Supportersverenigingen die tegen de komst van uit-supporters zijn? Ik schaam me diep | De Utrechtse Internet Courant Supportersverenigingen die tegen de komst van uit-supporters zijn? Ik schaam me diep | De Utrechtse Internet Courant

Supportersverenigingen die tegen de komst van uit-supporters zijn? Ik schaam me diep

Supportersverenigingen die tegen de komst van uit-supporters zijn? Ik schaam me diep
Andere Tijden Sport. U heeft dit programma van de NOS en VPRO vast wel eens gezien. Ik mag er graag naar kijken.

Andere Tijden Sport. U heeft dit programma van de NOS en VPRO vast wel eens gezien. Ik mag er graag naar kijken.

Mooie momenten uit het verleden herleven. In de aanloop naar PSV-FC Utrecht dwaalden mijn gedachten af. Waren er ooit regelmatig 1600 kaarten verkocht aan de fans van FC Utrecht, nu haalden ze er 60! En dat ondanks een goede reeks. Het heeft mij doen besluiten om niet af te reizen naar Eindhoven. Respect voor de 60, maar ik had het even gehad met het fan zijn. Zeker nadat ik vernam dat de twee supportersgeledingen een volmondig “ja” uitspraken tegen de komst van supporters van de tegenpartij in de Galgenwaard. Ondertussen is door de club en supportersgeledingen ook eendrachtig besloten om op 17 april 2016 geen fans van FC Utrecht in de gelegenheid te stellen om naar de wedstrijd Ajax-FC Utrecht te gaan.

Het is een volstrekt idiote ontwikkeling. Met name de supportersvereniging van FC Utrecht krijgt het voor hun kiezen. “NSB DNA ZIT IN UTRECHTS BLOED, SVFCU ADVISEERT DAT UIT VAK LEEG MOET”. Aldus de fans van FC Twente middels een spandoek tijdens de wedstrijd FC Utrecht-FC Twente. In no time werd het spandoek terecht verwijderd door stewards van FC Twente. Zo’n tekst gaat natuurlijk wel erg ver. Maar het geeft wel de gevoelens aan die er leven over het standpunt van de supportersgeledingen van FC Utrecht. En deze negatieve gevoelens leven niet alleen bij FC Twente. Maar zeker ook in Amsterdam. Van de gewenste normalisatie tussen de fans van FC Utrecht en Ajax, is dan ook geen sprake meer. Ergo, de boel is op scherp gezet. Vanuit Amsterdam komen de diverse acties op gang. De politiek schreeuwt vrolijk mee. Men opteert zelfs voor het spelen van de wedstrijd op 13 december zonder publiek.

Inmiddels heeft de club een plan van aanpak gepresenteerd aan Jan van Zanen. Er zal nog veel gewikt en gewogen worden de komende weken. Hopelijk zal het tot gevolg hebben dat de wedstrijd FC Utrecht-Ajax uiteindelijk in goede harmonie zal verlopen. De voortekenen zijn anders. Andere Tijden Sport, toen het onbestaanbaar was dat geledingen zich positief uitspraken over het weigeren van uit-supporters. Tijden dat FC Utrecht supporters met 1600 fans afreisden naar Eindhoven en Amsterdam. Met een diep gevoel van schaamte laat ik het allemaal tot mij komen. Het belang van de supporters wordt verkwanseld. We staan er bij en kijken er naar. Even had ik de hoop dat een ras Bunnik Side supporter en tevens eigenaar van www.bunnikside.nl de boel ten gunste wilde keren. Maar helaas, ook zijn belangen liggen niet meer bij de fans. Ook bij hem prevaleert het eigen belang. Daar waar jaren en jaren zijn doelgroep, de hooligans, een platform hadden om hun avonturen te delen is zijn site een huis, tuin en keuken orgaan geworden. Andere Tijden Sport, vandaag verloor FC Utrecht met 3-1van PSV. Daar is helaas niets in veranderd. Niet onverdienstelijk gespeeld door FC Utrecht als ik de media moet geloven. Harrie Kovert heeft over de ontwikkelingen bij FC Utrecht een uitstekende column geplaatst op www.fcufans.nl. Hopelijk zal de club er iets positief van oppikken.

20 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Zeer goede ontwikkeling dat uitwedstrijden niet meer bezocht mogen worden. De meeste supporters beschikken niet over voldoende hersencapaciteit en/of gebruiken teveel drank en drugs om normaal uitwedstrijden te bezoeken.
  De maatschappelijke kosten vanwege vernielingen, poitieinzet en onrust in steden, treinen en in en rond stadions zijn dermate hoog dat dit niet meer te verantwoorden is.

