Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? – De Utrechtse Internet Courant

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?
In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

De Jumbo aan Biltstraat 74 maakt bezwaar tegen de uitbreidingsplannen van de eigenaar van biologische supermarkt SuperFair aan Biltstraat 90. Er is een vergunning aangevraagd eerder dit jaar om uit de breiden naar de panden op nummer 86 tot en met 96. Jumbo is het niet met deze plannen eens.

Er is ruimte voor een nieuwe grote supermarkt aan de Biltstraat

View Results

Loading ... Loading …

Een protest van anti-islambeweging Pegida vrijdagavond voor de Ulu-moskee in Lombok is door burgemeester Jan van Zanen na ongeveer een half uur al beëindigd. Kort na de start van de demonstratie werd het onrustig. Zo’n 150 omstanders gooiden onder meer met eieren, tomaten, vuurwerk en glas. Op advies van politie en gemeente heeft de burgemeester toen besloten de demonstratie af te gelasten.

Anti-islambeweging Pegida moet kunnen demonstreren voor de Ulu-moskee

View Results

Loading ... Loading …

De gemeente Utrecht maakt werk van het verbannen van de snorfiets naar de rijbaan. Door een wetswijziging kon de snorfiets al eerder van het fietspad af dan gedacht. De verkeersregel moet in mei 2019 in werking treden. De gemeente wil al langer af van de snorfiets – met blauw kenteken – tussen de fietsers. De brommers zouden geluidshinder, overlast door uitstoot en gevaarlijke situaties opleveren.

De snorfiets moet zo snel mogelijk naar de rijbaan

View Results

Loading ... Loading …

De scheidend partijleider van D66, Alexander Pechtold, wilde in 2013 burgemeester van Utrecht worden. In een interview met Vrij Nederland over zijn vertrek uit de politiek meldt hij dat hij in zijn kring gesprekken voerde over het opvolgen van Aleid Wolfsen. Pechtold denkt een goede kans te hebben gehad de nieuwe burgemeester van Utrecht te kunnen worden.

Alexander Pechtold was een goede burgemeester voor Utrecht geweest

View Results

Loading ... Loading …

GroenLinks-raadslid Pepijn Zwanenberg is van mening dat de gemeente Utrecht meer had kunnen doen om de vermoedelijke brandstichting bij het pand aan de Rooseveltlaan te voorkomen. Eerder werd daar een woning uit de jaren ’30 volledig verwoest. Zwanenberg vindt dat er iets gedaan moet worden aan langdurige leegstand in de stad. Hij zegt zelfs dat de reden van de waarschijnlijke brandstichting bij de oudste woningen van Kanaleneiland, de jarenlange leegstand en verloedering is.

Langdurig leegstaande panden moeten maximaal beschermd worden tegen brandstichting en ander vandalisme

View Results

Loading ... Loading …

De gemeente Utrecht heeft een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afgewezen om de locatie Einsteindreef na 1 november 2018 een jaar langer open te houden. Het huurcontract van het COA liep af, maar er waren op korte termijn extra opvangplaatsen nodig. De gemeente wees het verzoek echter af, omdat ‘het internationale asiel- en migratiedebat gebaat is bij een betrouwbare en geloofwaardige overheid en partnerschap’. Het college in Utrecht wil niet terugkomen op eerder gemaakte afspraken.

De gemeente doet er goed aan het AZC aan de Eindsteindreef op de afgesproken datum te sluiten

View Results

Loading ... Loading …

8 Reacties

Reageren
 1. Rob H.

  “Langdurig leegstaande panden moeten maximaal beschermd worden tegen brandstichting en ander vandalisme”

  Nee. Langdurige leegstand moet voorkomen worden door een actief leegstandbeleid, waarbij, actief met de eigenaar naar een passende oplossing gezocht wordt. Met op den duur onteigening als de eigenaar niet meewerkt. Langdurige leegstand moet voorkomen worden, niet beschermd.

 2. Theo

  Zeker, Rob H.
  Maar dat maakt brandstichting of kraken nog niet een terechte handelwijze. Tegen dat soort gedrag moet stevig opgetreden worden.

 3. Rob H.

  Theo: Brandstichting of ander vandalisme is nu al strafbaar. Maar waarom zou je als gemeente leegstand aanmoedigen door EXTRA beschermingsmaatregelen te nemen. Die geldt voor bewoonde huizen ook niet. Door leegstand te voorkomen, voorkom je ook brandstichting / vandalisme…

  Ik ben overigens ook geen voorstander van kraken, maar daar ging het in deze stelling niet over.

 4. ACTK

  Rob H. en Theo,
  Het een sluit het ander niet uit. Het zou inderdaad heel goed zijn eigenaren een deadline voor herbestemming/verkoop op te leggen. Woningnood en anti-verloedering rechtvaardigen een streng beleid op dat gebied.
  Vroeger had je het fenomeen ‘vorderingswoning’. De gemeente vorderde woningen die niet snel genoeg opnieuw werden ingezet voor de verhuur en plaatste daar zelf bewoners in. Werkte goed! Tegenwoordig vinden we dat soort maatregelen zielig voor speculanten terwijl speculanten niks zielig vinden voor anderen.
  Stevig beleid maken!

 5. BW

  @Theo
  Zeker Theo, eens dat daartegen opgetreden moet worden, alleen de vraag die DUIC stelt is iets anders, namelijk of die panden beschermd moeten worden. Me dunkt van wel, alleen wat mij betreft wel door de eigenaar. Waarom zou de belastingbetaler er voor op moeten draaien als een particuliere vastgoedeigenaar er (om wat voor reden dan ook) voor kiest om een pand jarenlang leeg te laten staan?

 6. M.T.

  “Anti-islambeweging Pegida moet kunnen demonstreren voor de Ulu-moskee”

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Iedereen moet kunnen demonstreren. Maar er is m.i. wel een verschil tussen demonstreren en provoceren. Ik denk dat Nederland te klein is als een groep fundamentalisten voor een kerk gaat demonstreren met beelden van afgehakte ledematen van slachtoffers van het leger van de Heer, grafische beelden van priesters die een kind misbruiken en er een kruis in brand steken.

  Er zijn ook andere manieren om te ageren tegen excessen die uit naam van een religie worden geuit.

 7. Theo

  Ik kan je goed volgen, M.T.
  Maar de kerk heeft duidelijk maatregelen genomen tegen misbruik van kinderen, en spijt betuigd.
  En je zal niet snel een kerk vinden die achter het leger van de Heer gaat staan.

  Maar heb jij al eens een moskee gezien waar men de sharia afwijst, of vrouwenbesnijdenis? Waar men vindt dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn?

 8. Lombokker

  In het overwegende ‘linkse’ Utrecht is een dus meerderheid van mening dat het ‘rechtse’ Pegida geen recht heeft op vrijheid van meningsuiting. Dat recht geldt voor kennelijk alleen voor meningen die in hun eigen straatje te pas komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).