Brief voor Utrechtse Monopoly-straten: ‘Stem op nieuwe Algemeen Fonds-kaarten’ | De Utrechtse Internet Courant Brief voor Utrechtse Monopoly-straten: ‘Stem op nieuwe Algemeen Fonds-kaarten’ | De Utrechtse Internet Courant

Brief voor Utrechtse Monopoly-straten: ‘Stem op nieuwe Algemeen Fonds-kaarten’

Brief voor Utrechtse Monopoly-straten: ‘Stem op nieuwe Algemeen Fonds-kaarten’
De bewoners van de drie Utrechtse straten die voorkomen in het Monopoly-bordspel, de Neude, Biltstraat en Vredenburg, hebben vandaag een brief gekregen van Monopoly. Zij worden gevraagd te stemmen voor nieuwe teksten op de Algemeen Fonds-kaarten.

De bewoners van de drie Utrechtse straten die voorkomen in het Monopoly-bordspel, de Neude, Biltstraat en Vredenburg, hebben vandaag een brief gekregen van Monopoly. Zij worden gevraagd te stemmen voor nieuwe teksten op de Algemeen Fonds-kaarten.

In de rode envelop zit een Monopoly-stempas en een campagneposter. De Utrechters worden opgeroepen om tussen 19 maart en 9 april 2021 te stemmen in de allereerste officiële Monopoly-verkiezingen.

“Het doel van de verkiezingen: de vernieuwing van de Algemeen Fonds-kaarten”, schrijft Monopoly. “Na meer dan 85 jaar zijn die namelijk toe aan een update, zodat ze beter aansluiten bij de huidige samenleving.”

Artikel gaat verder onder de afbeelding

De brief die de straatbewoners in de bus kregen.

Volgens het spel heeft de vernieuwing van de Algemeen Fonds-kaarten dus een serieuze reden: “[…] met onderwerpen als schoonheidswedstrijden, doktersrekeningen en lijfrentes valt namelijk niet te ontkennen dat ze toe zijn aan een refresh.”

Monopoly heeft 32 kaarten geselecteerd, waarvan de helft nog moet afvallen. De stemmers kunnen kiezen uit kaarten als ‘Je helpt je buurvrouw met haar boodschappen’, ‘Je organiseert een buurtfeestje’ en ‘Je bent vrijwillig huiswerkbegeleider’.

Niet alleen de straatbewoners in Utrecht, maar ook de bewoners van de rest van de Nederlandse Monopoly-straten ontvangen een brief. En wat als je geen straatbewoner bent? Niet getreurd: iedereen kan stemmen via de website. Het spel met de nieuwe Algemeen Fonds-kaarten is vanaf het najaar te koop.

10 Reacties

Reageren
 1. Hans

  Algemene Fonds:
  De belastingdienst zet al uw toeslagen per direct stopt en legt beslag op uw vermogen en inkomen. U dient €80.000,- terug te betalen.

 2. wollie

  u pntvangt elk kwartier een basisinkomen tot het einde van het spel. hiervoor hoeft u niet langs start.

 3. Pee

  U krijgt een werkstraf dus hoeft niet naar de gevangenis.

 4. Bert

  “U heeft de juiste politieke mening, dus u krijgt €100.000 euro”

 5. Ooginaller

  “Oei, die WOZ-beschikking valt vies tegen. U betaalt 20.000 euro.”

 6. Katja

  “De tram heeft wéér een technische storing, drie beurten overslaan”

 7. Don

  Er is een flat van 22 etages gepland in uw straat. Lever een straat in bij de bank en ga verhuizen

 8. Massegast

  De bitcoin, Tesla en de aandelenbeurzen maken een historische crash. U verliest al uw hotels

 9. Harm

  “U belegt in een succesvol technologie aandeel en ontvangt €10.000”

  “U krijgt te maken met ransomware en betaalt €5.000”

 10. Jeroen

  Sorry maar welke vastgoedtycoon helpt de buurvrouw met boodschappen of organiseert een buurtfeestje? Ja, op het landgoed zeker. Niks meer dan een ordinaire poging om het bezoedelde blazoen van de super rijken op te poetsen 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).