Niet laden en lossen: Tim Knol en Spijkers met Koppen krijgen 100 euro boete | De Utrechtse Internet Courant Niet laden en lossen: Tim Knol en Spijkers met Koppen krijgen 100 euro boete | De Utrechtse Internet Courant

Niet laden en lossen: Tim Knol en Spijkers met Koppen krijgen 100 euro boete

Niet laden en lossen: Tim Knol en Spijkers met Koppen krijgen 100 euro boete
Florin in de Nobelstraat. Foto: Google Streetview.
De band van Tim Knol, die aanwezig was bij de radioshow Spijkers met Koppen, is zaterdag in de Nobelstraat beboet. Dat vertelt presentator Dolf Jansen tijdens de show. 

De band van Tim Knol, die aanwezig was bij de radioshow Spijkers met Koppen, is zaterdag in de Nobelstraat beboet. Dat vertelt presentator Dolf Jansen tijdens de show. 

Jansen was niet te spreken over de actie van de handhavers van de gemeente Utrecht. NPO 2 radioprogramma Spijkers met Koppen wordt al tientallen jaren uitgezonden vanuit café The Florin aan de Nobelstraat. Tim Knol kwam zaterdag spelen tijdens de radioshow.

Medewerkers van zijn band waren de spullen uit hun bus aan het laden, toen handhavers van de gemeente Utrecht hen aanspraken. Laden en lossen op de Nobelstraat is niet toegestaan. Hoewel de radiobus van de show al jaren op de stoep naast The Florin staat, was het laden en lossen reden voor een boete van €100,-. Overigens was ook de uitzendwagen niet veilig, meldt muzikant Tim Knol op Twitter.

‘Sweet Caroline’

De Twitter-berichten van het duo trokken de aandacht. De gemeente kwam niet veel later met een Twitter-reactie. “We handhaven al bijna dertig jaar op verkeerd geparkeerde auto’s, zeker als ze mindervaliden hinderen. En ook nu waren we best wel ‘sweet caroline’. 1 auto kreeg een waarschuwing vanwege achterzijde geparkeerd op blindegeleidenstrook”, was het antwoord met een hint naar één van de nummers van muzikant Tim Knol. De gemeente voegde daaraan toe dat de tweede – wel beboete – wagen zonder begeleiding op de stoep stond, met de knipperlichten aan. “Dan zijn we minder sweet”, aldus de gemeente.

Volgens Jansen is het een terugkerend probleem. Regelmatig zijn er bands te gast in de radioshow, die het nodige materiaal bij het café moeten uitladen. “Daar lijkt weinig (geen enkel) begrip voor. Er wordt door ons weer contact opgenomen om het op te lossen”, zegt de presentator op Twitter.

26 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Tim Knol moet eerst maar eens leren hoe je “hel” schrijft.
  Prima actie van de handhavers. De wet is gelijk voor iedereen, dus ook voor Tim en kornuiten.

 2. Piet

  Jaa, als je weet hoe je ‘hel’ schrijft, mag je klagen!11!!1

 3. Cico

  Wat een eikels. En daarmee bedoel ik niet de handhavers, die schrijven terecht een (milde) boete uit voor het creëren van een gevaarlijke situatie terwijl ze pal naast een parkeergelegenheid (Janskerkhof) staan. Smalle fietspaden, druk verkeer en je wilt je bus er gewoon parkeren voor het eigen gemak? Er zijn al ongevallen geweest op die plek. Meneer Knol moet niet lafjes klagen op Twitter over misgelopen privéleges, maar zijn laksheid inzien, de boete netjes betalen of opzooien naar je eigen stadje met je ukelele

 4. [email protected]

  Had het misschien eens niet beter geweest als de uitbaters met de gebiedsmanager afspraken haden gemaakt over dit probleem met laden en lossen.
  Beetje kinderachtig van beide kanten om zo te reageren,los het samen op.

 5. Luuk Upuuk

  Potverdorie een nederlandse ster zo behandelen, schandalig. Dat kan alleen in Nederland. Elders weten ze hun sterren wel op de juiste waarde te schatten. Was het maar een buitenlander, dan hadden de BOA’s om een handtekening gevraagd!
  Mensen in rolstoel, visueel gehandicapt of met een kinderwagen kunnen voor deze gelegenheid best even op het fietspad de fietsers de busbaan opdwingen. Je krijgt niet iedere dag de kans om uit te wijken voor een Knol.

