Anti PVV-bericht Weggeefwinkel Utrecht gaat viral - De Utrechtse Internet Courant Anti PVV-bericht Weggeefwinkel Utrecht gaat viral - De Utrechtse Internet Courant

Anti PVV-bericht Weggeefwinkel Utrecht gaat viral

Anti PVV-bericht Weggeefwinkel Utrecht gaat viral
De veel gedeelde oproep. Foto: Weggeefwinkel Utrecht op Facebook
De Weggeefwinkel in Utrecht plaatste gisteren tijdens de verkiezingen een foto op Facebook waarin aan PVV-stemmers werd gevraagd om niet de winkel te betreden, maar om naar huis te gaan om zich te schamen voor hun stemgedrag. Het bericht ging viral, waarop de winkeleigenaresse haar excuses aanbood.  

De Weggeefwinkel in Utrecht plaatste gisteren tijdens de verkiezingen een foto op Facebook waarin aan PVV-stemmers werd gevraagd om niet de winkel te betreden, maar om naar huis te gaan om zich te schamen voor hun stemgedrag. Het bericht ging viral, waarop de winkeleigenaresse haar excuses aanbood.  

In het excuusbericht geeft de winkel aan dat de oproep een beetje uit de hand is gelopen. De foto werd honderdvijfenvijftig keer gedeeld, kreeg bijna achthonderd likes en honderdvijfenzeventig reacties.

“Voor de Weggeefwinkel is iedereen gelijkwaardig en met dit briefje wilden we onze mening geven over een partij die zich juist profileert tégen deze gelijkwaardigheid”, zo staat in het excuus. De winkel geeft aan dat iedereen in welkom is en blijft. “Mensen verdrietig of boos maken was niet ons doel.”

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “Goedemiddag. Bent u Joods of voornemens om Jood te worden? Dan willen we u verzoeken om de weggeefwinkel niet binnen te komen maar om u thuis te gaan zitten schamen. Met vriendelijke groet, De Feestwinkel.”

  Vergeef me deze smakelijkeloze verbouwing van het origineel, die enkel dient om een punt duidelijk te maken. Dat punt is dat dit neigt naar fascisme. De PVV stemmer als untermensch. En dan nog pretenderen om een voorstander van gelijkwaardigheid voor alle mensen te zijn ook…

  Schandalig!

 2. Berend

  Niet iedereen kan even goed omgaan met democratie, zo blijkt maar weer. Vreemd ook dat de PVV wordt aangehaald en niet een minstens zo verdorven partij als DENK.

 3. JdV

  Het uitsluiten van mensen omdat zij een politieke partij steunen die niet jouw partij is past zoals blijkt weer prima bij het linkse gedachtegoed. Deze organisatie zou volgens mij vervolgd kunnen worden op basis van de grondwet. Winkel sluiten en en betrokkenen aanklagen en veroordelen zodat ze voor de rest van hun leven geen VOG meer kunnen krijgen wegens een veroordeling op grond van discriminatie.
  Als het onderwerp Joden zouden zijn in plaats van PVV stemmers dan was er al lang ingegrepen. Meer dan 1 miljoen NL stemmers worden geschoffeerd.

 4. Jan

  Ja jongens, dat heet democratie, en deze winkelier heeft recht op zijn mening. Het is ook zijn eigen winkel trouwens. Dit vergelijken met anti-jodenhaat en untermensch-rhetoriek is wel erg slecht hoor…

 5. Gast

  Een winkel is privé-gebied en geen openbare ruimte. Ik zou het niet meer dan normaal vinden dat ik zelf mag bepalen wie ik als gast ontvang. Een ongastvrije partij is bij mij ook niet welkom.

 6. Theo

  Als ‘mensen verdrietig of boos maken’ niet het doel is van dit briefje, wat zou dan wel het doel zijn?

  Etaleren van je eigen voortreffelijkheid?

 7. .

  Hulde voor deze dame! De pvv stemmers zijn de grootste gevaar voor Nederland!

 8. M

  De vergelijking met Joden gaat hier mank. Je wordt geboren als Jood, en kunt daar niet voor kiezen. Een stem uitbrengen op de PVV is een vrije keuze die door iedereen gemaakt kan en mag worden. Een vergelijking met het McCarthyism uit de jaren 50 lijkt me meer op zn plaats, toen werden communisten als gevaar voor de samenleving gezien en systematisch door de overheid buitengesloten (maar het gaat hier om een winkel, niet de overheid).

  Het lijkt me overigens ook niet goed om mensen uit te sluiten op basis van hun politieke overtuiging, net zo min dat het goed is om mensen uit te sluiten op basis van hun geloofsovertuiging, maar het is natuurlijk wel grappig dat de partij die zelf hele bevolkingsgroepen wil uitsluiten zelf aangedaan is als ze worden uitgesloten.

  Misschien dat hier een dealtje kan worden gesloten? de ppvers mogen de winkel weer in, als ze niet moeilijk doen dat er een paar (6%) moslims in Nederland wonen.

 9. vP

  Links facisme laten we het zo maar even noemen. Had men ook veel last van eind vorige eeuw en begin deze met als topper een zekere vd G.. Dit zijn Erdogan achtige trekjes die niet in een democratie thuis horen. Mochten mensen die PVV gestemd hebben of anderen die zich hierdoor geschoffeerd, beledigd, geïntimideerd, gediscrimineerd of weggezet voelen neem dan geen genoegen met zo’n mager “ja, sorry” maar doe aangifte. Zorg dat links en rechts facisme een halt toegeroepen wordt.

