Teleurgesteld, maar TROTS! | De Utrechtse Internet Courant Teleurgesteld, maar TROTS! | De Utrechtse Internet Courant

Teleurgesteld, maar TROTS!

Teleurgesteld, maar TROTS!
Foto: Ben ten Boden
Een kleine 1 – 0 overwinning tegen Vitesse was genoeg voor weer een groot feest in de Galgenwaard. In aanloop naar de finale groeide het positieve sentiment. Dat had ook zijn weerslag op de kaartverkoop.

Een kleine 1 – 0 overwinning tegen Vitesse was genoeg voor weer een groot feest in de Galgenwaard. In aanloop naar de finale groeide het positieve sentiment. Dat had ook zijn weerslag op de kaartverkoop.

De Galgenwaard ging richting een vol huis. Ook de fans namen hun deel met een mars van het Ledig Erf naar het stadion. Honderden supporters betuigden hun steun. Ook mijn beiden zoons. Ze schrokken zich kapot. Voor ze vertrokken gaf ik fakkels en rookpotten mee. ”Meen je dat echt pa?” Ja, voor buiten het stadion. Normaal een ‘no go zone’ voor ze, maar er diende natuurlijk wel sfeer tijdens de optocht te ontstaan.

Kijkend naar die honderden fans, deed wat met mij. Trots op de fans. Respect voor de initiators. Lopend naar de Galgenwaard ontwaarde ik aan de City Site twee enorme spandoeken. JP en Willem Janssen. Een prachtig gezicht. Ook de drukte viel op. Eenmaal binnen was het helemaal genieten. Zeker toen Rene Schuurmans ”laat de zon in je hart” ten gehore bracht. Het was het startsein voor de grand finale. Iedereen was er klaar voor. Helaas Vitesse ook.

Wat FC Utrecht ook probeerde, het strandde in schoonheid, pech of onkunde. Vitesse stond goed. De 0 – 2 ruststand was niet voor niets. Een domper. Wie anders dan Maarel tekende voor de 1 -2 net na rust. De Galgenwaard deed er nog een tandje bij. De videoscheidsrechter kwam er ook aan te pas. Kans op kans. Dessers? Mijn hemel. Er had er echt minstens 1 in gemoeten. Uiteindelijk mocht het niet baten. Vitesse gaat Europa in. Terecht wanneer je kijkt naar de twee afgelopen wedstrijden. FC Utrecht heeft te weinig gebracht. Met name te veel persoonlijke fouten op belangrijke momenten.

Duizenden fans bleven na afloop achter op de tribune. Nog eenmaal een staande ovatie voor FC Utrecht en Ayoub. Mooi die aubade aan zijn adres. Ik verheug mij nu al op FC Utrecht – Feyenoord. 1.200 fans van Feyenoord in het uitvak en 20.000 fans op de overige tribunes. Ayoub in de basis. De aubade naar hem zal aanhouden. Bedankt Ayoub. Het was mooi om je in een FC Utrecht-shirt te zien schitteren. Hopelijk word je effectiever. Het kappen en draaien moet er uit.

De technische staf van FC Utrecht krijgt nu de mogelijkheid hun team. Niet onbelangrijk voor JP de Jong. Hij kan vanaf nu volledig zijn stempel gaan drukken. De trainerswissel heeft FC Utrecht reuring opgeleverd. Dat heeft zijn weerslag gehad op enkele spelers. Jensen oogt niet meer de zekere sluitpost. Leeuwin maakt te veel kostbare fouten. Dessers heeft geen scherpte. Om er een paar te noemen. Goed is niet goed genoeg. Dat geldt ook voor Kerk. Allemaal leuk en aardig maar het rendement moet omhoog.

FC Utrecht is zeer actief op de spelersmarkt. Zuidam maakt overuren. En zoals hij heeft beloofd in Spanje voorafgaand aan de wedstrijd tegen Anderlecht, gaat FC Utrecht door met het zichtbaar verbeteren van het team. Het was een lang en zwaar seizoen. Helaas ook te veel lang geblesseerde spelers. Dat hakte er ook in. Maar FC Utrecht is wederom in de top vijf geëindigd. Een puike prestatie. JP de Jong is nu verschoond van het beleid van Ten Hag die wederom aandachtig toeschouwer was bij de wedstrijd van gisteren. Samen met Dijkhuizen en Nijholt dienen zij om FC Utrecht klaar te stomen om wederom in de top vijf te eindigen. Voor nu teleurstelling. Maar trots overheerst. Fijne zomer allemaal en vergeet niet: “Laat de zon in je hart en geniet van het leven.”

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. jacob

    Een mooie en rake slotzin Ben , voor jou ook een fijne , gezonde zomer.

  2. jacob

    ik kijk alweer uit naar Ben zijn verslagen in het nieuwe seizoen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).