Briljant: De file op de Catharijnesingel ontwijken doe je zo! | De Utrechtse Internet Courant Briljant: De file op de Catharijnesingel ontwijken doe je zo! | De Utrechtse Internet Courant

Briljant: De file op de Catharijnesingel ontwijken doe je zo!

Briljant: De file op de Catharijnesingel ontwijken doe je zo!
De Catharijnesingel. Beeld: Voel Isvoel
Elke automobilist in Utrecht kent het wel; de dagelijkse files bij de Catharijnesingel. Je kan achter in de rij aansluiten of eenvoudigweg de garage induiken en de hele stoet omzeilen. Youtube-gebruiker ‘Voel Isvoel’ bedacht dat laatste en besloot het te filmen.

Elke automobilist in Utrecht kent het wel; de dagelijkse files bij de Catharijnesingel. Je kan achter in de rij aansluiten of eenvoudigweg de garage induiken en de hele stoet omzeilen. Youtube-gebruiker ‘Voel Isvoel’ bedacht dat laatste en besloot het te filmen.

25 Reacties

Reageren
 1. waldorff

  Dat doet dus morgen iedereen…

 2. Lezer

  Ik vraag me af of dit echt tijdwinst oplevert. Als het echt een probleem is of wordt: elders heeft men dit probleem opgelost door de parkeertarieven aan te passen. Als _korter_ dan 10 minuten ‘parkeren’ €10,— kost is dit wel afgelopen, denk ik.

 3. Veridisquo

  Hoe kan je nu aan de ene kant artikelen plaatsen tegen verbreding van de a27, over verkeersoverlast in oog in al en aan de andere kant als kop boven dit artikel ‘briljant’ zetten? Ik ben een beetje de weg kwijt of duic nu een objectief, conservatief of progressief medium is #puzzled

 4. Karenlee

  Haha… inderdaad, slim bedacht :D!

 5. Fleur

  Welke file? Heb én aan het begin, én aan het eind geen extreem lange file gezien…

 6. Hennie

  Door rood rijden kan ook iedereen inderdaad.

  Ik gun dit soort gastjes hun lolletje, maar ik sta wel vooraan te lachen zodra er een (geregisseerd) slagboomstorinkje of even lange file in de parkeergarage ontstaat.

 7. Inge

  Ga lekker fietsen! Of kom gratis met tram vanuit Transferium: ook snel

 8. Johan

  Fleur, die Singel is een drama. Probeer maar eens, bovenlangs dan he.

 9. Singeltje

  File?

  Er staan op dat stuk singel gewoon 3 verkeerslichten en die staan af en toe op rood (logisch). Het rijtje wachtende auto’s per verkeerslicht is tussen de 10 en 20; in de spits. Even verderop is de weg op datzelfde moment dan gewoon leeg. Dat kan je toch moeilijk een file noemen.

  Daarnaast loopt het op dat stukje weg wat moeizamer met het verkeer door de werkzaamheden aan het sommigen (maar niet velen) geprezen Hoog Catherijne.

  Ik vraag me trouwens af of deze route echt veel tijdswinst oplevert. Waarschijnlijk staat deze auto, na de route maar een paar meter voor de plek voor het rode licht te wachten als waar hij met wat geduld ook had gestaan binnen dezelfde tijd.

  Het gevolg is natuurlijk gewoon een starttarief in deze parkeergarage komt, waarmee je dus gewoon je Utrechtsemedemens benadeelt die even snel iets komt ophalen en afgeven en daarvoor even kort in de parkeergarage is.

  Hoor ik de automobilisten in dit filmpje nu gewoon zeggen dat ze helemaal niet op dat stuk Utrecht moeten zijn en er dus bewust voor kiezen om dwars door Utrecht te rijden? Terwijl in dat geval om het centrum heen rijden sneller is (en ook de bedoeling is). En het dan raar vinden dat je in een rijtje auto’s staat te wachten voor wat verkeerslichten? Het centrum van Utrecht kent nu eenmaal wat smallere stukken weg en er wordt dus aan verkeersdosering gedaan (dmv verkeerslichten). We delen namelijk geen stadssnelweg meer op dat stuk. Het is de bedoeling dat in de toekomst alleen nog bestemmingsverkeer en omwonenden de routes dwars door de stad gaan kiezen. Gelet op mensen die niks te zoeken hebben op deze plek; een goede beslissing. Bespaart veel verkeer.

 10. herman

  Leuk filmpje!

  Kan me niet voorstellen dat dit sneller is, waarschijnlijk wel gevoelsmatig aangezien je in beweging bent, maar in tijd?

  Daarnaast deze parkeergarage heeft een systeem dat kentekens leest (handig als je je auto kwijt bent dan krijg je de locatie op scherm te zien) dus zo moeilijk moet het niet zijn om deze auto’s “even” op te houden, big brother anno 2017 is soms ook handig 🙂

 11. rob van steensel

  Weet je hoe we dat noemen. ASO GEDRAG

 12. Naitsirch

  Briljant inderdaad.

 13. Jan Vanel

  En wat doe je als je bij de slagboom staat, en je toch een kleinigheid moet betalen, omdat je in de parkeergarage opgehouden bent door iemand die aan het in- of uitparkeren was…?

 14. Rob Huibers

  Binnenkort: file in de parkeergarage.

 15. Joris

  Ietwat asociaal gedrag.

 16. blm

  Beetje hetzelfde gedrag als bij een file op de snelweg via de af- en oprit een stuk verderop weer op te duiken. Erg sympathiek is dat niet.

 17. Wouter

  Het zou nog wel eens gevaarlijk kunnen worden als velen dit trucje toe gaan passen. Die rijden dan de garage in om er zo snel mogelijk weer uit te komen en dat komt de veiligheid in de garage niet ten goede denk ik.

 18. Frits

  Ik vind dit gewoon grappig. Leuk bedacht, ik zou het voor mezelf hebben gehouden.
  Mensen die het asociaal vinden zijn denk ik jaloers op iemand met meer lef &vindingrijkheid, want de file is net zo lang.

 19. Singeltje

  @ Frits

  10 a 20 wachtende auto’s in de spits voor een verkeerslicht zijn geen file.

 20. FD

  leuk filmpje om een amper gebruikte parkeergarage in the picture te krijgen.
  Die 800+ vrije parkeerplaatsen zijn er dagelijks.

 21. Doris

  @ singeltje

  Ga er eens staan man. Je bent gemiddeld een kwartier verder voor je er langs bent.

 22. Dirk

  Veridisquo 3/4/2017 – 22:54
  “Ik ben een beetje de weg kwijt of duic nu een objectief, conservatief of progressief medium is #puzzled”

  Dit is een veel te slaafse, ouderwetse gedachte: elk medium is subjectief (al is het maar door haar nieuwsselectie). Als je daar van uit gaat, dan boeit dus niet wat DUIC schrijft omdat je elk artikel kritisch benadert.

 23. Jan Kranendonk

  Dat leek me handig maar het WERKT NIET. Ik stond net hij de kaartautomaat om 50 cent af te rekenen, anders ging het boompje niet open…

 24. Bram

  Haha Jan, dit maakt mijn dag.

 25. Singeltje

  @ Doris, als je daar niet tegen kan moet je niet in een stad gaan wonen. In werkelijk iedere stad ter wereld heb je wachtende auto’svoor verkeerslichten. (Utrechters: niks gewend en klagen over alles, best dorps)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).