Welkom thuis Welkom thuis

Welkom thuis

Welkom thuis
Foto's: Ben ten Boden
De gigantische schermen in de Galgenwaard hadden een mooie welkomstboodschap. Ik kan mij niet heugen wanneer mijn laatste wedstrijd in het Utrechtse stadion was, maar zondag tegen Sparta zaten we er weer.

De gigantische schermen in de Galgenwaard hadden een mooie welkomstboodschap. Ik kan mij niet heugen wanneer mijn laatste wedstrijd in het Utrechtse stadion was, maar zondag tegen Sparta zaten we er weer.

Er was plek voor maximaal 16.000 fans. Voor de zorgmedewerkers in de stad Utrecht klapten zij eerder al één minuut lang hun handen stuk en dat was meer dan terecht. Twee minuten na aanvang van de wedstrijd konden de handen weer op elkaar. Maher scoorde met een prachtige vrije trap het eerste doelpunt. Eindelijk, het feest barstte los.

Een prima FC Utrecht zette Sparta met de rug tegen de muur. Met name Kerk deed waar hij goed in is; kansen creëren maar helaas ook missen. Als Kerk zijn scherpte op orde heeft, zal hij zeker tegen de twintig doelpunten scoren. Hij moet echter zijn productie opvoeren. Voor FC Utrecht is Kerk van grote waarde, laat daar geen misverstand over bestaan, maar soms…

Bier

Ook Dalmau maakte eindelijk een fitte indruk. Jammer dat zijn goal werd afgekeurd. Daardoor gingen we met slechts met 1 – 0 de rust in. Tijdens de rust hield het nieuwe bier de gemoederen flink bezig. 4,20 euro voor een beker, om over de smaak nog maar te zwijgen, aldus de kenners.

In het begin van de tweede helft zagen we een ander Sparta. Zou FC Utrecht de deksel op de neus krijgen? Het leek er even wel op, maar toen kopte Van der Maarel 25 minuten voor het eindsignaal de bal in het net van de tegenstander en de 2 – 0 was hiermee een feit. Van der Maarel stond er toch maar weer.

Douvikas

Direct besloot Hake de nieuwe spits Douvikas erin te zetten en Dalmau eruit te halen, hij mocht gaan douchen. Binnen tien minuten scoorde Douvikas het derde doelpunt. Over scherpte gesproken.

In de blessuretijd benutte Gustafson een penalty waardoor uiteindelijk 4-0 op het scorebord stond. Mooie cijfers, dat wel, maar er is nog werk aan de winkel voor Hake.

Tekst loopt door onder afbeelding

Hier scoorde Gustafson het vierde doelpunt voor FC Utrecht

Aanstaande zaterdagavond wacht het uitduel tegen FC Groningen alweer. Deze zal ik voorbij moeten laten gaan ten faveure van de zonnige oorden. We zijn precies op tijd terug voor de eerste kraker in de Galgenwaard, de wedstrijd tegen Feyenoord.

Corona

Het is dan wel te hopen dat de rijen voor de toegangspoorten van het stadion korter zijn dan afgelopen zondag bij de wedstrijd tegen Sparta. Vanwege de coronamaatregelen duurde het lang voordat iedereen binnen was. Begrijpelijk, maar het zou toch beter kunnen worden georganiseerd.

Het maakte het feest na afloop van de wedstrijd er echter niet minder om. Duizenden fans bleven om hun helden nogmaals toe te juichen. Dat was mooi om te zien. We komen eraan!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

10 Reacties

Reageren
 1. Joop

  Mooie opening van het seizoen voor de FC.
  Als Kerk veel meer kansen zou benutten en werkelijk 20 doelpunten gaat scoren denk ik dat je daar maar heel kort plezier van gaat hebben, dan ben je hem zo weer kwijt.

 2. 4.20 voor een biertje!!!

  4.20 voor een biertje in een plastic glas,in stadion Galgenwaard
  Dat is het moment van voetbalplezier uitbuiten
  Schandalige prijs
  Als ik van seumeren was zou ik daar gelijk op ingrijpen

 3. Moniek

  Anderhalve meter, ik zie het.
  Nu maar wachten op de volgende golf.
  En dat alles voor een spelletje.

 4. Joris

  Frans van seumeren kiest netzoals de shirts zonder diagonaal ivm de wensen vd shirtsponsor ook bij de keuze van het bier voor geld. Het maakt hem niet uit, hij weet dat de sv en true support slaafs volgen in hun opinie…

 5. AOW supporter

  Bericht voor Frans van seumeren
  Heel veel dank dat u fc Utrecht helpt steunt sponsort
  Werkelijk diepe buiging met respect
  Maar zolang de horeca in het stadion 4.20 voor een bekertje schraal bier durft te vragen, zullen veel mensen wegblijven, en wordt het stadion zelden uitverkocht
  4.20 is geen reclame voor fc Utrecht

 6. FrankP

  Wat houden deze supporters keurig afstand van elkaar. Zou op een festival nooit lukken!

 7. Winkie

  Iedere ware fan neemt al decennia een eigen biervoorraad mee het stadion in (alsmede wat andere voorraadjes, desgewenst). Laat die horeca uitbaters maar stikken in hun plastic glazen voor € 4,20.

 8. Yoshua

  Twee jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken blij en vrolijk van Ben zijn stukkie lezen te worden.
  Ben, ben blij dat je ons weer lastigvalt met je mening, jochie.
  Dat je maar lang en veel mag schrijven in de toekomst!

 9. arbeider

  Nou blij? Stukkies gaan buiten het eten en drinken en afgeven op oude vijanden helemaal nergens over! Duic onwaardig, maar een kinderhand is gauw gevuld merk ik.

  Word weer lachen dit seizoen

 10. Pee

  Zoveel geld voor een plastic beker met bier die ,als je terug op je plek bent, al doodgeslagen is.
  Het is trouwens ook nog eens geen echt bier.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).