We gaan Europa in! | De Utrechtse Internet Courant We gaan Europa in! | De Utrechtse Internet Courant

We gaan Europa in!

We gaan Europa in!
We reisden al vroeg naar Arnhem door de problemen met het openbaar vervoer, maar dat gaf ons de gelegenheid om rond het stadion de verscherpte controle onder ogen te zien.

We reisden al vroeg naar Arnhem door de problemen met het openbaar vervoer, maar dat gaf ons de gelegenheid om rond het stadion de verscherpte controle onder ogen te zien.

Geen identiteitsbewijs of een bewijs met Utrecht of omgeving erop, dan was het klaar en kon je weer terug. Daar moest dus wat op gevonden worden. Ik sprak een wat ouder echtpaar aan. Ik vertelde dat ik mijn ID was vergeten en vroeg of ik met hun mee mocht lopen naar vak 102. De kans dat ik met mijn eigen identiteitsbewijs binnenkwam was nihil.

We spraken af dat ik bij hun op visite was en ik mijn portefeuille op tafel had laten liggen. Ik wachtte mijn kans af en liep naar een steward. We klaarden de klus en ik was binnen in vak 102. Het stadion was niet uitverkocht. Het bezoekersvak wel.

Duizend supporters die rekenden op alles of niets. Het werd de spelers vooraf nogmaals duidelijk gemaakt en FC Utrecht begreep het. De strijd en passie spatte er vanaf. Dessers na een half uur met de 0-1, het was nog verdiend ook. Vitesse kwam niet in hun spel, want FC Utrecht zat er bovenop.

In de tweede helft moest Vitesse natuurlijk wel komen. Echt gevaarlijk werden ze niet. Een kwartier voor tijd was het Bahebeck met een prima pass op Gustafson en die tekende voor de 0-2. Nadat Bahebeck was ingevallen, viel hij net zo makkelijk weer uit. Hebben we een tweede man van glas? Maar het mocht de pret niet drukken.

Na het laatste fluitsignaal, ontpopte zich een feest op de hoofdtribune. Daar bleken toch weer een paar honderd supporters van FC Utrecht te zitten. Ze lieten zich gelden. Waren mooi door de mazen van het net gezwommen. Op het veld vierden de spelers het feest even hard mee. Van plek 14 naar de Europa Leaque. Een prima prestatie.

De loting is 19 juni. Zal het Verweggistan worden? Of een aansprekende tegenstander? Op donderdag 25 juli zal de eerste wedstrijd zijn. Een week later de return. John van den Brom weet wat hem te doen staat. Heeft inmiddels al weer een paar wedstrijden van FC Utrecht bekeken.

Van den Brom zal ook zijn lijstje klaar hebben voor Jordy Zuidam – die na de wedstrijd zijn vreugde op het veld ook duidelijk liet merken. Een buikschuiver zat er echter niet in. Ver na middernacht ging het feest bij de Galgenwaard gewoon verder. Het was alsof het nieuwjaar vuurwerk was bewaard.

Aan knallers en rook geen gebrek. Het hield de bewoners in de omgeving uit hun slaap. Het zij zo. We gaan Europa in! We staan weer op de kaart. Verder bouwen en doorontwikkelen. FC Utrecht op naar plaats 4 in seizoen 2019 – 2020 en succesvol in de Europa Leaque door het halen van de poulefase. Het kan een mooie zomer worden.

Fijne zomervakantie aan u allen!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

9 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Met één zin vat Ben ten Boden de ware mentaliteit van de utrechtse voetbalsupporters kernachtig samen: “Aan knallers en rook geen gebrek. Het hield de bewoners in de omgeving uit hun slaap. Het zij zo.” Hoe lang accepteren we dat asociale, egoïstische, onverschillige gedrag van deze gasten nog?

 2. Herman

  Yes!
  Misschien wel op naar Moldavie, als Utreg tegen FC Zaria Bălți uit Bălți loot.
  Kan niet wachten op deze wedstrijd op een moment ergens in juli, zodat de hele voorbereiding in de soep loopt

 3. Wim

  Zonnetje in huis, die Herman.

 4. Coenraad V

  @Herman
  Onderschat FC Zaria Balti niet, die hebben ook een hele fanatieke aanhang.
  In de omschakeling zijn ze dodelijk.
  Daar heb je zomaar niet van gewonnen.

 5. Sjaak

  Wat is die Ben een zielepiet; een beetje illegaal een stadion binnenkomen.

  Omschrijft zo’n beetje in 1 persoon wat er mis is met de mentaliteit en de cultuur binnen het voetbal en waarom steeds meer mensen klaar zijn met het professionele voetbal in Nederland en hun aso-aanhang.

  Als ik Utrecht was zou ik hem een seizoenskaart weigeren na deze biecht. Kan je missen als kiespijn dit soort figuren.

 6. Willemien

  Wat de columnist allemaal niet doet om een combi te omzeilen, terwijl hij seizoenen lang piept om vollere uitvakken!

  Hoogste tijd voor een stadionverbod!

 7. Ben ten Boden

  Sjaak, ik heb een treurige mededeling voor je. Inmiddels is mijn seizoenkaart voor het drieëndertigste jaar op rij zonder enig probleem verlengt. Maar richt je naar FC Utrecht. Doe een verzoek en wellicht zal je wens in behandeling worden genomen. Aangaande het nieuwe seizoen, goed opletten met name bij de uit wedstrijden. Drie maal raden waar ik dan zit. Wellicht beter ik mijn leven.

  Fijne zomer vakantie en met een zonnige groet,

  Ben ten Boden

  Willemien,

  Een stadionverbod? Ook daar voor verzoek ik je om je te melden bij FC Utrecht. Vervolgens mag jij de brief persoonlijk aan mij overhandigen. Ik zie je wel tegemoet.

  Ook jij een fijne zomervakantie en met zonnige groet,

  Ben ten Boden

 8. trol

  Een stadionverbod eisen…nee dat is inderdaad wel wat overdreven. Maar ze hebben in essentie wel gelijk. De godganse tijd zeuren over lege uitvakken etc.. en zelf altijd de combi (terecht) omzeilen.
  Verder mis ik wel de restauranttip van de week.

 9. W.

  Stop met zeuren tegen Ben en ga je energie gebruiken om de club te steunen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).