‘Een supporter als directeur: ik denk dat Frans de juiste keuze heeft gemaakt’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Een supporter als directeur: ik denk dat Frans de juiste keuze heeft gemaakt’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Een supporter als directeur: ik denk dat Frans de juiste keuze heeft gemaakt’

‘Een supporter als directeur: ik denk dat Frans de juiste keuze heeft gemaakt’
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht was vrij dit weekend en bereidt zich voor op de wedstrijd tegen PSV aanstaande zaterdag. Op de tribune zit dan Thijs van Es, de nieuwe directeur van FC Utrecht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder had gehoord van de beste man, maar hij intrigeerde mij wel.

FC Utrecht was vrij dit weekend en bereidt zich voor op de wedstrijd tegen PSV aanstaande zaterdag. Op de tribune zit dan Thijs van Es, de nieuwe directeur van FC Utrecht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder had gehoord van de beste man, maar hij intrigeerde mij wel.

Hij eindigt liever vierde in de competitie met een schuld dan als vijfde met zwarte cijfers. Ook wil hij de traditionele top-3 pijn gaan doen. Dat laatste zou natuurlijk een unicum zijn.

We hebben de afgelopen 50 jaar verschillende cowboys in de top van FC Utrecht gehad. Ze hadden allemaal de beste ideeën en bedoelingen, maar zelden werd het een succes. Een aantal van hen bracht de club zelfs aan de rand van de afgrond.

Debacle

Het is niet voor niets dat FC Utrecht er, na het debacle met Wilco van Schaik, voor koos om lange tijd geen directeur aan te stellen. De zoektocht naar een capabele en ambitieuze directeur is uiteindelijk uitgekomen bij Thijs van Es. En Thijs oreert als veel van zijn voorgangers: break even, grote sponsors binnenhalen en de top-3 pijn doen.

Ik heb hem nog niet kunnen betrappen op de ambitie om de Galgenwaard iedere wedstrijd vol te krijgen, maar iets in mij zegt dat het wel goed zal komen. Ik houd me vast aan het feit dat Frans van Seumeren hem niet voor niets naar voren zal hebben geschoven. Frans is ook door schade en schande wijs geworden.

Ik hoop dat Thijs zaterdag de winstpremie met plezier uit kan betalen aan de selectie, terwijl dat wel kan leiden tot een tekort op de begroting. Maar liever dat, dan verliezen. Thijs is in ieder geval een fervent supporter met zijn hele gezin. Een supporter als directeur: ik denk dat Frans de juiste keuze heeft gemaakt. Succes!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Die Bennie, die trapt met open ogen in de mooie woorden van de nieuwe directeur.
  De beste man is dus goed begonnen, de Galgenwaard zit vol met Bennie’s. Je kan maar beter roepen wat deze willen horen.

  Met het “debacle” Wilco van Schaik was men ooit ook tevreden. Totdat deze man gebakken lucht verkocht en er zelfs in slaagde Arabieren zand te verkopen.

 2. BW

  Ik ken Thijs van Es niet, dus voordeel van de twijfel enzo. Wat wél zorgelijjk is, is dat Thijs van Es liever 4e wordt met een schuld, dan 5e zonder schuld. Misschien is die uitspraak alleen maar om supporters te paaien, maar als dat het lange termijn beleid wordt van FC Utrecht dan kan dat de ondergang van de club betekenen. Op zich niks mis met supporters die directeur worden, maar supporters willen nog wel eens vergeten dat profvoetbal een bedrijfstak is waar net als in andere bedrijfstakken gewoon winst moet worden gemaakt. FC Utrecht zal niet de eerste voetbalclub zijn die op die manier aan zijn einde komt, ook niet in Nederland.

 3. Jan

  Thijs van Es? Toch geen familie van Tedje?

 4. Fred

  Wat BW zegt inderdaad.
  Als je liever 4de wordt met schuld dan 5de met positieve cijfers, dan kan het nooit goed af gaan lopen.
  Dan speel je wellicht leuk een rondje mee in de Europa League waar je dan uitgeschakeld wordt door een vage oostblok ploeg, en het volgende seizoen is iedereen het weer vergeten, maar wel weer een paar miljoen schuld.
  Gevolg is dan dat je weer gedwongen bent je beste spelers te verkopen om financieel de gaten te dichten, wat schiet je daar mee op ?
  Al die ambitieuze praatjes van de traditionele top-3 pijn doen e.d. hoor ook al 20 jaar, eerst zien dan geloven.
  Ze kunnen zich beter richten op stabielere prestaties over het gehele seizoen dan je uitsloven om een keer van Ajax te winnen, veel te vaak worden er onnodig punten verspeeld door te verliezen van mindere clubs, vaak gewoon omdat de spelers de strijdlust niet kunnen opbrengen, een slappe vertoning op het veld, daar valt veel te winnen.
  Financieel gezond zijn is toch wel de basis voor de weg omhoog.

 5. Karel5

  Een supporter als directeur is wel het domste wat een club kan doen. De uitspraak dat hij liever als vierde eindigt met een schuld dan vijfde met zwarte cijfers is het bewijs dat deze meneer nu al ongeschikt is voor die rol. Ben heeft nog even een trap na aan Wilco van Schaik, altijd makkelijk om zoiets in een column te doen. Maar van iemand die oude hooligans op een voetstuk zet kun je ook niks anders verwachten. Waarom de columnist nog een podium krijgt is mij een raadsel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).