Complimentenpoort bij Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant Complimentenpoort bij Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant

Complimentenpoort bij Hoog Catharijne

Complimentenpoort bij Hoog Catharijne
Nabij de ingang van Hoog Catharijne bij het Moreelsepark is een complimentenpoort geplaatst. De poort deelt complimenten uit aan iedereen die eronderdoor loopt.

Nabij de ingang van Hoog Catharijne bij het Moreelsepark is een complimentenpoort geplaatst. De poort deelt complimenten uit aan iedereen die eronderdoor loopt.

De complimentenpoort is een initiatief van de Green Business Club Utrecht Centraal, die naast duurzame projecten, ook werkt aan de leefbaarheid in het stationsgebied. De poort is ontwikkeld door HIK Ontwerpers en de Makelaars van de Tussentijd.

Maaike Wilmink, betrokken bij het initiatief vanuit de Green Business Club: “Iedereen verdient wel eens een compliment en met het geven ervan willen we het publiek wat dagelijks in, om en langs het station komt, een fijn en ‘welkom in Utrecht’-gevoel geven.”

De complimentenpoort staat direct rechts van de roltrappen bij de uitgang van Hoog Catharijne nabij het Moreelsepark. Door een sensor weet de poort wanneer iemand onderdoor loopt, uit een speaker klinkt dan een compliment.

15 Reacties

Reageren
 1. Jemagerwezen

  Pas maar op complimentenpoort, voor je het weet heb je een ‘sexual harassment’ klacht aan je broek omdat je een vrouw een “verkeerd” compliment gaf 😉

 2. Laurens

  Wie heeft zin om Jemagerwezen uit te leggen wat seksuele intimidatie is?

 3. Lex

  Heerlijk onpersoonlijk ook, zo’n automatisch compliment. Een compliment is iets waard als je het meent.

 4. Complimenten!

  Fantastisch initiatief !!

 5. Meervandit!

  Leuk. Ik zie dat de makers van de Transferversneller in Overvecht hier achter zitten! Weer een mooi project die je doet glimlachen en de spelende mens in je naar boven haalt !!

 6. Jemagerwezen

  @Laurens, in deze #metoo tijden weet je maar nooit wat er kan gebeuren als je een dame (m/v/t) complimenteert met hoe ze eruit ziet… Lang leven de slachtofferrol!

 7. G.H.

  @Jemagerwezen: als u niet weet wat er kan gebeuren als u een bepaald compliment maakt, maak dat compliment dan niet.

 8. Jacques Reckers

  Complimenten voor de plek die hiervoor is uitgezocht.

 9. e.g.

  Mogen we hopen in 3 -of meer- talen??

 10. Henk

  Wat een mooie postief kunstwerk bij een van de meest grijze stukken van Hoog Catharijne ! Ik wil er graag ook eentje aan de andere kant bij de Jaarbeurs! Volgens mij zijn de complimenten precies afgestemd op degene die er onderdoorloopt, bij mij wel in ieder geval!

 11. cas

  Leuk zo’n voorgeprogrammeerd complimentje. Echt oprecht uit het mechanische hart! Zo spontaan.

 12. Marianne

  Jongens, meisjes, kunnen we het idee niet met een glimlach omarmen? Die poort is een grapje waar je onbekommerd van mag genieten. Zonde om er weer allerlei zurigheid aan te verbinden.

 13. Helaas

  Zo werkt het niet op deze website Marianne.

 14. Zonnewende

  Leuke gedachte!
  Vooral op die zielloze plek 🙂

 15. Jeroen

  Op zich een leuke initiatief zo’n positieve geste, ik ben me alleen afgelopen weekend helemaal het apenlazarus geschrokken toen ik hier rond 3.00 onderdoor liep!
  Het is al een stukje waar je extra op je hoede bent, en dan ineens een zware stem…
  Ik weet niet eens wat er gezegd werd zo ontzettend schrok ik, terwijl ik toch echt niet bang van nature ben.
  Misschien een idee om de poort tussen 00.00 en 06.00 uit te zetten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).