 2. Bill

  Helemaal met de mening van Ben eens… De meeste supporters zijn gewoon supporter.

  @Herman: Er zitten elke week 16000 mensen in het stadion waarvan de meesten balen van deze acties, en gewoon willen supporten. Ik vind het tevens wat kortzichtig van u om deze goedwillende supporters over een kam te scheren, blijkbaar geen bezoeker van een stadion, en meer volger van de media…?

 3. Peter V

  Beste columnist, of moet ik u kameleon noemen?

  U praat met 2 monden en waait mee met degene waar u uw vermeende voordeel uit wil halen, lees wat u eerder schreef!

  “Afgelopen week werd ook bekend wat er gaat gebeuren tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax. Het uitvak en de Bunnikside blijven leeg. Heel Ajax is zo wat ontploft. En hoe je het ook wendt of keert, de bezoekers hebben een punt. Hoewel ze nu het spelletje spelen van roomser dan de Paus, snap ik ze wel. Puur uit supporters oogpunt bezien, klopt het niet. Inmiddels onderzoeken de Ajax fans de diverse mogelijkheden om alsnog bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Gesteund door de Directie van Ajax. De heer Slob (directie Ajax), piept en schreeuwt. Klaarblijkelijk is hij vergeten hoe vaak de FC Utrecht fans op een schandalige wijze te maken hebben gekregen met het beleid in de Arena. Met de grootst mogelijke arrogantie zijn de FC Utrecht-supporters afgescheept en als oud vuil behandeld. Zeker, soms door eigen schuld. Nu volgt er een koekje van eigen deeg”

  U had dus eerst een totaal andere mening en ook u vond het deze keer logisch dat er geen ajax supporters zouden komen, dat alles in het belang van de club. Want iedereen kan invullen wat er gaat gebeuren.

  Telefoontje uit amsterdam gehad?

 4. Frits

  Beste Herman,

  Ik zou nog eens opnieuw gaan rekenen, betaald voetbal levert de staat nog altijd (veel) meer op dan dat het kost.

  Om over je tenenkrommende generalisatie voor wat betreft voetbalsupporters maar niet te spreken…

 5. Kees

  Columnist,

  U was toch degene die als toenmalige sv voorzitter een ban uit sprak om niet meer naar 020 af te reizen?

  En nu deze woorden, de wrok richting de supportersvereniging doet uw geheugen niet goed.

 6. TS

  Citaat uit bovenstaande column;

  “Tijden dat FC Utrecht supporters met 1600 fans afreisden naar Eindhoven en Amsterdam. Met een diep gevoel van schaamte laat ik het allemaal tot mij komen. Het belang van de supporters wordt verkwanseld. We staan er bij en kijken er naar. Even had ik de hoop dat een ras Bunnik Side supporter en tevens eigenaar van http://www.bunnikside.nl de boel ten gunste wilde keren. Maar helaas, ook zijn belangen liggen niet meer bij de fans. Ook bij hem prevaleert het eigen belang. Daar waar jaren en jaren zijn doelgroep, de hooligans, een platform hadden om hun avonturen te delen is zijn site een huis, tuin en keuken orgaan geworden. ”

  Beste Ben, hooligans, zijn geen fans/supporters, dat is gewoon gajes. Diezelfde hooligans hebben door hun misselijkmakende spreekkoren de club al handenvol geld gekost, die boetes heeft jouw geliefde club mogen betalen. Er is nog nooit een hooligan geweest die aangeboden heeft de opgelegde boetes terug te betalen aan de club. Hooligans horen niet thuis in een voetbalstadion. Punt uit. Ik begrijp werkelijk niks van je column.

 7. Rik

  (uit uw tekst)
  “Even had ik de hoop dat een ras Bunnik Side supporter en tevens eigenaar van http://www.bunnikside.nl de boel ten gunste wilde keren. Maar helaas, ook zijn belangen liggen niet meer bij de fans. Ook bij hem prevaleert het eigen belang.”

