Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?
De Rode Hesjes-beweging liep zondagmiddag een protestmars door het centrum van Utrecht (Foto's: Robert Oosterbroek)
In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

In ‘Stelling nemen op woensdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden of kan er via de link naar het bericht in kwestie worden gegaan waar ook een reactiemogelijkheid is.

Een 15-jarige jongen werd vorige week aangereden op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, toen hij een maaltijd aan het bezorgen was. De maaltijdbezorger overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens vakbond FNV is maaltijden bezorgen ongeschikt werk voor minderjarigen. “Wij scharen dit onder gevaarlijk werk. Je hebt te maken met verkeerssituaties, met werkdruk en je krijgt vaak maar per levering betaald. Dat leidt tot situaties waardoor wij het als gevaarlijk werk beschouwen.”

Maaltijden bezorgen in Utrecht is te gevaarlijk werk voor kinderen

View Results

Loading ... Loading …

De bevolking van de grote steden blijft groeien, ook in Utrecht. Daarom wordt er gekeken hoe om te gaan met mobiliteit in de grote 4 steden. De burgemeesters van Utrecht, Amsterdam Rotterdam en Den Haag en hun wethouders hebben het met premier Rutte over mobiliteit en woningbouw in de Randstad. In een artikel van NRC is te lezen dat er verwacht wordt dat de nieuwe Uithoflijn de bevolkingsgroei niet aan zal kunnen. De stad zou onderzoeken of het mogelijk is of de Uithoflijn eventueel op den duur ook ondergronds wordt.

De Uithoflijn moet deels ondergronds

View Results

Loading ... Loading …

Utrecht was zondagmiddag de uitvalsbasis van een grote groep ontevreden burgers, gehuld in roodgekleurde reflectievestjes. Deze ‘Rode Hesjes’ liepen een protestmars over de klinkers van de binnenstad, om zo kenbaar te maken dat er volgens hen iets moet veranderen aan het huidige politieke beleid in Nederland.

De protestmars van de Rode Hesjes in Utrecht was zinvol

View Results

Loading ... Loading …

Utrecht Oost heeft vanaf 1 oktober een conciërge: Sterre Hijlkema. Ze is de eerste buurtconciërge van Utrecht, een initiatief van ondernemersvereniging Puur Oost. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur heeft Sterre spreekuur in Brasserie Van Ostade.

Elke wijk in Utrecht zou een conciërge moeten hebben

View Results

Loading ... Loading …

Er komt steeds meer horeca bij in Utrecht. Sinds 2012 is het aantal horecastoelen in de stad toegenomen met 30 procent, zo blijkt uit cijfers van Datlinq. Uit een enquête van Koninklijke Horeca Nederland onder duizend ondernemers kwam naar voren dat een deel van de ondervraagden vindt dat er te veel aanbod is in de grote steden. Ook leden van de Utrechtse afdeling van de belangengroep menen dat er ondertussen voldoende aanbod is in de binnenstad.

Er is te veel aanbod van horeca in de binnenstad van Utrecht

View Results

Loading ... Loading …

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. de medicijnman

  Even terug komend op stelling 1 betreft de jonge bezorgers, het hoeft niet gevaarlijk te zijn maar tegenwoordig rijden ze ook nog op zeer snelle electr fietsen ,daardoor denken de bezorgers dat elk rood licht wel te halen is .daarbij ook nog het gebruik van mobile tel onderweg dat zijn de factoren waarom mijn kinderen NOOIT hebben mogen bezorgen.,ik bestel zelf nooit om deze reden een maaltijd.ik erger me dood aan het aso gedrag van de bezorgers mentaliteit.snel snel .en on geïnteresseerd in het verkeer. Daardoor is het een gevaarlijk beroep.

 2. MJPD

  @de medicijnman
  U begint een stelling dat het niet gevaarlijk hoeft te zijn, noemt vervolgens enkel de risico’s waarom het gevaarlijk is en sluit af met de conclusie dat het een gevaarlijk beroep is. Typisch…

 3. Verstappen

  Ik zie ze dagelijks door de stad racen,,veel te hard,,bijna altijd door rood
  Vaak ook zonder licht
  Levensgevaarlijk

 4. Monique

  Er is te veel slechte horeca in Utrecht!

 5. Claudia

  Ik denk dat Medicijnman iets teveel van zn eigen pilletjes heeft gesnoept. Een contradictio in terminus wat ie hier opschrijft..

 6. katja

  Zelf koken kan niet meer ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).