Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? Witte UU, bruisend LRC en MJ op de Dom | De Utrechtse Internet Courant Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? Witte UU, bruisend LRC en MJ op de Dom | De Utrechtse Internet Courant

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? Witte UU, bruisend LRC en MJ op de Dom

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? Witte UU, bruisend LRC en MJ op de Dom
Foto: Robert Oosterbroek
In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

Een recent gepubliceerd projectplan over het vergroten van de diversiteit op de universiteit deed veel stof opwaaien. De Telegraaf publiceerde er een artikel over, waarna de UU zich genoodzaakt zag enkele punten te verduidelijken. Vooral enkele suggesties en observaties van studenten en medewerkers leverden veel kritiek op. Zo opperde iemand verschillende gebedsruimtes bij de UU. De daadwerkelijke actiepunten in het document richten zich op de instroom en selectie van nieuwe studenten. Opleidingen en studentenverenigingen zouden zich moeten inzetten om de ‘gewenste studentenpopulaties’ aan te trekken. De UU wil namelijk een meer diverse studentenpopulatie.

De Universiteit Utrecht moet zich inzetten voor een meer diverse studentenpopulatie

View Results

Loading ... Loading …

Er zijn zorgen over Leidsche Rijn Centrum. Het nieuwe winkelcentrum moet bruisen en wordt steeds drukker, maar winkeliers zijn bang dat het niet snel genoeg gaat. D66 in Utrecht deelt die zorgen en stelde daarom schriftelijke vragen. Een levendig centrum heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen, dat vindt ook D66. Toch wil de partij weten wat de ontwikkelingen en kansen op korte termijn zijn. Er zou moeten worden gezorgd voor goede omstandigheden voor kleine winkeliers zodat zij een kans maken in het winkelcentrum, bijvoorbeeld door een speciale huurprijs. Om op korte termijn leegstaande winkelruimte tegen te gaan zou het bovendien mogelijk moeten zijn om een tijdelijk gebruik te vinden zoals atelierruimtes.

Er moeten tijdelijke oplossingen komen om Leidsche Rijn Centrum te laten bruisen

View Results

Loading ... Loading …

Aankomende zomer zal er geen Michael Jackson gespeeld worden op de klokken van de Dom. De in 2009 overleden zanger zou het thema zijn voor het slotstuk van de Zomeravondconcerten op 19 augustus, maar de gemoederen rondom het mogelijke kindermisbruik door Jackson lopen te hoog op. Het vermeende kindermisbruik staat weer ter discussie sinds er in Amerika een documentaire is verschenen, Leaving Neverland, waarin twee jongens Michael Jackson beschuldigen van seksueel misbruik. De Utrechtse Klokkenspel Vereniging die de zomeravondconcerten organiseert heeft daarom besloten een ander thema te kiezen.

Er mag geen Michael Jackson gespeeld worden op de klokken van de Dom

View Results

Loading ... Loading …

De verkoop van de Catharinakerk aan de Lange Nieuwstraat lijkt onomkeerbaar. Een online petitie om de kerk te behouden voor de katholieke kerk is 1500 keer ondertekend, maar lijkt geen effect te hebben. Er zijn verkennende gesprekken met Museum Catharijneconvent voor een verkoop. De financiële positie van de drie parochies, Ludgerus, Martinus en Salvator, staat onder druk door een jaarlijks begrotingstekort van meer dan 400.000 euro. De gebouwen en loonkosten zijn de grootste kostenposten. Er moet daarom een keuze worden gemaakt tussen de Catharina- en Augustinuskerk aan de Oudegracht in Utrecht. De Catharinakerk kost de unie substantieel meer geld.

De Catharinakerk aan de Lange Nieuwstraat moet worden verkocht aan Museum Catharijneconvent

View Results

Loading ... Loading …

Als alles goed verloopt, verhuist ’t Hoogt naar Central Studios. Het gemeentebestuur is positief over de plannen en geeft groen licht voor het maken van een concreet plan voor de invulling van het pand als instituut voor beeldcultuur. Ook het Nederlands Film Festival, Fotodok en Media Maakruimte sluiten aan. Filmtheater ’t Hoogt heeft eind 2018 de historische panden in de binnenstad verlaten. De eigenaar gaat de panden aan het Hoogt verbouwen tot appartementen en de ‘nieuwbouw’ aan de Slachtstraat wordt verkocht. Filmtheater ’t Hoogt is met diverse partijen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk werden de pijlen gericht op het Werkspoorkwartier. Daar wil ’t Hoogt samen met anderen een ‘culturele hotspot’ creëren waar bewegend beeld en audiovisuele technologie centraal staat.

Het Werkspoorkwartier is een goede locatie voor ‘t Hoogt en de andere partijen

View Results

Loading ... Loading …

1 Reactie

Reageren
  1. de medicijnman

    Een nieuw stadshart kan je niet laten zwingen twee verdieners/brengen geen drukte met zich mee zijn beide dagelijks de stad uit en doen boodschappen op zaterdag , pas wanneer deze generatie de 50 bereikt zal lLeidse rijn gaan leven.of bruisen . Dus nog even slaapstadje helaas!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).