‘Utreg buigt nooit’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Utreg buigt nooit’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Utreg buigt nooit’

‘Utreg buigt nooit’
Ik heb de laatste jaren zelden meegemaakt dat beide supportersvertegenwoordigers binnen FC Utrecht samen stelling namen. Een filmpje wat ik binnen kreeg, waarin Cristian van der Mark (voorzitter True Support) een gezamenlijke verklaring voorlas namens True Support en de Supportersvereniging op een landelijke supporters bijeenkomst in Zeist, bezorgde mij kippenvel. Een krachtig en uit het hart gesproken statement.

Ik heb de laatste jaren zelden meegemaakt dat beide supportersvertegenwoordigers binnen FC Utrecht samen stelling namen. Een filmpje wat ik binnen kreeg, waarin Cristian van der Mark (voorzitter True Support) een gezamenlijke verklaring voorlas namens True Support en de Supportersvereniging op een landelijke supporters bijeenkomst in Zeist, bezorgde mij kippenvel. Een krachtig en uit het hart gesproken statement.

Dit omdat de KNVB naar aanleiding van de aanslag op 18 maart niet het respect toonde welke zij wel had moeten doen. Geen minuut stilte en geen rouwbanden voor het duel tegen Wit-Rusland. Frans van Seumeren was wel duidelijk. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord, zou een respectvol eerbetoon plaats vinden. Of het nou mocht of niet, FC Utrecht ging het gewoon doen. Uit respect. Met betraande ogen waren velen getuigen van een andere opkomst van de spelers. Pia Latoya gaf het beste in haar. Een aantal spandoeken werden getoond. Een minuut van stilte van ongekende schoonheid. Een prachtig mozaïek op de Zuid-tribune. Duizenden sjaals in de lucht. Ook de Feyenoord fans muisstil. Respect!

(Tekst gaat door onder afbeelding)

De eerste helft van de wedstrijd was niet spectaculair, maar wel het aanzien waard. Met een prachtige vrije trap bezorgde Emanuelson FC Utrecht een 1 – 0 voorsprong. Zo gingen beiden teams de rust in. In de tweede helft gooide Van de Streek de wedstrijd op slot. Hij tekende voor de 2 – 0. Dat kon FC Utrecht niet meer uit handen geven. Maar we hadden buiten Berghuis gerekend. Nog maar net in het veld en daar was de 2 -1. Berghuis scoorde zelf niet, maar zijn actie was wel goed voor zenuwachtig gedrag op de tribunes.

Ook doelman David Jensen had weer een raar moment. Een houdbare bal plofte op het hoofd van Robin van Persie. En daar was de 2 – 2. Feyenoord bleef aandringen. De spanning was te snijden. De tekst ”Utreg buigt nooit” kreeg een wel heel veelzeggende betekenis. In de laatste minuut van de blessuretijd was het Timo Letschert die de overwinning voor FC Utrecht over de streep trok. De Galgenwaard ontplofte. FC Utrecht weer op plek vijf. Op naar de Play Offs. FC Utrecht: Bedankt voor de onvergetelijke dag en het tonen van respect aan de nabestaanden en betrokkenen.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

6 Reacties

Reageren
 1. W.

  Was een zeer mooi eerbetoon! Erg fijn ook dat de wedstrijd in ons voordeel werd beslist in de laatste seconden.

 2. Patrick Moonen

  Het vreselijke mooie eerbetoon van iedereen in het stadion duurde helaas maar tot de 68e minuut toen de lieden van de bunnikside het weer nodig vonden om ‘Cheerio, cheerio, in Utereg zingen we zo, Ajax moet dood en AZ moet kapot’ aan te heffen. wat een smet op een verder prachtige wedstrijd en herdenking

 3. W

  Zo is er toch weer wat gevonden om te zeuren Patrick. De toiletten waren ook niet meer perfect schoon aan het einde van de wedstrijd….

 4. Dennis Peeters

  Nou W. Wat Patrick aangeeft gaat over respect en hoe we met elkaar omgaan. Op een dag met herdenking zingen dat anderen dood moeten is zeer respectloos en verwerpelijk gedrag. Op andere dagen natuurlijk ook maar was het voor die heren op de Bunnikside zo moeilijk één keer langer dan 68 minuten normaal te doen.

 5. Karel

  Patrick, je hebt helemaal gelijk, kennelijk is het voor de club en de KNVB te lastig om die leeghoofden voor altijd uit het stadion te weren. Iets wat ze al lang verdienen. Als die idioten geweerd worden, komen de echte supporters wel weer terug. Dat achterlijke gedrag is voor mij een reden om geen seizoenkaart meer aan te schaffen en ik weet dat heel veel mensen er hetzelfde over denken. Triest, maar waar.

 6. W.

  Zo’n prachtige herdenking. Totale stilte zowel van de Feyenoord supporters als die van Utrecht en dan dit benoemen.. Voor mij is dat triest…
  Tip: neem een kaart voor de schouwburg!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).