Transfer window nekt FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Transfer window nekt FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Transfer window nekt FC Utrecht

Transfer window nekt FC Utrecht
Vier wedstrijden en een schamele 2 punten. In een eerdere column sprak ik al de hoop uit dat FC Utrecht goed beslagen ten ijs zou komen in de maand augustus. Een cruciale maand. Zeker omdat een aantal dragende spelers in de etalage werden gezet.

Vier wedstrijden en een schamele 2 punten. In een eerdere column sprak ik al de hoop uit dat FC Utrecht goed beslagen ten ijs zou komen in de maand augustus. Een cruciale maand. Zeker omdat een aantal dragende spelers in de etalage werden gezet.

Drie dragende krachten hebben de club inmiddels voor tegen de 10 miljoen euro verlaten. De schaduwlijstjes hebben hun werk gedaan. Met name Zivkovic springt er wat dat betreft boven uit. Koch heeft nog geen rol van betekenis gespeeld en Braafheid zou wel eens met een forse achillespees blessure maanden uit de roulatie kunnen zijn. Het sportieve anticiperen is helaas van onvoldoende kwaliteit. Het vertrek van Boymans/Letschert/Ramselaar doet nu pijn. Moge God het verhoeden dat uiteindelijk ook Haller de Galgenwaard zal verlaten. Ook tegen Vitesse liet hij wederom zien waar zijn kwaliteiten liggen: scoren.

In het bezoekersvak sloeg de lamlendigheid toe in de eerste helft. We zagen een ontstellend zwak FC Utrecht. Treurnis ten top. De 175 getrouwen scandeerden luidkeels “voetballen voetballen”. Gelijk hadden ze. Het niveau was tenenkrommend.

De roep om Braafheid en Zivkovic nam toe. Een half uur voor tijd, kwamen beiden. Het deed FC Utrecht goed. Het spel was nog steeds ondermaats, maar Zivkovic was een genot om naar te kijken. Vol passie en strijd beliep hij de groene mat van het Gelredome. Haller tekende voor de 1 – 1. Braafheid haalde het einde niet. Na het treurige gebeuren met Jef Hardeveld, kon de blessure van Braafheid ook wel eens heel lang gaan duren. Er is nu 2 weken geen competitie voetbal. De focus kan op de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Zaterdag 10 september met een aanvang van 20.45 uur.

Hoeken dicht

Inmiddels zitten de supporters niet stil. Op de Facebook pagina “Hoeken dicht in de Galgenwaard onmogelijk?” wordt serieus werk gemaakt met het dichten van de tochtgaten. Inmiddels hebben tienduizenden mensen deze pagina gelezen. FC Utrecht heeft positief gereageerd middels Perry Hendriks, manager marketing en media. Een afspraak is in de maak met de initiatiefnemer. Ook de twee supportersorganisaties True Support en Supportersvereniging FC Utrecht hebben zich achter de plannen geschaard.

Grootaandeelhouder Frans van Seuemeren speelt al jaren met het idee om de tochtgaten te dichten. Hij verwacht dat er 2000 tot 3000 extra bezoekers per wedstrijd de Galgenwaard aan zullen doen. Een simpel rekensommetje leert dat het de club per seizoen 1 miljoen euro op kan leveren. Laat ik gemiddeld 2500 extra fans nemen. Die betalen 20 euro, dus dat is 50.000 euro per wedstrijd. Dat maal 17 en je zit aan de 850.000 Euro. Maar ook op de catering die bij FC Utrecht in eigen beheer is, pak je de extra omzet. En mochten er ook nog eens een paar bekerwedstrijden in de Galgenwaard gespeeld worden, dan komt de 1 miljoen omzet erg dichtbij. Een win win situatie zowel voor FC Utrecht als voor de fans. En juist de fans verdienen als geen ander een extra stukje comfort. Kijk even op die Facebookpagina.

3 Reacties

Reageren
 1. herman

  Bennie rekenenkrijg jij in groep 8, voorlopig ben je nog druk met voorstellen schrijven.
  Ooit leer je dat een businesscase opstellen iets gecompliceerder is dan jouw sommetjes.
  En een transferwindow geldt voor alle clubs, slap excuses dus.

 2. Danny Mols

  Ik dacht dat mensen naar het stadion kwamen om naar voetbal te kijken, maar blijkbaar gaat het er alleen om of een stadion dichte hoeken heeft. Als mensen nu niet komen, en dat dus ze dus niet, gaan ze zeker ook niet komen met wat doeken in de hoeken.

 3. Fan

  Wat een onzin, er is zonder dichte hoeken voldoende plek voor 2000-3000 toeschouwers, ik en het helemaal met Danny eens. Ik kom niet naar de Galgenwaar d voor al dan niet dichte hoeken. Ik kom voor het voetbal, dan maar in wind en regen. Als ik droog wil zitten ga ik wel naar de schouwburg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).