Zorgen in de zaak | De Utrechtse Internet Courant Zorgen in de zaak | De Utrechtse Internet Courant

Zorgen in de zaak

Zorgen in de zaak
Na de echecs tegen FC Twente en PSV, dachten we het wel gehad te hebben dit seizoen. Ondanks een prima wedstrijd tegen Heerenveen, zakte FC Utrecht in een koud en winderig AFAS stadion wederom compleet door de ondergrens.

Na de echecs tegen FC Twente en PSV, dachten we het wel gehad te hebben dit seizoen. Ondanks een prima wedstrijd tegen Heerenveen, zakte FC Utrecht in een koud en winderig AFAS stadion wederom compleet door de ondergrens.

Met negen wedstrijden gespeeld is drie zeperds echt FC Utrecht onwaardig. Het was dan ook een wonder dat de ruststand geen 5 – 0 op het score bord liet zien. Een debutant aan AZ-zijde was de doelpuntenmaker. Tot 10 minuten voor rust hobbelde FC Utrecht alleen maar mee. Futloos, doelloos on ongeïnspireerd. In de rust hadden we nog hoop dat de puntjes op de i gezet zouden worden. Het was een iets betere tweede helft van FC Utrecht zijde. Maar verder hadden de 250 supporters in het bezoekersvak weinig reden tot vreugde. Hoewel de 1 – 1 van Feyenoord behoorlijk wat gejuich veroorzaakte. Bij gebrek aan beter.

FC Utrecht staat nog net in het linker rijtje. Waar blijft het stabiele FC Utrecht van de laatste twee seizoenen? Dat kan toch niet zo maar verdwenen zijn? Aanstaande woensdag is er alweer een wedstrijd. Ditmaal voor de KNVB beker VVV Venlo is de tegenstander. En ondanks het dramatische aanvangstijdstip van 18.30 uur zijn er al 350 kaarten verkocht aan de fans van FC Utrecht. Zij hebben dus vertrouwen. En dat op het meest verachtelijke veld van de Nederlandse competitie. We hebben maar weer een paar uurtjes verlof opgenomen.

Razend benieuwd naar hoe FC Utrecht zich zal herstellen van de blamage in Alkmaar. De kortste weg naar succes blijft toch de beker. Op zich heeft VVV Venlo geen slecht team. En met name het speelveld zal ongetwijfeld in het voordeel spreken van VVV. Wij rekenen op een slijtageslag. Ten Hag en De Jong zullen in korte tijd de boel weer op scherp moeten krijgen. Want ook NAC Breda staat voor de deur. Het team van trainer Vreven. Na de wedstrijd tegen AZ Alkmaar liepen we de spelersbus van FC Utrecht tegen het lijf. Beplakt met de naam van de hoofdsponsor Zorg van de Zaak. Hopelijk wordt FC Utrecht verlost van de zorgen in de zaak. Door in de beker en winnen van NAC Breda. Dan zijn voor even de zorgen uit de zaak. Net op tijd voor 5 november. Ajax – FC Utrecht!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

6 Reacties

Reageren
  1. herman

    @Bennie, de weg naar boven was vorige week toch gevonden?

  2. stanley

    Slechts 1 wedstrijd gewonnen van de laatst gespeelde 5 wedstrijden. Slechts 1 wedstrijd en maar liefst 17 doelpunten tegen. De ploeg zwalkt en Ten Hag staat niet onwelwillend tegenover een andere baan als bondscoach.
    Vorige week op dit medium al gemeld hoe het gedrag van Ten Hag uit kan pakken. Ten Hag is de grip kwijt en coached als een kip zonder kop. Hij zal een nieuw konijn uit de hoge hoed moeten toveren. Vorig jaar na de afstraffing tegen Groningen gaf de amateurpsycholoog de media en de supporters een veeg uit de pan en creeerde zo een wij tegen hun situatie. Korte termijn acties die zelden tot iets leiden en terug komen als een boemerang.
    Geachte columnist slaapt onder een dekbed van Ten hag en een hoofdkussen van de Jong, maar zonder een speler als Haller is het trainersduo Ten Hag en de Jong van zeer matig niveau.
    Er is een sfeer gecreeerd rond Ten Hag, tegenspraak wordt niet geduld en iedereen moet dit kliekje adoreren.
    Ten Hag en zijn boezemvriend Bleuming zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor het (te goedkoop ?) verkopen van Haller en Amrabat en het binnen halen van middelmaat waarvan onze Duitse vriend Görtler een exponent is.

  3. Marco

    Welke spelers, die onder zijn bewind van Ten Hag zijn aangetrokken, halen een voldoende ??
    Ik kom niet verder dan Labyad Emanuelson en Jensen !! zeer triest, los van de kwaliteit maar heeft voorals veel geld gekost …………………….

  4. Marco

    Welke spelers die onder zijn bewind van Ten Hag zijn aangetrokken, halen een voldoende ??
    Ik kom niet verder dan Labyad Emanuelson en Jensen !! zeer triest los van de kwaliteit maar heeft voorals veel geld gekost …………………….

  5. stanley

    Het is een puinhoop, Haller is verkeerd gebruikt en in waarde gehalveerd, Troupee stond op allerhande lijstjes van topclubs en is nu reserve.
    Ten Hag heeft maar 1 belang en dat is zn eigen carriere.

  6. stanley

    Inmiddels van de laatste 6 wedstrijden slechts 1 wedstrijd gewonnen, 6 wedstrijden en 20 doelpunten verder spreekt Ten Hag nog niet van een dipje en hij laat zich dat ook niet aanpraten.
    Zorg van de Zaak…. hebben die ook het minder of niet goed functioneren van van trainers in hun pakket ??
    Ik weet er één.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).