 10. UUUU

  Goede brief, niets mis mee met foute mensen weren uit je winkel!

 11. Luuk Upuuk

  Nogal hypocriet, uitsluiters gaan uitsluiten.

 12. Berend

  Mooi ook dat mensen die pretenderen voor ‘verbinding’, ‘dialoog’ en ‘saamhorigheid’ te zijn (van linkse signatuur), het hardst roepen dat een actie al deze terecht is. Groepen buitensluiten of ‘wegzetten’ noemt Klaver dat toch?

 13. herman

  Beetje humor mag toch nog wel van onze Geert?

 14. Yoshua

  Dit is toch een eerlijk briefje, er staat dat PVV mensen er niet in mogen.
  Weggeefwinkel is van krakers en die moeten geen PVV volk over de vloer hebben.
  Iedere winkelier moet in principe volk kunnen weigeren door middel van een briefje.
  Geen Turken, Marokkanen of asielzoekers gewenst heeft niets te maken met discriminatie, je moet zelf kunnen uitmaken wie je wel of niet in je eigen toko wilt toelaten.
  De AH laat geen junkies en zwervers binnen, daar hoor je niemand over.

 15. Laurens

  LOL om alle snowflakes hier. Lekker de hele dag moslims bashen maar een potje liggen janken als er een bal (voor de grap, godbetert) wordt teruggekaatst.

 16. Gertje

  Gaan jullie dan ook denk stemmers weigeren. Aangezien die partij het zelfde doet alleen dan richting Nederlanders.

  Het is gewoon discriminatie wat jullie dus promoten. Al is het een geintje het blijft discriminatie

 17. Nedermocra

  Ik voelde me namelijk zeer beledigd toen mijn buurvrouw die bij mij Tajin komt eten, marokkaanse thee drinkt 2 keer in de week en met suikerfeest met haar gezin gezellig aanschuift PVV stemde. Ze heeft dit openlijk toe gegeven. Voelde een teleurstelling en was gekwetst. Ondanks de teleurstelling staat mijn deur gewoon nog open voor haar en haar gezin en zal altijd voor haar klaar staan. Het zegt meer over haar dan over mij. Jammer dat de weggeefwinkel niet barmhartig is wat ze wel horen te zijn.

 18. Objectivist

  De eigenaar van de Weeggeefwinkel heeft het volste recht om klanten te verzoeken om weg te blijven, ongeacht wat de achterliggende motivatie is of welke groep klanten geweigerd wordt. Je bent eigenaar of je bent het niet. Zo simpel is het.

  Of het nu gaat om PVV stemmers, moslims, Grieken, Chinezen of Tibetanen: een eigenaar bepaalt wie toegelaten wordt. Niemand anders. Er is in mijn beleving dan ook werkelijk niets mis met de vrijheid die deze eigenaar zich hier permitteert op basis van een onvervreemdbaar recht.

 19. Annie

  Nou als een winkelier een bordje met “geen hoofddoekjes..” of “geen turken of marokkanen naar binnen”, dan is het hek van de dam.

 20. Woutvr

  Fantastisch! Wat een leuke vondst! Ben ook blij dat de PVV niet de grootste partij is geworden het is al erg zat dat ze wel de tweede zijn.

 21. Alexander Rewijk

  Doorgeslagen links heeft het punt van totale superioriteitswaanzin bereikt:

  Zo overtuigd van hun gerechtigheid, dat ze zich aan dit soort ethisch dubieuze dingen vuil kunnen maken, zonder enige hint van schaamte over hun eigen hypocrisie

  je bent niet belangrijker dan een ander, ook niet als je links bent…
  dit is simpelweg facisme.

 22. Fred

  Idioten. Het interpreteren van bovenstaand briefje, is blijkbaar erg moeilijk voor veel mensen. Hier wordt niemand uitgesloten, maar vriendelijk verzocht eens diep na te gaan denken over de consequenties van hun stemgedrag. Het uitsluiten van bevolkingsgroepen waar de PVV zo hard op gaat, is precies wat hier aan de kaak wordt gesteld. Door PVV-stemmers te verzoeken zich thuis te gaan schamen, is wat mij betreft een zeer treffende methode om hen te laten ervaren hoe het voelt om uitgesloten te worden. Maar nee, men wordt enkel boos en gaat weer modder werpen. Schandalig.

 23. Cico

  Lullen over fascisme zonder enig benul wat het inhoudt, vergelijkingen trekken met WOII of de werkelijkheid maar afdoen als ‘nep’. Het lijkt wel onkruid, die rechtse gekkies.

 24. Floor

  Het is een briefje tegen hypocrisie: de PVV zou een initiatief als de weggeefwinkel immers nooit ondersteunen. Als je tegen links gedachtegoed bent, waarom kom je dan wél naar de winkel? De PVV is er qua inhoud namelijk niet voor mensen die het wat minder hebben. Maar ja, Geert zegt nou eenmaal zo lekker direct ‘waar het op staat’. Wat dat gegeven bijdraagt aan eenieders welzijn is mij nog altijd onduidelijk.

 25. BdV

  Inderdaad, schande om zomaar je mening te uiten en te gaan bepalen wie welkom is in je winkel. Voor je het weet worden die nietsvermoedende PVV-stemmers ook nog aan het denken gezet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).