Café Olivier is eerste kroeg ter wereld waar Duvel van de tap wordt geserveerd | De Utrechtse Internet Courant Café Olivier is eerste kroeg ter wereld waar Duvel van de tap wordt geserveerd | De Utrechtse Internet Courant

Café Olivier is eerste kroeg ter wereld waar Duvel van de tap wordt geserveerd

Café Olivier is eerste kroeg ter wereld waar Duvel van de tap wordt geserveerd
Café Olivier
Het Utrechtse biercafé Olivier aan Achter Clarenburg is de eerste kroeg ter wereld waar het Belgische speciaalbier Duvel van de tap wordt geserveerd.

Het Utrechtse biercafé Olivier aan Achter Clarenburg is de eerste kroeg ter wereld waar het Belgische speciaalbier Duvel van de tap wordt geserveerd.

De kroeg spreekt van een heuse wereldprimeur die heeft plaatsgevonden vandaag in Utrecht. Op Facebook hebben ze ‘geheime’ beelden vrijgegeven van de totstandkoming van de bijzondere tap in Utrecht.

“Het is een pilot”, verklaart bedrijfsleider Johan Schmit. “Misschien werkt het tapsysteem niet goed of blijken gasten toch liever uit het vertrouwde flesje te drinken. Dit is ook de reden dat er vanuit Duvel nog niks met marketing is gedaan.”

Nieuw soort tap

De reden dat er nog nooit eerder Duvel van de tap is geschonken is vanwege het koolzuur. Om de smaak van Duvel te waarborgen moet er een extreem hoge koolzuurdruk op een tap zitten. Dit is met de huidige taps niet haalbaar, maar: “Duvel heeft speciaal hiervoor een nieuw systeem ontwikkeld”, zegt Schmit. “En het is super dat Olivier als eerste de primeur heeft!”

13 Reacties

Reageren
 1. jacob

  Morgen gelijk maar proeven ….

 2. Erwin in 't Veld

  Lekkâh! Zal er speciaal voor van Corfu naar Utrecht komen, ben er echt dol op!

 3. Jan

  Niet waar http://www.duvel.com/en-us/the-beer/duvel-draft

 4. Sjoerd

  Hoi Jan, volgens mij is dat een andere soort Duvel..De Duvel in jouw artikel is namelijk niet hetzelfde als van fles. Die van Olivier wel.

 5. Olivier

  Dat is toch echt een ander bier Jan! 😉 De link die je post gaat om een bier dat aangepast is aan een bestaande tapinstallatie. De Duvel die bij Olivier uit de tap komt is de enige echte Duvel van 8,5%. In dit geval is de installatie speciaal aangepast aan het bier!

 6. Jacob

  Is maar 1 keer gegist Jan, azijnzeiker!!! Echte Duvel zoals ‘ie uit het flesje komt is verder nergens ter wereld op tap te vinden!

 7. Dave

  @Jan:

  Dat is Duvel Single. Het biertje wat je in Café Oliver van de tap krijgt is de echte Duvel http://www.duvel.com/en-us/the-beer/duvel

 8. S. Martas

  Ik begrijp dat Sjoerd, Olivier, Jacob en Dave beter geïnformeerd zijn dan DUIC. Daarmee is de opmerking van Jan nog geen onzin; de mededeling dat er nergens ter wereld Duvel-bier uit de tap komt is simpelweg niet waar. Niet blind in alle marketingtrucs vallen boys, kost je veel teveel geld.

 9. Marloes

  @Jacob waarom is het nou meteen weer een azijnzeiker?

 10. Rob van der Hilst

  Laat ons dan prompt het Wilhelmus aanheffen.
  Proost!

 11. Arie Waijenberg

  wat een onzin in België heb ik Duvel al talloze malen van de Tap gedronken overigens kun je bovengistend bier niet aan een tap zetten…dus drink maar gewoon uit een flesje..groeten een super bierkenner

 12. Roel

  En wat met de hergisting op fles, de charme en de kunst van het zelf inschenken van je Duvel. Blijven jullie maar bij jullie kaas en tulpen, en zeg dat een Belgische Duveldrinker in hart en nieren dit gezegd heeft…

 13. Coen Mobach

  Dat kan geen toeval zijn: de Duvel in de (voormalig) Rooms Katholieke (schuil-)kerk 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).