  (mijn reactie)
  Als kennis van de eigenaar http://www.bunnikside.nl en tevens medewerker van deze drijvende kracht achter het SV supportersblad FORZA, moet mij van het hart dat de columnist in deze de plank volledig mis slaat.
  Bij mijn weten is er geen supporter die meer tijd en geld in zijn club steekt dan bewuste persoon. “EIGEN BELANG” wanneer dan ?? Bij het maken van filmpjes van overleden supporters ?? Bij het bijeen vergaren van geld via de “Je suis Haller-shirts” en het volledig afdragen van alle winst ruim 5000,00 euro (en zijn idee om de over gebleven shirts te doneren aan de voedselbank, wat ook gebeurd is)?? Bij het ontwerpen van diverse zaken voor diverse supportersverenigingen/stichtingen??
  NOOIT is er sprake geweest van EIGEN BELANG integendeel vaak gaan zijn activiteiten ten koste van zijn vrije tijd en gezin.
  Als er ooit iemand respect verdient voor wat hij belangeloos doet voor onze club is het deze persoon wel. Inmiddels ken ik hem ook als een ruwe bolster die schijt heeft aan dit soort gebral, maar de vele mensen die om hem geven niet.

  Het insinueren dat het bij de bewuste persoon om “eigen belang” gaat kan ik niet plaatsen . U doet de persoon een ernsitg tekort. Zijn gezin, zijn vrienden en de vele personen die hij geholpen heeft met filmpjes, herdenkingen, spandoeken etc. en niet te vergeten de Forza zullen u dit bij navraag beamen.
  Hij verdient eerder een standbeeld !!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Rik

  (uit uw tekst)
  “Even had ik de hoop dat een ras Bunnik Side supporter en tevens eigenaar van http://www.bunnikside.nl de boel ten gunste wilde keren. Maar helaas, ook zijn belangen liggen niet meer bij de fans. Ook bij hem prevaleert het eigen belang”

  (mijn reactie hierop)
  Ik ken deze ras bunniksider die u bedoelt persoonlijk. In mijn ogen is er nooit een supporter geweest die meer belangeloos voor zijn club en zijn supporters heeft gedaan dan bewuste persoon.
  Initatiefnemer en organisator van de “Je suis Haller-shirt actie” die de club ruim 5000,00 op heeft gebracht is een klein voorbeeld. Maar de vele FC Utrecht archieven, filmpjes en medewerking bij het herdenken van overleden supporters. Ontwerpen van spandoeken etc, te veel om op te noemen geven aan wat voor supporter deze persoon is.
  “EIGEN BELANG” heeft niets te maken met veel vrije tijd steken in de mensen en supporters om je heen en je blinde liefde voor je club. Bij de herdenking van Joppie werd hij publieke door de familie bedankt voor zijn belangeloze inzet. Een groter compliment kon hij niet krijgen, al rijden ze met 10 strontkarren over hem heen,
  Hij verdient eerder een standbeeld,

 9. MikeB

  Het is een gotspe dat jij iemand die sinds jaar en dag ziel en zaligheid in FC Utrecht steekt zo afbrand. En dat ook nog eens ten gunste van degenen die de club elke keer weer in de kou laten staan, de door jou zo geliefde hooligans dus.

  Misschien moet je zelf maar weer eens een clubje beginnen met je fijne hooligans. Eens zien of je dan nog kans krijgt om met de club aan tafel te komen.

 10. wim

  Gelezen op http://www.fcutrecht.net lijkt me toch wel de moeite van het lezen waard, als reactie op dit artikel

  Ik denk dat menigeen weet om wie deze persoon is, de drijvende kracht achter http://www.bunnikside.nl is tevens hoofdredacteur van de Forza, ontwerper van diverse herdenkingsfilmpjes, medeorganisator van de “Je Suis Haller actie (die de club ruim 5000 euro op leverde en het overschot inleverde bij de voedselbank) etc.
  Een jongen die ziel en zaligheid in onze club steekt, een jongen die bij de herdenking van “Joppie” openlijk door de gehele familie bedankt vanwege zijn belangeloze inzet. En dat zijn maar enkele van zijn belangeloze daden.

  Zo’n supporters, zo te kakken zetten, maakt mij in en in triest.
  In mijn ogen bestaat er geen supporter die meer tijd en gevoel steekt in zijn club zijn FC Utrecht.

  Diep triest

 11. leendert

  Utrecht zit met het voetbal in een positieve flow. Tegen PSV verlies, maar toch een goed voetballende en hardwerkende ploeg gezien.

  Jammer dat het eeuwigdurende geklets over “supporters” die de club beschadigen zo’n groot item op Duic is.

  Een leuk wedstrijd verslag is eigenlijk wat ik in de plaatselijke media erg mis. De ins en outs tussen alle supporters geledingen etc, heb ik eigenlijk in het geheel geen interesse in.

  Met andere woorden: Duic graag wat meer inhoudelijk nieuws over de gespeelde wedstrijd zelf.

 12. Leendert

  Kunnen we het niet gewoon over het voetbal hebben. De F.C. loopt hartstikke leuk te voetballen en in de plaatselijke media lees je al weinig over de club.

