Bizar incident nagebootst op Vredenburgplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bizar incident nagebootst op Vredenburgplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bizar incident nagebootst op Vredenburgplein in Utrecht

Bizar incident nagebootst op Vredenburgplein in Utrecht
Foto's: Robert Oosterbroek
Het is een vreemd tafereel op het Vredenburgplein in Utrecht; een auto boort zich de grond in en een andere wagen ligt op zijn kop. Het gaat om een nagebootst incident ter promotie van de Brits-Amerikaanse serie The Rook.

Het is een vreemd tafereel op het Vredenburgplein in Utrecht; een auto boort zich de grond in en een andere wagen ligt op zijn kop. Het gaat om een nagebootst incident ter promotie van de Brits-Amerikaanse serie The Rook.

Voorbijgangers moeten twee keer kijken als ze het afgezette gebied op het Vredenburgplein zien. De scene die is nagebouwd is een verwijzing naar de nieuwe serie The Rook, waar ook Utrechter Barry Atsma een rol inspeelt.

Tekst gaat verder onder foto

In de televisieserie volgt de kijker Myfanwy Thomas, die in London wakker wordt, omringd door lijken. De hoofdrolspeelster kan zich niet herinneren wat er gebeurd is. Doordat ze gaat onderzoeken wie ze is komt ze erachter dat ze werkte als spion en bovennatuurlijke krachten heeft.

De hele dag kunnen voorbijgangers kijken hoe forensische rechercheurs onderzoek doen bij de wagens op het plein.

Update: meerdere lezers vroegen zich af of het kunstwerk Markt Mozaïek voor deze stunt is opengebroken. De initiatiefnemers laten weten dat dit niet het geval is: “Maar dat toont dus wel dat het er heel realistisch uitziet.”

Fotoverslag

37 Reacties

Reageren
 1. S.

  Gemeente Utrecht: spendeert eerst met grote onkunde uw miljoenen aan belastinggeld aan een zogenaamd kunstig ontworpen maar geflopt plein om het vervolgens weer lekker te beschadigen in naam van…reclame?

 2. Fred

  Het wordt met de dag gekker in onze stad…

 3. Carl

  Nou die reclamezuil is niet meer te redden, voer die maar af! Doe ook verder niet al te zachtjes met het peperdure plein; dat mag best stuk. Kan de filmmaker het op zijn kosten opnieuw laten doen – dan hopelijk wel goed 🙂

 4. Suus

  Op zich een leuke stunt, maar ik vind het wel wat ver gaan dat het mozaïek (in eerdere berichten ook op duic beschreven omdat het moeilijk te leggen was, duur, etc) er even voor een deel is uitgehaald. Ben benieuwd wie dat dan betaald, want ik neem aan dat dit zal worden hersteld door experts?

 5. Willemradio

  Moet ook weer niet gekker worden.
  Net voor een puist geld het plein opgeknapt en dan wordt het voor zoiets alweer naar de haaien geholpen.

 6. Dakhaes

  Misschien dat de lekkende olie de steentjes mooier maakt.

 7. Niels Bokhove

  Is het plein eindelijk af en kan het gaan dienen als zgn. stadskamer of zoiets, is een flink deel alweer een nogo-area. Je krijgt de indruk dat de ambtenaren werkelijk alles goedvinden. Bestaat er eigenlijk een beleidsstuk waarin staat hoe ze moeten handelen en beslissen? Ben ik benieuwd naar. (En “omringt” moet natuurlijk met een d, redactie!)

 8. Henk

  Zie ik dat nou goed, is het graniet opengebroken? Kan toch niet waar zijn. Of is dat deel van de illusie?

 9. Harry

  Begint nu eindelijk wat te worden. Dat noemen ze toch belevingskunst?
  Flikker er dan ook maar een F-16 op. Er staan er nog een paar in Soesterberg.

 10. Rob

  Het plein is nu al niets met het mozaïek en het verschrikkelijke uitzicht op de oude Perry zaak en Coolcat. Dit kan er dus wel bij. Verschrikkelijk. Bomen en een fontein was absoluut beter geweest.

 11. Scherpschutter

  Mooi werk zeg! Ludiek en behoorlijk spectaculair. Dat is even andere koek dan een nepbouwplaats voor het volstrekt zinloos verbranden van belastinggeld…

 12. Mike

  WAT !!!!! Ach het zal wel aan mij leggen uhh liggen………………….

 13. Marko

  Hebben ze al die moeite gedaan om die steentjes er netjes in te leggen krijg je dit. Wat een onzin zeg, de stad is geen reclamezuil.

 14. Patrick W,

  Achtelijk zooitje, diegene die dit hebben goedgekeurd moet per direct opstappen.

 15. erwin

  Mooie actie! Plein kan toch niet veel lelijker met dat mislukte kuntstwerk, paar boompjes, bankjes en een fontein als alternatief was helaas te voor de hand liggend (en goedkoop). Dan maar paar gecrashte auto’s, knapt er lekker van op!

 16. Joel Hoofd

  Utrecht, de stad van absurd vermaak en bizarre beleving…

 17. Bernhard

  Op zich ziet dit er best spannend uit, maar de binnenstad wordt langzamerhand één grote reclameuiting. Vrij schaamteloos.