 6. Ouwe henk

  Tv radio en dolfje jansen denken dat ze boven de parkeerwetten staan

  Gewoon uitschrijven die bonnen

  Zal dolfje wel weer declareren bij de belastingbetalers

 7. JdV

  Arrogante kereltjes krijgen wat ze verdienen. Als ik er niet mag laden/lossen is dat ook voor Tim Knol ( nog nooit van gehoord voordat dit artikel verscheen overigens). Utrecht is van de inwoners en niet van onbenullen uit de provincie die niet begrijpen wat een blindengeleidenstrook is en te lui en te associaal zijn om een stukje te lopen met hun zooi.

 8. Michiel

  Er stond ook gewoon een auto op de stoep die de hele stoep blokkeerde. Wel terecht dat je dan een boete krijgt, want dat is gewoon gevaarlijk.

  Sowieso vind ik het raar dat automobilisten hun voertuig maar op het fietspad of trottoir zetten als er even geen parkeerplek is. Parkeer hem wat mij betreft maar gewoon lekker op de rijbaan. Andere automobilisten hebben allemaal een rijbewijs en worden geacht zichzelf op een veilige manier te kunnen redden. Zeker op de Nobelstraat is het fietspad gewoon heel druk en als die fietsers allemaal de busbaan op moeten is dat gewoon gevaarlijk.

 9. Barend

  Tekenend voor het armetierige niveau van de reacties hier. Een JdV die nog nooit van Tim Knol gehoord heeft. Daarbij past ook dat de locale veldwachters geen begrip hebben voor een laden- en losprobleem op de Nobelstraat. Utrechters zal je nooit horen zeggen: “Fijn dat we al zoveel jaren dit programma onderdak bieden, laten we zorgen dat dat zo blijft”. Eens een dorp, altijd een dorp.

 10. Karla

  Ik neem toch aan dat er, na 30 jaar elke zaterdag radio met een opnamebus en artiesten, inmiddels afspraken zijn over laden en lossen op deze plek?

 11. Graagzelfs

  @Karla. Helemaal waar. De VARA is hier als sinds jaar en dag radio aan het maken op zaterdag. Het is één van de hoogst gewaardeerde radioprogramma’s op de Nederlandse zenders. Daar moet een oplossing voor zijn. Laden en lossen moet uiteraard ter plekke ivm grote en zware spullen. Dat doe je niet vanuit een verafgelegen parkeerplek of garage. En ja, voor een dergelijk succesvol programma en dito artiest mag je best een uitzondering maken. Dat doe je in goed overleg.

 12. Rob

  Wat mij betreft helemaal terecht dat hier verbaal is opgemaakt.
  Er wordt al te weinig gehandhaaft in Nederland.
  Is ook echt Nederlands om toch te zeiken als je fout zit, en zeker als je een zogenaamde BN er bent, je zou juist het goede voorbeeld moeten geven.
  Als je bekend bent, betekend dat niet dat je boven de wet staat.
  Dus wat mij betreft goed gedaan door deze handhavers.
  ??

 13. EMS

  Aan de overkant van de straat is gewoon een laad en los plek………. Had hem dan daar lekker neergezet.

 14. Francesco

  Aan de overkant van Florin is er een enorm brede stoep. Daar kunnen de spullen makkelijk worden gelost en naar de overkant gereden worden. De vrachtwagen parkeren kan bij het Zocherpark. Overigens is het in onze drukke binnenstad op veel locaties wel erg behelpen als je iets moet lossen.

 15. Chantal

  Er is nooit een laad- en losprobleem hoor Barend, de wagens kunnen naast het pand parkeren. Ook de geluidswagen van Tim Knol. Het is mij een volslagen raadsel waarom je vindt dat Tim wél zijn auto op de busbaan mag parkeren en alle overige NL-ers niet.
  Verder nog wel naar je zin overigens in het dorp Utrecht? Er zijn veel andere steden hoor, ga je lekker daar heen toch?
  Chapeau voor de gemeente-boa’s!