  Al die belangen en gekonkel van supportersverenigingen, geneuzel over uit supporters en zingende hooligans die club beschadigen interesseren mij in het geheel niet.

 13. Hans

  Ben ten Boden…
  Ik denk dat jouw colom hier op Duic echt misplaatst is.
  Mike kennende heeft ie altijd zijn ziel en zaligheid op Bunnikside .nl tentoongespreid…en er voor onze jongens geweest en gelukkig doet ie dit nu nog steeds..
  Het bijhouden van de Maarten Kroon site de aandacht aan onze Job Lijfijt ook niet te vergeten..
  Ik vind dit dan ook zeer ongepast terwijl dat je weet dat het anders is als wat je schrijft.
  Ik benieuwd wat de jongens/dierbaren van de hierboven genoemde er van denken…
  Ik voorspel niet veel goeds…
  Veel wijsheid…

 14. Bok

  Ben

  Grote schande wat jij hier beweerd , een persoon die alles maar dan ook alles voor zijn club overheeft zo neer zetten hier zonder enige onderbouwing of feiten, niet zo raar want die zijn er namelijk niet , als iemand zich ooit verrijkt heeft via de club dan ben je het zelf wel Ben of ben je dat even vergeten ? Noem alleen maar de naam Evert kroon dan weet je wel genoeg toch ?

 15. Bok

  Schande om zo iemand neer te zetten Ben , terwijl jezelf niet roomser bent dan de paus je draagt geen feiten of onderbouwing aan , maar je wil wel iemand te kakken neerzetten die alles voor de club doet en belangeloos doet Ben , dat woord belangeloos is in iedergeval nooit van toepassing op je eigen persoontje geweest je moet je diep heel diep schamen !!!

 16. goal

  60 uitfans is echt een dieptepunt, er was geloof ik zelfs een auto-combi. ik ben het er mee eens dat er ajax-fans bij de wedstrijd moeten kunnen zijn, dit is een stap richting totaal geen uitfans meer bij uitwedstrijden. het is natuurlijk al duidelijk dat ons fc utrecht na deze wedstrijd geen ajax-fans meer wilt hebben omdat het o zo goed verliep en dat is balen want het maakt de wedstrijd een stuk minder zonder uitfans.

 17. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Heer ten Boden, wat een uitstekende column weer en laat ik direct van de gelegenheid gebruik maken om ook de zekere heer “Harrie Kovert” een compliment te geven voor zijn uit-ste-ken-de column.

  Fijn dat u terug op aarde bent na de langere periode van ogenschijnlijk optimisme. Laat me u aanmoedigen om ook de laatste stap te nemen en helemaal met de nuchtere voeten in de koude Utrechtse klei terug te keren. FC Utrecht bestaat niet meer, Ben. Het is een vervlogen droom. Al jaren dood. FC Utrecht is als Bugatti was. En is…

  Bugatti was ooit een prachtig origineel Italiaans automerk dat unieke auto’s produceerde vanuit de hart en ziel. Een echte Bugatti was direct herkenbaar als Bugatti, zoals een echt FC Utrecht elftal altijd herkenbaar was als een echt FC Utrecht elftal. Een écht en authentiek merk met trouwe achterban. Vandaag de dag is FC Utrecht, net als Bugatti, niets meer dan een haperende klinische commerciele machine dat enkel nog het beeldmerk van het origineel draagt. Een uitgevonden beleving. Een monstrositeit, met commerciele organisaties er om heen die uit commerciele overwegingen Bugatti fanclubs exploiteren. Niet uit liefde voor Bugatti….

  Het enige dat telt waar het aan komt op kennis, is wat men met kennis doet. En in dit opzicht laten de diverse supportersverenigingen (van oudsher toch echt cultuurbewakers!) het voormalige instituut FC Utrecht al jaren in de steek, zoals dhr ten Boden hier in dit geval uitstekend opmerkt. Zelfs bij Vitesse (toch al niet een club met heel sterke identiteit) is het verzet tegen de veranderingen onder een private eigenaar vele malen heviger dan hier, alwaar men de Abramovic van Utrecht nog net niet de voeten kust….De supportersverenigingen staan niet meer achter FC Utrecht en haar supporters. Ze staan echter Belevingsproduct en haar bestuursleden….

  En net zoals “FC Utrecht” ten onder zal gaan aan het niet leveren van wat de supporter graag wil zien (echt ouderwets FC Utrecht voetbal zonder fake-belevingsrandzaken uit de koker van een maakbaarheidsmarketeer) zullen ook de supportersverenigingen ten onder gaan om exact dezelfde reden ten onder gaan….

