Vecht en maak ons trots, Braveheart! | De Utrechtse Internet Courant Vecht en maak ons trots, Braveheart! | De Utrechtse Internet Courant

Vecht en maak ons trots, Braveheart!

Vecht en maak ons trots, Braveheart!
Hoe simpel en doeltreffend kan een spandoek zijn? Aan de Zuid-tribune hing een vlag met daarop de tekst: “Vecht en maak ons trots!”

Hoe simpel en doeltreffend kan een spandoek zijn? Aan de Zuid-tribune hing een vlag met daarop de tekst: “Vecht en maak ons trots!”

Afgelopen zondag zagen wij er niets van en FC Utrecht moest zich in amper drie dagen na het debacle in Waalwijk weer oprichten. Wij gingen zoals altijd eerst naar de Heksenketel – het onderkomen van True Support. Daar troffen we een aantal oude bekenden. De mannen van de meereisgroep van de politie Utrecht. Jarenlang hebben zij de FC Utrechtsupporters in het vizier gehouden (en soms ook wel eens wat door de vingers gezien). Inmiddels zijn een aantal van hen met pensioen en weer anderen hebben ander werk. Ik heb het ze wel eens lastig gemaakt, maar de handdrukken waren gemeend.

Het stadion was uitverkocht en de opkomst spectaculair. FC Utrecht speelde een prima eerste helft, creëerde kansen en speelde vooral met het hart. In de 33e minuut was het Sander van de Streek die de 1-0 maakte. Niet veel later viel Bahebeck weer uit. De man van glas. Laat ik er verder maar over zwijgen.

In de tweede helft bleef Utrecht fier overeind. Hartstochtelijk gesteund door het publiek. Ajax had af en toe een kans, maar Jeroen Zoet hield zijn doel schoon. 25 minuten voor tijd besloot Bjorn Kuipers de bal op de stip te leggen nadat Van de Streek werd gevloerd door Alvarez.

De specialist Simon Gustafson faalde niet en de Galgenwaard explodeerde! De finale in zicht. De 3-0 hing zelfs eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer. Sean Klaiber maakte een onnodige fout en kreeg daarvoor een gele kaart. Het betekende dat de finale aan hem voorbijgaat.

Het was gedaan. We gaan naar Rotterdam. En als je dan ziet wat een passie van de tribunes afspat, dan weet ik genoeg. FC Utrecht is als Braveheart. Als we ervoor vechten kunnen we alles aan. Dit is hopelijk de ommekeer. Te beginnen met zondag Sparta thuis, ook weer om 12.15 uur.

En zoals in mijn vorige column was te lezen: ik hoop dat het ventje met zijn oranje jas op de tribune bij RKC zijn droom mee mag maken van de bekerfinale. Samen met 16.000 andere FC Utrechtsupporters! Zijn kaartje zal ik betalen een mail naar de redactie is voldoende!

Go for it Braveheart!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Inderdaad Ben, wat een fijne club is FC Utrecht toch. Geweldadige rellen in binnen en buitenland, antisemitische spreekkoren, het was gisteren weer zoals vanouds. Dat niemand ingreep bij die spreekkoren verbaast me niet meer, deze club bestaat bij de gratie van wegkijkers en bestuurders die plichtmatige reacties geven zonder daar consequenties aan te verbinden. Elk café met zulke foute gasten was allang gesloten geweest. Maar als er straks FCU fans worden toegelaten tot de bekerfinale hebben die krijsende kleuters gisterenavond bij de Ajax bus dus gewoon weer gewonnen!

 2. Katja

  Ajax supporters roepen zelf dat ze joden zijn, en scanderen ook k*nk*r-utrecht. Dat mag allemaal wel ? Selectieve verontwaardiging.

 3. Bill

  Dit spandoek mag ook wel mee naar De Kuip. Het lijkt wel in de voorgaande edities van FC Utrecht-Feyenoord dat de FC te weinig lef toont om er tegen die club vol in te kleunen.

  Vechten en erin beuken tegen Feyenoord zal prio nummer 1 worden!

 4. Fred

  @ Bill
  Klopt, Ajax kun je fysiek afbluffen / overtreffen, maar tegen Feyenoord zal dat niet lukken.
  Als ze dus niet voluit spelen met lef, ga je het niet redden vrees ik.

 5. Mark van Roozendaal

  @katja Dat is helemaal niet selectief. Het ene is grievend/aanstootgevend, het andere is antisemitisch. Beide woorden worden in gebruikt in spreektaal en/of als geuzennaam. Maar zeggen dat joden aan het gas moeten is wel degelijk van een andere orde. Ik neem aan dat je enig historisch besef hebt. FC Utrecht zou zich na alle incidenten van de laatste tijd wat anders moeten opstellen dan alles goedpraten of enkele reageren met dat zich met distantieert.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).