Opmerkelijk: paaltjes geplaatst midden op de rijbaan Oudegracht - De Utrechtse Internet Courant Opmerkelijk: paaltjes geplaatst midden op de rijbaan Oudegracht - De Utrechtse Internet Courant

Opmerkelijk: paaltjes geplaatst midden op de rijbaan Oudegracht

Opmerkelijk: paaltjes geplaatst midden op de rijbaan Oudegracht
Foto's: Robert Oosterbroek
Een opmerkelijk beeld op de Oudegracht: op de weg zijn paaltjes geplaatst midden op de rijbaan voor het terras van het Griekse restaurant Rhodos.

Een opmerkelijk beeld op de Oudegracht: op de weg zijn paaltjes geplaatst midden op de rijbaan voor het terras van het Griekse restaurant Rhodos.

Bij het restaurant weten ze te vertellen waarom de paaltjes zijn geplaatst: het terras aan de werf is dicht vanwege werkzaamheden aan kluis en walmuren. Om de ondernemer tegemoet te komen is daarom het terras op de rijbaan geplaatst. Dit moet de komende maanden zo blijven. De gemeente Utrecht bevestigt dit verhaal.

De paaltjes staan op de rijbaan net na een bocht. Verkeer dat om de paaltjes heen moet kijkt vreemd op van de paaltjes midden op de weg.

25 Reacties

Reageren
 1. Joe

  Wat is er zo vreemd aan? Zelfs als ik alleen de paaltjes op de foto zie, zonder begeleidend verhaal, snap ik het.

  Wat is nu de reden van het artikel?

  Wat is er zo opmerkelijk aan? Zeker ook als ze bij het restaurant en ook bij de gemeente meteen de reden kunnen geven.

  En: hebben ze aan alle verkeersdeelnemers iets gevraagd? Of probeert de “verslaggever” vooral zijn eigen punt te maken. “het verkeer kijkt vreemd op”?????.

  En hoezo: de gemeente bevestigt dit verhaal? Komt dan net over of ze het anders geheim hadden willen houden….

  Vreemd verhaal, dit hier.

 2. Van Pimpelen

  … dit belooft wat voor de toekomst; restauratie Domtoren volgens Rietveld -liever Berlage als je ‘t mij vraagt. Herstel Stationsgebied?
  Overkluizing Oudegracht op werfniveau tussen Vie- en Gaardbrug teneinde dit toe te voegen aan het voetgangersareaal?
  Vervanging walmuren Weirdsingel/Oude- Nieuwe Gracht door geprefabriceerde metselarij? Gebeurf al, dank voor de terechtwijzing.
  Ik wilde nog iets schrijven over de mogelijkheden van huiskamerhoreca maar m’n kwartje is op…

 3. JdV

  @van pimpelen. Gelukkig is uw kwartje op want het onsamenhangende voortbrengsel uit uw pen snapt niemand vrees ik.

 4. Pim

  @Joe nou, dat ze midden op de weg staan dus, pak even een verkoelend drankje anders ofzo.1

 5. Paul

  Wachten op 1ste persoon die tegen de paaltjes knalt.

 6. Coen

  Inderdaad wachten op eerste ongeval. Paaltjes zijn ronduit gevaarlijk op deze manier. Zeker in t donker. In Amsterdam is enkele jaren terug na dodelijk ongeval met een onlogisch paaltje de stad flink opgeschoond van dit soort rare paaltjes.

 7. Coen

  Leerzaam:
  https://www.ad.nl/binnenland/amsterdam-accepteert-boete-voor-dood-door-paaltje~ae001c9d/

 8. Ramon

  Ze haddenndie paaltjes naast elkaar moeten plaatsen, zijn we eindelijk van die auto’s af op de Oudegracht

 9. Yvonne

  Klassiekertje: paaltjes midden op de weg. En dit is ook nog wel de Oudegracht.

 10. Karel

  Gaat de gemeente nu voor elke ondernemer, die een deel van zijn terras kwijt is door werkzaamheden, voorzien van een stuk openbare weg waar elke dagelijks duizenden mensen langskomen?

 11. Eric

  Idioot en gevaarlijk dit. In 2011 ben ik tegen zo’n paaltje geknald die ook op zo’n onlogische plek stond (hij is nu weg). Een ernstige kniebreuk en een jaar bezig geweest om weer op de been te komen en blijvend ongemak ervan. En ik was niet dronken, aam het bellen of met andere dingen bezig. Gewoon heel even afgeleid.
  Weg ermee, dan maar even geen terras.

 12. Scherpschutter

  Niets zo permanent in Utrecht als een tijdelijk verkeersremmend paaltje.