 16. Ab

  De oplossing lijkt me toch simpel, tijdens het laden en lossen een personeelslid bij de auto laten wachten om de blinden langs het busjes te leiden en in te grijpen als er problemen ontstaan. Het wordt wel tijd dat dit beter geregeld gaat worden. Als je bedrijvigheid en horeca in Utrecht wilt moet ook de logistiek daarvoor mogelijk zijn.

 17. Martin

  Dolf Jansen is een schoolvoorbeeld van een salonsocialist die niet weet wat zich sociaal gedragen is. Zogenaamd opkomen voor de zwakkeren in de samenleving maar als Dolf op zijn eigen gedrag dat hinderlijk is voor de zwakkeren in de samenleving wordt aangesproken, komen met grote woorden dat hij ongastvrij en vijandig benadert. Sommige regels zijn er nu eenmaal niet voor niets en gelden ook voor Dolf en zijn programma. All animals are equal.

 18. JdV

  Best wel treurig, het armetierige niveau van de reactie van Barend. Het belang van mindervaliden (visueel gehandicapten, mensen in een tolstoel etc) is volgens hem duidelijk ondergeschikt aan een stelletje brulapen dat zo nodig voor de deur ( liever nog binnen als het zou kunnen ) moet parkeren. Het is een band die komt optreden. Het is niet de crew van het programma die een complete soundstage moet neerzetten. Een band zijn mensen die een instrumentje bespelen. Gitaar, drumstel, keyboard, dat soort werk. Geen verhuizers die een compleet pand komen verbouwen. Overigens, als dit al 30 jaar wekelijk wordt uitgezonden vanuit ern vaste locatie, is het dan niet slimmer om te verbouwen zodat je spullen kunnen blijven staan in plaats van wekelijks afbreken en weer opbouwen?

 19. Ouwe henk

  Omdat Carla het een goed radioprogamma vindt,,mogen ze de parkeerwetten aan hun laars lappen

  Wat een flauwekul

  Gelijk als andere burgers behandelen

  Dolfje denkt met zijn arrogantie boven de parkeerwetten te staan
  Ps zeg dolfje,,,liever niet de boete declareren bij belastingbetalers

 20. Luuk Upuuk

  Leuk om eens op Google Earth ter plekke te kijken. In de trottoirband (stoeprand voor mensen uit de provincie) is een voorziening gemaakt voor op- en afrijden. Niet zo mooi als bij een zijstraat, maar toch zou dit erop duiden dat de gemeente voorzien heeft dat die plek gebruikt wordt voor laden en of lossen. Begint te lijken op een gevalletje “de linkerhand weet niet wat de rechterhand doet”.

 21. Sjaak

  @luuk: je verspreidt nepnieuws. Het is een oprit om op de binnenplaats te komen. Daarom zit die voorziening voor op en afrijden daar.

 22. Luuk Upuuk

  Sjaak, ik verspreid toch nix, joh. Ik signaleer iets, vraag me iets af en geef vervolgens mijn conclusie.

 23. BdV

  Op de foto valt het nog mee. Regelmatig is daar helemaal geen ruimte meer voor voetgangers op het voetpad. Nogal ongastvrij en vijandig richting mensen met blindenstok, rollator en rolstoel en overige verkeersdeelnemers die het maar lekker uit mogen zoeken.

 24. Frits

  Om de hoek, op de kruising met de Keizerstraat, is een laad-en losplaats. Is meneer Jansen te goed om dag kleine stukkie te lopen, zoals iedereen die wil laden en lossen moet doen?

  Overigens zie ik op beide foto’s verlaten auto’s met alle portieren dicht. Niet echt alsof er iemand druk bezig is met laden en lossen…

  En misschien een tip voor Dolf Jansen: Google eens op “Utrecht, binnenstad, laden en lossen”. De gemeente heeft nota bene een e-mailadres om.je te melden als een laad-en en losplek geen optie is zodat een.oplossing gezocht kan worden. Of is dat alleen voor het gewone volk?

 25. Ouwe henk

  Naar mannetje dolf jansen
  Alsof de parkeerwetten niet voor radio en tv gelden

 26. Ouwe henk

  Ik liep vandaag door de nobelstraat
  Spijkers etc,,,hadden autoos nu elders geparkeerd
  Geen wagen te zien
  Keurig
  Dolfje wist wel dat hij fout zat

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).