 18. Berend

  Nou, zo bizar is het niet gezien de berichten de afgelopen weken (Vleutenseweg, Overvecht, etc). Dus een beetje misplaatst op dit moment?

 19. Don

  Logisch toch 5 juni is het schofterig dure en totaal mislukte Vredenburg plein geopend en 3 maanden laten scheppen we de boel weer open. Aanleg heeft 15 maanden geduurd ben benieuwd hoe lang herstel gaat duren en wat de kosten zijn. Het traktaat van Vredenburg werd het genoemd waarin werd verklaard dat het plein aan alle Utrechters toebehoort. Hoe diep is de minachting voor je eigen belastingbetalende bewoners als je je weer inlaat met dit soort kul. Zitten er in de gemeenteraad nog mensen met enig realiteitsbesef of kan de geld verbrandingsfabriek gemeente Utrecht ongestoord door gaan met dit soort bezig heden.

 20. G.H.

  Wat een negativiteit zeg… dit is toch supergoed gedaan?

 21. Herman

  Leuk tafereel!

  Wat ook opvalt is dat de nieuwe gevels er best aardig uitzien, de oude natuurlijk ook.De grote uitzondering is die foeilelijke groene gevel van de voormalige Perry Sport gevel. Hopelijk wordt dit spuuglelijke geval zsm vervangen door iets passend.

 22. Jasper

  Kijk ze allemaal weer boos zijn, de reaguurders…

 23. Dykie

  Voor diegene die eerst gaan schreeuwen en dan de feiten pas checken….Er is helemaal niets vernield op het Vredenburgplein. De losse steentjes en het grind dat je ziet is er gewoon tegenaan gelegd. Ook het reclamebord heeft nooit op het Vredenburgplein gestaan en staat gewoon op een metalen plaat waar dan weer steentjes en grind rondom zijn gegooid. Hetzelfde geldt voor de lantaarnpalen die er liggen.
  Dus voor alle azijnpissers……als de promotie voor de serie weer weg wordt gehaald zal het plein weer zijn zoals het donderdagochtend om 07:00 uur was.
  Ga er gewoon eens kijken en neem dan de feiten in je op. Als je er toch bent, loop even langs de Action daar is de azijn in de aanbieding!

 24. Ramon

  Dat er seriues mensen zijn die denken dat voor deze reclame stunt het plein echt open is gemaakt, dat is pas stuitend . Met special effect is vrijwel alles mogelijk.

  Mooi gedaan !!

 25. MJPD

  @Jasper
  Ze zijn terug van vakantie of het is een wat aangenamere temperatuur op de zolderkamers.

 26. w

  hoe blijft die lichtgrijze auto zo staan?

 27. Marcel

  @Dykie,
  Ja stom he? DUIC zegt zelf dat het zo lijkt en dan zie je dat niemand leest. Het plein is echt waardeloos maar deze reacties zijn echt lachen!!!

 28. Tom

  @w Gewoon iets zwaars voorin leggen.

 29. Hetty

  De reacties met betrekking tot het opgebroken plein zijn vermoedelijk geplaatst VOORDAT de update, die vermeld, dat er niets is opgebroken, geplaatst werd. Complimenten dus voor de bouwers van dit spektakel. Wellicht kan dit vrijwel kleurloze plein wel vaker gebruikt worden voor zulk soort acties en andere uitingen van kunst. Dan valt er tenminste nog wat te beleven.

 30. Hadjememaar

  @ Dykie, wat jammer nou 🙁 anders had ik wel een goede stratenmaker geweten -) zie: https://www.duic.nl/opmerkelijk/weer-een-opmerkelijke-verkeerssituatie-bij-de-catharijnesingel/

 31. Simon

  Geinig hoor maar als dit een film moet samenvatten ben ik niet geïnteresseerd.

 32. Anne Marie ten Berge

  Laat ik nu gehoord hebben dat GroenLinks zo trots was op haar akkoord: klimaat in nood Laat ik nu gedacht hebben dat het klimaat prioriteit kreeg. Laat ik nu weten dat wie zonder zonden is de eerste steen mag gooien. Dus wat kan ons burgers nu nog tegenhouden ? Die losse steentjes die daar liggen is zacht plastic decor materiaal. Hoe heet die film ? Daar zult u mij niet zien.

 33. BdV

  Behoorlijk geslaagde stunt, gezien de withete reacties hier.

 34. Henk

  De gehele DUIC klaagbrigade gaat weer helemaal los. Meer van deze stunts graag!

 35. Jacco

  Hilarisch dat iedereen denkt dat het plein en ook het kunstwerk is gesloopt. Totaal niet dus! Maar wel heel goed geënsceneerd en dus ook complimenten voor de bedenkers en bouwers van dit geheel.

 36. Cico

  Bizar hoeveel mensen het artikel niet lezen, maar direct naar beneden scrollen om te klagen over het ‘beschadigde’ plein dat juist niet beschadigd is.

 37. wollie

  @w: ze hebben een paar klinkers gekocht, misschien ook eens doen? 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).