  De supportersverenigingen graven nota bene als laatste potentiele redders van FC Utrecht haar eigen graven door FC Belevingsproduct kritiekloos te steunen. Isn’t it Ironic?

  In nog geen vijf jaar tijd van 21.000+ bezoekers in de Galgenwaard naar nog minder dan 13.000 (en dan moet de winter nog komen!!) anno 2015. En nog steeds gaat er nergens een lampje branden op de burelen, maar schaft men zelfs doodleuk La Cucaracha en Eye of the Tiger af….FC Utrecht sneuvelde jaren geleden al. Ook FC Belevingsproduct is doomed. Net als Bugatti. De verrichtingen van ten Hag en zijn elftal vol c-keuze voetballers zullen mogelijk de geschiedenisboeken in gaan als de laatste symbolische stuiptrekkingen van een zielloze BV.

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 18. Peter V

  He daar is santast weer, waarschijnlijk nu pas bijgekomen van de klap die hij heeft moeten verwerken van zijn voorspelling dar het bloedeloze belevings wedstrijden zouden worden. Dan valt het niet mee om weer wat negatiefs te vinden.

  Dus wederom dan maar deze columnist op een voetstuk plaatsen, de man die er verantwoordelijk voor was als supporters voorzitter, dat na zijn oproep jaren geen supporters meer mee konden naar ajax uit. De man die konkelde en zo manipuleerde dat hij zelf het overzicht kwijtraakte. En nu de historicus van de supporters aanpakt, hoe ziek in je hoofd kan je zijn.

  Trouwens santast…13.000 toeschouwers? tegen Twente zaten er toch echt 17.025.

  Jammer dat hier niet over echt voetbal gepraat kan worden, maar dat is schijnbaar het beleid van DUIC. Ook jammer dat reacties worden geblokt en dit maar mag doorgaan.

  s.a.l.u.t. en….Je suis Charlie

 19. DU

  Beste Ben,
  Ik lees je stukjes vaak met veel plezier en ben het ook met enige regelmaat met je eens. Echter, nu sla je de plank volledig mis door de eigenaar van Bunnikside.nl in een verkeerd daglicht te plaatsen.
  Jij weet net zo goed als heel veel andere supporters dat deze jongen al jarenlang heel veel voor de club en haar supporters doet. Hij doet dit belangeloos en met het hart op de juiste plaats.

  Als er iemand is die besef omtrent historie en clubcultuur probeert bij te brengen bij de jongere generatie supporters is hij het wel. Bovendien is zijn website een prachtig eerbetoon aan alles wat met FC Utrecht te maken heeft.

  Dan zijn er nog de dingen die hij er omheen doet. Hij heeft voor een groot deel de FORZA weer een fantastisch blad gemaakt en met zijn acties omtrent de HALLER-shirts en de Nagwag de club op een ludieke manier op de kaart proberen te zetten.

  Ik vind het niet netjes dat je hem nu te kakken probeert te zetten in je column. Als jij een bepaalde verwachting van Mike hebt, kun je hem gewoon contacten. Laten we eerlijk zijn: jij hebt die mogelijkheid net zo goed als ieder ander. Zo onbereikbaar is hij niet! Dan kun je hem persoonlijk vertellen wat je er van vindt en kan hij zijn mening en reactie aan jou geven. Nu zit je om je heen te slaan, zoekend naar mensen om te raken. Maar de gemiddelde FCU-supporter weet dat Mike nou net de verkeerde is om aan te pakken omdat hij dit niet verdient.

  Dan nog wat. Ik moet me sterk vergissen hoor, maar was JIJ niet degene die in zijn toenmalige hoedanigheid als voorzitter van de Supportersvereniging opriep om de uitwedstrijden in Amsterdam maar voorlopig te boycotten na buitensporig politiegeweld?

  Nogmaals: ik lees je columns wekelijks met veel plezier, maar ben van mening dat je het nu mis hebt. Wellicht volgende keer even nuanceren?

 20. Zucht

  Ik ben het eens met de kritiek op deze column van Ben ten Boden, maar om hele andere redenen. Mooi dat de webmaster van bunnikside.nl zo’n goed mens is. Dat wil ik best geloven, maar wat doen op die hier geroemde site foto’s van rellende Utrecht- hooligans? Wat heeft dat met normaal suppportersgedrag te maken? Die verheerlijking van het hooliganisme snap ik niet, het is voor mij een reden om geen seizoenkaart meer te kopen, ook omdat er keer op keer walgelijke liedjes op de Bunnikside worden gezongen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).