Vol vertrouwen naar De Kuip | De Utrechtse Internet Courant Vol vertrouwen naar De Kuip | De Utrechtse Internet Courant

Vol vertrouwen naar De Kuip

Vol vertrouwen naar De Kuip
Jan Rolink nam er voor de wedstrijd al een gebakje op. Het smaakte hem goed en niet veel later volgde een tweede. Jan is inmiddels ook al meer dan 35 jaar te bewonderen in de Galgenwaard, maar het gaat helaas minder goed met Jan.

Jan Rolink nam er voor de wedstrijd al een gebakje op. Het smaakte hem goed en niet veel later volgde een tweede. Jan is inmiddels ook al meer dan 35 jaar te bewonderen in de Galgenwaard, maar het gaat helaas minder goed met Jan.

De diverse klachten maken het gemakkelijker voor Jan om zijn uitje naar FC Utrecht vol te houden. Het kan een mooi seizoen worden. Zo lieten ook de minder validen blijken die weer met tientallen aanwezig waren.

John van den Brom laat er tevens geen gras over groeien. Voldoe je niet of kom je tekort, dan mag je op de bank plaatsnemen. Cerny kan erover meepraten. Tegen PEC Zwolle creëerde FC Utrecht een karrenvacht aan kansen. En toch gingen we de rust in met een 0-1 achterstand. Heb je een fitte spits in dit FC Utrecht, dan kan hij met gemak de topscorers top 3 binnen wandelen. Maar de spitsproblemen in de Domstad zijn bekend.

Misschien dat Dalmau zondag minuten kan maken, want Utrecht is te afhankelijk van Kerk. Op de flank speelde Venema een ongelukkige wedstrijd. De spitspositie is meer zijn ding. FC Utrecht kwam getergd uit de rust en binnen een paar minuten was het 2-1.

Dankzij enkele duizenden gratis kaarten genoten de bijna 19.000 toeschouwers van een goed FC Utrecht. PEC Zwolle had weinig in te brengen en een kwartier voor tijd gooide Jansen de boel op slot met de 3-1. Goed voor de tweede plaats op de ranglijst.

‘Feyenoord gaat er aan’ scandeerde de Bunnikside en dat zou zo maar kunnen. Ondanks de 4-0 overwinning tegen een matig Dynamo Tbilisi is Feyenoord nog niet zichzelf. Ze moeten deze week ook nog een verre reis maken voor de return. Er liggen dus alle kansen voor FC Utrecht om zondagavond de trotse koploper te zijn van de Eredivisie. Een week later volgt VVV Venlo in de Galgenwaard.

Het zuur van Mostar ebt weg en dit FC Utrecht is tot veel in staat. De volgende stap komt eraan en waar dit FC Utrecht zal eindigen zien we ergens in mei 2020 wel. Of Jensen er dan nog bij is valt te bezien. Hij kreeg in ieder geval een geweldige steun in de rug van de duizenden fans die de ereronde hadden afgewacht. Dat was mooi om te zien. Massaal klonk zijn naam. Hij waardeerde het zeer. Langzaam maar zeker komen ook de vakantiegangers weer terug. Het zou dus tegen VVV Venlo zo maar over de 20.000 toeschouwers heen kunnen gaan. De koppositie werkt als een magneet.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).