 13. Annick

  Dagelijks maken meerdere vrachtwagens het rondje Springweg – Haverstraat – Oudegracht – Lange Smeestraat. Die komen daarbij al twee erg krappe bochten tegen die veel stuurmanskunst vereisen (als Springwegbewoner spreek ik geregeld wanhopige chauffeurs die komen vragen hoe ze eruit moeten). Daarvan is nu dus 1 bocht nóg krapper gemaakt. Daar gaan ze zich vastrijden. Het zou heel fijn zijn als er al op hun heenweg, dus voordat ze na de Bartholomeusbrug de Springweg opdraaien, een bord komt dat grote vrachtwagens er niet door kunnen. Voordat ze allemaal achteruit terugkomen door de Springweg.

 14. Joe

  @ Annick

  Maar goed dus dat de Oude Gracht autovrij wordt. Had overigens natuurlijk al in 1985 moeten gebeuren zoals in de andere gemiddelde stad in Nederland.

  Wist je trouwens dat die vrachtwagens zo’n beetje alle werfkelders stuk rijden met hun overgewicht? Ook 1 van de hoofdredenen dat Tivoli daar weg moest?

  De Oude Gracht is nooit gebouwd voor autoverkeer en al helemaal niet voor zwaar vrachtverkeer.

 15. bovverboy

  Belang horecaondernemer gaat blijkbaar voor op verkeersveiligheid. Dat wordt wachten op het eerste ongeluk, vragen in de gemeenteraad, proces tegen de gemeente etc

 16. al

  Gevaarlijke situatie. En wat ik ook niet begrijp: de horecaondernemer krijgt meer ruimte, maar maakt er geen gebruik van! Gauw weghalen dus, die paaltjes

 17. Bram de Goede

  een tijdelijk hekwerk met bloembakken er aan zou ik logischer vinden. is beter zichtbaar en voorkomt ongelukken.

 18. Henk

  Oei. Dat ziet er helemaal niet handig uit. De zichtbaarheid van vooral die houten paaltjes is zeer slecht in het donker. Normaal is dat geen probleem omdat deze meestal staan op exact het midden van de weg om te voorkomen dat auto’s er door kunnen, maar fietsers wel. Door ze wat aan de kant te zetten creëer je een gevaarlijke situate.

  Ik zou als restauranthouder daar wat extra dingetjes neerzetten daar. Misschien wat pionnetjes?

 19. Gerard Jager

  Volgens mij een studentengrap.

 20. Hetty van de Geer

  Als er een auto tegen zo n paaltje botst, en daardoor een schuiver maakt naar rechts en daardoor op het terras terecht komt waar mensen zitten, zou dat weleens heel slecht kunnen aflopen….

 21. Teunemans

  Ik zou denken, goed uitkijken en fietsers LICHT AAN.

 22. Joe

  Raar dat ene eerder comment van mij niet geplaatst wordt.

  Het volgende:

  1) de paaltjes worden voorafgegaan door hele duidelijke witte belijning die het verkeer naar links stuurt, gevolgd door 2 enorme keien met rode reflectoren. De paaltjes staan daarachter pas in die lijn. Je kan dus simpelweg niet tegen ze aanbotsen. Daarnaast zijn de parkeervakken weggehaald en ook dat is met signalering aangegeven.

  2) Het terras staat gewoon op de stoep van de oude gracht en de paaltjes zijn net iets breder dan de eigenlijke stoep opgesteld, auto’s mochten toch al niet op de stoep rijden.

  3.) Met het terras opgesteld moet je al helemaal blind zijn om daar op in te rijden. Die keien beschermen het terras trouwens wel goed genoeg. Loodzwaar namelijk.

  Volgens mij is de maximumsnelheid op de Oude Gracht 15 km/h. Stapvoets dus.

  Bots je met je fiets of auto tegen de signalering aan dan ben je simpelweg je rijbewijs of recht om te fietsen niet waard. Je geeft geen enkele blijk van oplettendheid en je bent ook niet op de hoogte van regelgeving.

  Ik vind het gezeik hier gezeik om niets.

 23. t

  waarom is het tijdelijke terras niet heel simpel op een parkeervak geplaatst, had de straat niet open gehoeven, wtf is dit haha

 24. Cico

  Onzin Joe. Als het donker weer is, zo’n zware regenbui bijvoorbeeld, dan fiets je er zo bovenop als je even niet oplet. Beetje realistisch blijven.

 25. Ferdinand

  het is duidelijk – de horeca-ondernemers wordt niks in de weg gelegd – als de terrassen maar openblijven. Zoals elders in de stad: de gemeente gaat door de knieën – en het wachten is op de eerste botsing met dit belachelijke, onlogische paaltje. De gemeente is letterlijk de weg kwijt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).