265 studenten van Veritas gaan zaterdag afval opruimen in Utrechtse parken | De Utrechtse Internet Courant 265 studenten van Veritas gaan zaterdag afval opruimen in Utrechtse parken | De Utrechtse Internet Courant

265 studenten van Veritas gaan zaterdag afval opruimen in Utrechtse parken

265 studenten van Veritas gaan zaterdag afval opruimen in Utrechtse parken
De studentenvereniging Veritas organiseert zaterdag een opruimactie voor afval in de Utrechtse parken. Er zullen 265 studenten meedoen aan de actie. Ook zijn er promotieteams van de gemeente aanwezig.

De studentenvereniging Veritas organiseert zaterdag een opruimactie voor afval in de Utrechtse parken. Er zullen 265 studenten meedoen aan de actie. Ook zijn er promotieteams van de gemeente aanwezig.

De vereniging organiseert de actie in het kader van de introductieweek voor eerstejaarsstudenten. De studentenactie is in het Griftpark, Wilhelminapark, Moreelsepark en Lepelenburg en begint om 10.30 uur.

Het gemeentelijke promotieteam met de leus ‘Kwak je afval in de bak’ is zaterdag ook aanwezig in de parken. Het past bij het actieplan Utrecht Schone Stad dat vorige maand werd gepresenteerd. Hierin zet de gemeente samen met bewoners, ondernemers, scholen en organisaties in op een schone stad.

15 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Leuke actie!

  Overigens zijn er pratende afvalbakken op de markt, het oude Efteling concept van Holle Bolle Gijs werkt ook in stedelijk gebied.
  Ik ben in contact gekomen met het bedrijf die de pratende afvalbakken maakt via “De Dag van de Openbare Ruimte” in de Jaarbeurs.
  Ik heb hun nog gemeld dat zij jongeren beter bereiken d.m.v platte geluiden, zoals het geluid van een scheet, een boer of kotsgeluid.
  Dus het is best goed mogelijk dat Utrecht een stuk schoner gaat worden d.m.v afvalbakken die een aantal platte geluiden produceren.

 2. Massegast

  Zeer goed initiatief. Alle beetjes helpen. En naarmate de parken schoner en schoner worden gaat er echt bekeurd worden. Want dat is de logische volgende stap. Anders loopt zo’n initiatief dood. (Zegt de azeinzijker die ik ben)

 3. [email protected]

  Supergoed en fantastisch initiatief van de studenten, zouden de inwoners van Utrecht ook eens wat vaker mogen doén.

 4. Willem

  Goeie actie, maar dit zijn neem ik aan gewoon feutjes van Veritas die bij wijze van ontgroening een dagje moeten meemaken wat het is om een taakstraf te hebben… Of is het echt een georganiseerde dag waarin studenten dit vrijwillig doen?

 5. Gerard Brugmans

  Goed plan! En als die 265 studenten nu ook nog beloven dat de volgende keer dat ze, zonder promotieteam maar mét een wegwerpBBQ, een krat vol zakjes en bakjes uit de supermarkt en een koeltas met bierblikjes in zo’n park zitten na afloop van hun parkfeestje alles weer braaf mee naar huis nemen pakken we dit probleem echt structureel aan!

 6. Jean Paul Boon

  Wat leuk om te lezen, Kadoendra, dat je de producent/leverancier van de pratende afvalbakken kent via Vakbeurs Openbare Ruimte (voorheen idd Dag van de Openbare Ruimte). Als iemand meer informatie zoekt over hoe we onze openbare ruimte leefbaar houden, kom op 2-3 oktober 2019 naar hallen 2, 3 en 4 van de Jaarbeurs. Twee dagen kennis, producten en delen van visies. Je kunt gratis naar binnen en krijgt nog koffie, thee en fris ook 😉

 7. erwin

  @Geenstijl: alsof studenten geen inwoners van Utrecht zijn…. Tssss

 8. Gerard Brugmans

  @erwin:
  Veel studenten gedragen zich helaas niet als inwoners maar als passanten, zonder verleden en zonder toekomst, zonder enig gevoel van verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid van hun omgeving. Eerst even een paar jaar feesten, en daarna vertrekken naar een praktische tussenwoning in een slaapwijk met een auto van de baas voor de deur en een trampoline voor de kids in de achtertuin.

 9. MJPD

  @Geenstijl
  Uw geplaatste compliment aan de studenten is enkel bedoeld om er vervolgens een sneer richting alle Utrechters aan vast te kunnen plakken? U moet echt een hekel hebben aan Utrecht en diens inwoners. De zolderkamer is vast spic en span.

 10. Koel Hoofd

  @kadoendra
  Ik weet nietof ik als opgevoede volwassene op ‘platte geluiden’ van een afvalbak zit te wachten. Dat mensen deze uiten in het openbaar nogal onbeschoft en ongepast gedrag. Als afvalbakken het ook nog eens gaan doen dan heeft Nederlandse een nieuw totaal dieptepunt bereikt.

 11. erwin

  @Gerard Brugmans: ik ken vele Utrechters die zich ook gedragen zonder enig gevoel van verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid van hun omgeving.
  En voor wat betreft die paar jaar feesten en daarna met auto van baas voor de deur etc: afgunst?

 12. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Inderdaad. En het lijkt me in de eerste plaats ook buitengewoon onbeschaafd om zulke platvloerse smerigheid aan kinderen te leren…Laten we de hoogste normen en waarden nastreven. Niet de laagste.

 13. Kadoendra

  @Jean Paul Boon

  Het is niet alleen een zeer leuke Vakbeurs maar ook een zeer interessante.
  Die Vakbeurs is een echte aanrader voor iedereen die Ideeën op wil doen over het aantrekkelijker maken van openbare ruimtes.
  Het was zeer interessant en mooi om daar de bedrijven te ontmoeten die allemaal op een andere manier bijdragen aan de invulling van een aantrekkelijke openbare ruimte.

 14. Gerard Brugmans

  @erwin:
  Nee hoor, geen afgunst. Ik zit echt niet te wachten op dat asociale en destructieve leventje van die corpsstudenten bij mij in de straat, ik rij in liever in mijn eigen auto en zou voor geen goud in zo’n slaapwijk willen wonen. Maar ik denk dat je best begrijpt wat ik bedoel. Allemaal hartstikke leuk die actie van Veritas voor één dag, maar het echte verschil maken die studenten pas als ze hun gedrag de andere 364 dagen van het jaar aanpassen.

 15. Bakfiets

  @gerard burgmans extreem vermoeiend weer zeg. Dexe studenten zorgen voor leven in de brouwerij en sterker de vereniging waarmee zij zich associëren is pro schone parker en anti rommel. Sterker zij laten de nieuwe leden hiermee daadkrachtig kennismaken.

  Verhuis uit utrecht als u zich zo stoort aan alles wat beweegt, eet, leeft en, bovenal, plezier heeft…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).