Bushokje bij halte Graadt van Roggenweg totaal vernield | De Utrechtse Internet Courant Bushokje bij halte Graadt van Roggenweg totaal vernield | De Utrechtse Internet Courant

Bushokje bij halte Graadt van Roggenweg totaal vernield

Bushokje bij halte Graadt van Roggenweg totaal vernield
Een bushokje bij de Graadt van Roggenweg is volledig ingestort. Er is een busje tegenaan gereden.

Een bushokje bij de Graadt van Roggenweg is volledig ingestort. Er is een busje tegenaan gereden.

De bushalte bij de Graadt van Roggenweg is een van de nieuwe bushokjes in de stad met groene dakbegroeiing. Eerder op woensdag was nog niet duidelijk wat ermee was gebeurd, maar er blijkt een bus tegen het dak aan te zijn gereden. Het wordt zo snel mogelijk opgeruimd en er komt een nieuw hokje.

Afgelopen maandag schreef DUIC al over meerdere bushokjes in Overvecht die ruiten missen door vandalisme. Een bewoner maakte een video van 15 kapotte bushokjes en na een korte rondgang blijkt inderdaad dat de bushaltes nog niet zijn hersteld.

Er werden ook al schriftelijke vragen gesteld door het CDA over de kapotte bushokjes.

13 Reacties

Reageren
 1. Nlz

  Netjes ook, dat het gelijk even wordt doorgegeven door de chauffeur van de betreffende bus. Valt dit niet onder “verlaten plaats ongeval”? Dan is het gewoon een strafbaar feit.

 2. Massegast

  Waarom komt er een nieuw hokje? Morgen, maar in ieder geval overmorgen, ligt het weer in puin! Geen hokje is pas echt hufterproof.

 3. Herman

  Beton is zo’n mooi en onverwoestbaar

 4. Hetty

  Straks besluit de gemeente Utrecht misschien, om alle bushokjes op “hufter-gevoelige” plekken maar gewoon weg te halen. Massegast heeft gelijk: geen hokje is echt hufter-proof, helaas. Als de gemeente dat zou besluiten, is de busreiziger de klos. Gewapend betonnen bushokjes dan maar?

 5. JdV

  Niks aan de hand, het groene dak ziet er nog redelijk intact uit en dat is het enige belangrijke.

 6. bee

  gewoon weer zoals het vroeger was ,een paal met de busnummers er op en klaar.

 7. Tim

  Je moet trouwens wel bijzonder beroerd en vooral hard hebben gereden om dit bushokje zo te kunnen raken.

 8. Peter

  In dit geval is het zo dat de abri te dicht op de rijweg stond. De bus kon niet op de normale manier halteren. Op de mr. Tripkade heb je dezelfde situatie en zijn wij chauffeurs hiervoor gewaarschuwd. Waarom dat bij deze abri niet is gedaan weet ik ook niet

 9. mees kees

  Peter: manager even niet aan gedacht om deze ook door te geven e/o de constructietekening voor de bouwers was niet duidelijk genoeg e/o de buschauffeur in kwestie kent de afmetingen van zijn eigen voertuig (nog) niet. Maar wel te gek voor woorden dat de chauffeur zelf niet even zijn baas heeft ingelicht. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Gelukkig stond er kennelijk NIEMAND IN dit bushokje !

 10. Ger

  @Peter: de bus kon niet op de normale manier halteren, dus rijdt hij het hele hokje maar even ondersteboven?

 11. Marcel

  Het college gaat vragen stellen? Kunnen ze niet beter even een camera neerzetten met detectie? En Handhavers die dan met een pieppie er gelijk aankomen? Je kan een voorbeeld nemen aan Zwitserland. Veel camera’s, je wordt opgezocht en krijgt een boete om van te duizelen. Je kan daar zelfs onafgesloten je Vespa neerzetten. Hier kan dat ook makkelijk maar we doen te soft. We gaan vragen stellen. Maar oplossingen ho maar.

 12. Nlz

  @Marcel: ze willen in deze gemeenteraad vooral wel de vragen stellen om daarmee wat denkbeeldige karma-punten bij de achterban te scoren en te kunnen zeggen “We hebben gedaan wat we konden, we hebben vragen gesteld”.
  Daar staat helaas wel lijnrecht tegenover dat ze het antwoord op die vragen eigenlijk niet willen horen, en de aangedragen oplossingen niet uit willen voeren.
  Maar hey, we hebben wel vragen gesteld hoor! Misschien zelfs wel een kritische hier of daar!

 13. Inez

  Wat is halteren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).