‘War with the VAR’ | De Utrechtse Internet Courant ‘War with the VAR’ | De Utrechtse Internet Courant

‘War with the VAR’

‘War with the VAR’
Op de Bunnikside waren de supporters voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk: met een spandoek werd de VAR vergeleken met een varken. Acteur en cabaretier Korneel Evers (fervent FC Utrecht-supporter) deed het wat subtieler. Hij startte een heuse petitie met als doel de VAR af te schaffen.

Op de Bunnikside waren de supporters voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk: met een spandoek werd de VAR vergeleken met een varken. Acteur en cabaretier Korneel Evers (fervent FC Utrecht-supporter) deed het wat subtieler. Hij startte een heuse petitie met als doel de VAR af te schaffen.

Natuurlijk weet Korneel ook wel dat het niet gaat gebeuren. Het is puur voor de bühne, want de VAR gaat niet meer weg. Zeker, er is absoluut verbetering mogelijk en dat zal zelfs moeten. Ook tegen PSV is maar weer eens duidelijk geworden dat het misgaat op cruciale momenten. Zowel voor FC Utrecht als voor PSV.

We waren er niet gerust op onderweg naar de Galgenwaard. PSV is de onbetwiste koploper en Ajax had 3 dure punten laten liggen in Almelo. FC Utrecht had diverse schorsingen en blessures, waardoor Michiel Kramer zelfs in de basis mocht starten. In de eerste helft was het een tactisch steekspel. Van de Streek en Kerk brachten Utrecht op een 2-0 voorsprong 5 minuten voor rust. Een mooie opsteker die wij niet hadden verwacht.

In de tweede helft moest PSV wel komen. En dat gebeurde; mét hulp van de spelers van Utrecht. Een half uur voor het einde ging Jensen wederom in de fout bij een volgens ons houdbare bal. PSV rook bloed. En potverdorie, 5 minuten voor tijd was het Gavory die als een amateur verdedigde: PSV kwam op 2-2.

De persoonlijke fouten kosten FC Utrecht wederom punten. Ook Advocaat spreekt zich daar openlijk over uit en dat is te prijzen. Spelers zullen zich nu toch echt moeten verbeteren. Ik zal de VAR-momenten verder maar laten voor wat ze zijn. Anders ben ik nog een tijd bezig. Al met al is een gelijkspel een bevredigend resultaat. We doen nog steeds mee om de play-offs.

Verder was Othman Boussaid opvallend. Wat een leuk spelertje. Tannane had aan hem een voorbeeld kunnen nemen, want van Boussaid spat het plezier af en gaat Utrecht nog veel plezier beleven.

Aanstaande zondag gaan we naar De Graafschap. Op bezoek bij een ploeg die het zal moeten hebben van veel strijd. Dat kan een leuke wedstrijd worden. De FC Utrecht-supporters zijn welkom in café Masselink, vlakbij het stadion De Vijverberg. Inmiddels zullen ruim vijfhonderd supporters de club achterna reizen. Het zou mij niet verbazen als FC Utrecht daar start zoals tegen PSV met hopelijk wel Venema voor Kramer. Ook Jensen moet maar eens goed worden bekeken op de training, want topsport vraagt om topprestaties.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Toen er geen VAR was moest en zou ie komen, dan zou alles beter worden. Nu is de VAR er en is het ook weer niet goed.

  Kan dat gezeur over de scheids, VAR, 2 t/m 6e official en weet ik wat nu niet een keer stoppen?
  Soms heb je pech, soms heb je mazzel, ga lekker voetballen en laat je niet afleiden door de wedstrijdleiding. Het gaat over voetbal!

 2. e.g.

  Bunnik-supporters zijn bij de tijd:
  Door de laatste -Chinese- Jaarwisseling (5 febr. jl.) zitten we nu in het jaar van………het Varken!

 3. e.g.

  De Bunnik-supporters zijn bij de tijd:
  op 5 februari jl. begon het jaar van het Varken. (na de Chinese jaarwisseling)

 4. Peet

  VAR in de war
  #longhairdontcare

 5. Zonnewende

  Waarom moest de knvb dan ook zo nodig zelf het wiel uitvinden?
  De VAR bij hockey doet het al jaren prima!

  Btw, redactie; titel dekt de lading niet! Titel suggereert dat het een artikel over de VAR is, maar het is gewoon een wedstrijdverslag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).