Tannane bevrijdt FC Utrecht van een groot probleem | De Utrechtse Internet Courant Tannane bevrijdt FC Utrecht van een groot probleem | De Utrechtse Internet Courant

Tannane bevrijdt FC Utrecht van een groot probleem

Tannane bevrijdt FC Utrecht van een groot probleem
Het was het weekje wel weer. De club was de misdragingen van Tannane beu. Hij leek wel uit de KFC te zijn gestapt toen hij binnenkwam bij Utrecht. Overgewicht bij een topsporter, hoe verzin je het.

Het was het weekje wel weer. De club was de misdragingen van Tannane beu. Hij leek wel uit de KFC te zijn gestapt toen hij binnenkwam bij Utrecht. Overgewicht bij een topsporter, hoe verzin je het.

Geef hem een kans, dachten ze. Nou, die kans heeft hij gekregen. Sportief was het een van de grootste drama’s in de afgelopen jaren. Keer op keer stond hij in de basis en steeds irriteerde hij mij meer. En dan ga je ook nog de strijd aan met Klaiber. Dat is precies de verkeerde, want Klaiber laat zich niet het kaas van het brood eten. Tannane bevrijdde daarmee zelf, FC Utrecht van een groot probleem. Het zegt veel dat tegen PEC Zwolle al binnen twintig seconden juist Klaiber met een vernietigend schot de lat raakte. Het was tijdens de warming-up al merkbaar dat de koppen goed stonden. Er is duidelijk een last van de schouders gevallen binnen het elftal.

FC Utrecht begon prima. De eerste 10 minuten waren er kansen. Er was strijd, passie en teamgeest. Ze gingen ervoor! Gustafson met een mooie 0-1.

De leden van de vereniging van Oud-Bunniksiders die met een eigen bus aanwezig waren, keken tevreden toe. Evenals de stamgasten van Café de Vuurtoren uit Nieuwegein. Het beloofde veel goeds. Doelman Jensen zag er wederom niet goed uit bij de 1-1. Steviger ingrijpen had niet misstaan. Dat geldt ook voor de verdedigers. Maar FC Utrecht ging voortvarend door.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Zwolle zocht de aanval, maar FC Utrecht maakte via Letschert de 1-2. Toen kwam scheidsrechter Kuipers in beeld. Een overtreding van Emanuelson werd bestraft met rood. Geel had ook gemogen, want ik geloof niet dat Emanuelson bewust doortrapte. Ondanks de kaart, kwam FC Utrecht op 1 – 3: Bahebeck.

Vijftien minuten voor tijd moet dat kat in het bakkie zijn, zelfs met 10 man. Echter, de verdediging van FC Utrecht dacht daar anders over. Wederom amateurisme. Evenals Kuipers, die een penalty cadeau gaf aan PEC Zwolle. Een uiterst dubieuze beslissing. Vooropgesteld, die 1-3 mag je als FC Utrecht natuurlijk niet meer uit handen geven. Dat mag de ploeg zichzelf verwijten. maar die penalty was wel een fors kantelpunt. Uiteindelijk droop FC Utrecht af.

De oliedomme Bazoer deed er nog een schepje bovenop. Pakt even rood ná de wedstrijd. Dat zal weer schuiven en schakelen worden voor Advocaat de komende week. Aanstaande zondag komt PSV naar de Galgenwaard. 55 punten, 69 doelpunten voor. FC Utrecht: Succes!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

2 Reacties

Reageren
 1. Hansie

  Zijn de “oud bunniksiders” tegenwoordig stamgasten van het café?

 2. Y

  Ach Schuif alles maar op tannane, ben benieuwd wie hierna komt?
  Je speelt als team en je hebt een 13 man nodig om je spelers te steunen niet om af te mauwen!
  Weet je Utrecht is niet meer wat het is geweest stelletje koekenbakkers die supporters daar op de bunnikside.
  Ik schaam me meer voor de supporters dan voor de spelers echt waar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).