All-you-can-eat FoodExplore sluit kinderhoek om vechtende ouders | De Utrechtse Internet Courant All-you-can-eat FoodExplore sluit kinderhoek om vechtende ouders | De Utrechtse Internet Courant

All-you-can-eat FoodExplore sluit kinderhoek om vechtende ouders

All-you-can-eat FoodExplore sluit kinderhoek om vechtende ouders
Winkelcentrum The Wall. Foto DUIC / Robert Oosterbroek
FoodExplore, een all-you-can-eat-restaurant in The Wall, heeft de kinderhoek gesloten na meerdere incidenten. Volgens een medewerker van het restaurant kunnen ouders zich maar moeilijk gedragen en moet er daarom eerst worden verbouwd. Onder meer de ballenbak en het klimrek gaan verdwijnen.

FoodExplore, een all-you-can-eat-restaurant in The Wall, heeft de kinderhoek gesloten na meerdere incidenten. Volgens een medewerker van het restaurant kunnen ouders zich maar moeilijk gedragen en moet er daarom eerst worden verbouwd. Onder meer de ballenbak en het klimrek gaan verdwijnen.

Jonge en oudere kinderen spelen samen in de kinderhoek van FoodExplore en dat levert soms ruzie op tussen de kinderen. Maar zodra de ouders erbij betrokken raken loopt het echt uit de hand. Afgelopen vrijdag was het flink raak tussen ouders in het restaurant. De politie moest eraan te pas komen en twee ouders werden aangehouden.

Eerder waren er ook al incidenten waarbij de aanleiding in de kinderhoek lag, waarna het escaleerde omdat ouders zich ermee gingen bemoeien.

“We hebben het geprobeerd om het op te lossen met Nanny’s, maar ook zij hebben het heel moeilijk om de confrontaties aan te gaan met ruziënde ouders over hun kinderen”, aldus Dejon, een medewerker van het restaurant. “De incidenten waren niet zo heel erg, maar de ouders zijn tegenwoordig zo snel aangebrand. Dat levert problemen op.”

Kleine gasten teleurstellen

De kinderhoek moet opgeknapt worden om verdere escalatie te voorkomen. Tot die tijd blijft het speelgebied gesloten. Zonder ballenbak en klimrek hoopt het restaurant minder confrontatie tussen de kinderen en uiteindelijk de ouders te krijgen.

“FoodExplore moet immers een veilig en gezellige plek blijven voor iedereen. We betreuren dit besluit ten zeerste waardoor we waarschijnlijk veel (kleine) gasten moeten teleurstellen. Hopelijk uw begrip hiervoor”, sluit het team van het restaurant af op Facebook.

11 Reacties

Reageren
 1. Cor

  Ik begreep dat zo’n nanny een ouder kind had aangesproken op zijn gedrag en dat het vervolgens uit de hand liep…met de ouders. Het blijft een vreetschuur en dat trekt dan denk ik toch bepaald volk aan…

 2. G.H.

  Dat krijg je met All you can eat volk als doelgroep. Paupers die niet komen om te genieten van lekkere gerechten, maar alleen maar komen schronken om zich zo vol mogelijk te proppen. En tussendoor nog even een andere pauper een ros te geven bij de ballenbak.

 3. Gerard Brugmans

  Zonder ballenbak rennen die kinderen door het restaurant, daar wordt je ook helemaal gek van.Met zo’n all-you-can-eat formule trekt je nou eenmaal een bepaald publiek aan, en daar heeft FoodExplore volgens mij bewust voor gekozen. Misschien zinvol om dat verdienmodel dan nog maar eens goed te evalueren?

 4. MJPD

  Een all-you-can-beat-restaurant dus. Voor de rest wat hierboven reeds is vermeld.

 5. Marcel

  @ Cor
  Het heeft niks te maken met vreetschuur. U bent daar duidelijk nog niet geweest en hebt zin om ff grof te wezen. Ik ben er geweest en het is fantastisch zoals het daar gaat. Als je er komt met welopgevoede kinderen is niks een probleem. Maar als je er komt met niet welopgevoede ouders wordt alles een probleem. Jankende en renende kinderen is overal een probleem. Snap ook niet dat ouders hun kinderen daar mee naartoe nemen. Het is echt geen feest om daar met kinderen te eten. Ze vervelen zich. Wat mij betreft heel gauw afsluiten voor kinderen jonger dan 16 jaar. Weg die ballebak en kinderhoek!!

 6. Martin

  @Marcel. Mijn dochter van 9 vindt het leuk om daar te eten en wil het liefst ver van de ballenbak afzitten. Zou niet weten waarom het afgesloten moet worden onder de 16. Er zijn genoeg kinderen die zich wel gedragen.

 7. Cico

  Al die vreet-je-vol tenten zijn tokkie magneten die zich volgieten met drank en denken dat ze alles kunnen maken want ‘kheb betaald toch’.
  Al geef je me 1000 euro, zet geen voet over de drempel.

 8. Marcel

  @Martin
  U heeft gelijk. Ik ben er verschillende malen geweest en meegemaakt: schreeuwende, hardlopende, jengelende, huilende kinderen etc waarvan ouders niet ingrijpen en gewoon aan tafel blijven zitten. Voor mij een reden om niet meer te komen. Blijf het echter een hele mooie zaak vinden waar je geweldig kan eten.

 9. mark

  Cico: de veelgehoorde oer-Hollandse opmerking: Je moet de prijs er wel uit eten 🙂

 10. BramD

  Ja… die LeidscheRijners…

 11. John

  Gelukkig is de vernieuwde speelruimte deze week weer open gegaan!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).