, geen geparkeerde fietsen, etc.

  Daarnaast lijkt het me ook goed (en ook dit is veelvuldig aangedragen) om zowel de fietsers als de voetgangers duidelijk te maken dat ze de straat moeten delen. De fieter moet even kalm aan doen dat stukje en daarnaast moet de voetganger het ook in z’n achterhoofd houden en dus een klein beetje oppassen. Zou heel veel schelen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).