Er komt een winkel volledig gericht op stroopwafels aan de Vismarkt in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Er komt een winkel volledig gericht op stroopwafels aan de Vismarkt in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een winkel volledig gericht op stroopwafels aan de Vismarkt in Utrecht

Er komt een winkel volledig gericht op stroopwafels aan de Vismarkt in Utrecht
Stroopwafelliefhebbers in Utrecht hebben iets om naar uit te kijken. In augustus opent Waffel aan de Vismarkt, een heuse stroopwafel conceptstore. De winkel gaat bezoekers een ‘volledige stroopwafelervaring’ bieden. Er komen veel verschillende smaken zoals een koek met witte chocola of karamel-zeezout.

Stroopwafelliefhebbers in Utrecht hebben iets om naar uit te kijken. In augustus opent Waffel aan de Vismarkt, een heuse stroopwafel conceptstore. De winkel gaat bezoekers een ‘volledige stroopwafelervaring’ bieden. Er komen veel verschillende smaken zoals een koek met witte chocola of karamel-zeezout.

DUIC sprak met Waffel-conceptontwikkelaar Sharyon de Lanoi over zijn project rondom Nederlands bekendste koek.

Een stroopwafel conceptstore, hoe gaat dat eruitzien?

“We gaan verschillende soorten stroopwafels aanbieden. In eerste instantie wordt het een to go-winkel. Bij het bestellen van een wafel krijg je het hele verhaal achter de stroopwafel te horen. Ondertussen zie je hoe jouw stroopwafel gemaakt wordt en opgemaakt wordt.”

Een stroopwafel is toch gewoon een stroopwafel?

“Bij Waffel niet. Waffel gaat de volledige stroopwafel experience bieden. Bezoekers komen wanneer ze binnenlopen in een soort flow die volledig in het teken staat van het ervaren van de stroopwafel. Alles moet daarbij ‘Instagram-waardig’ zijn. We letten op alle elementen. Als je over een ervaring spreekt, heb je het over 5 zintuiglijke waarnemingen: zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Met een mooi ingerichte winkel, bijpassende muziek en heerlijke wafels komen we daar tegemoet aan. De geur van verse stroopwafels moet klanten van alle omliggende straten naar de winkel trekken.”

Waar komt het idee achter Waffel vandaan?

“De stroopwafel is de bekendste koek van Nederland en echt geïntegreerd in onze cultuur, maar naar onze mening wordt er te weinig mee gedaan in Utrecht. Er is hier nog niet echt een winkel waar je specifiek stroopwafels kan kopen, en dat zien wij als een gemiste kans. Met Waffel willen we iedereen, toeristen en locals, op een speciale manier laten kennismaken met de stroopwafel. De gunstige locatie aan de Vismarkt biedt daarbij veel mogelijkheden.”

Hoe ziet de toekomst van Waffel eruit?

“We openen in augustus de winkel. Hoe en wanneer is nog even geheim. Waffel wordt voorlopig echt een afhaalstore, maar de planning is om op termijn in de werfkelder een ruimte in te richten waar je rustig kunt genieten van je stroopwafel. Daarnaast willen brainstormruimtes inrichten waar creatievelingen kunnen sparren over ideeën.”

16 Reacties

Reageren
 1. Marko

  Sommige zaken worden lekkerder door toevoegingen. Denk aan bijvoorbeeld pannekoeken. Stroopwafel zijn denk ik al op hun lekkerst zoals ze nu zijn. Toevoeging van chocolade, pepers of andere zaken maakt de smaak denk ik alleen maar minder.

 2. Marcel

  Komt het in dat pand waar al die koekjeswinkel al eeuwig “opening soon” o.i.d. op de deur heeft?

 3. Cico

  @Marko: dit is ook gericht op de toeristen, weten die veel. Glashard vijf euro vragen voor een zakje ‘experience’

 4. Herman

  ordinaire oplichters winkel voor toeristen.
  soort nutella of cheese winkel.

 5. Wollie

  Een volledige stroopwafelervaring op de vismarkt. Ik hoef al niet meer…

 6. Linlin

  Stroopwafel concept store. Stroopwafel experience. Volledig Instagramwaardig. Een “soort flow die volledig in het teken staat van het ervaren van de stroopwafel”.
  Somebody please shoot me…..

 7. w

  Alles moet daarbij ‘Instagram-waardig’ zijn….

  ja want dat is broodnodig in het huidige narcistische tijdperk

 8. Reactionaire rechtse zak.

  Voor de uitbaters is het te hopen dat ze een grote familie- en vriendenkring hebben zodat ze in ieder geval voor de duur van de eerste week zelf het idee kunnen koesteren dat hun unieke stroopwafelconcept aanslaat en het storm loopt.

 9. Dom-fan

  Iedereen is natuurlijk vrij te ondernemen, maar ik vind het jammer: dichtbij de domtoren eerst zo’n mega lelijke toeristenwinkel met plastic tulpen en klompen, en nu dit: de ‘veramsterdamisering’ dreigt, voordat je het weet heb je op deze mooie plek zo’n Rokin-ervaring…..

 10. Harry Schuring

  Het gemeentebestuur moet kennelijk nog wennen dat het in Utrecht ezelfde kant op gaat als in Amsterdam. Daar weten ze al dat je winkels, alleen maar gericht op toeristen moet weren.

 11. Yoshua

  Zolang ze geen Nutella stroopwafels verkopen is deze zaak de vismarkt niet waard.
  Utrecht aan de Nutella!

 12. Utrechtse

  Zo’n winkel in Gouda zou ik nog begrijpen, maar hier? Natuurlijk alleen gericht op de toerist. Utrecht op weg naar veramsterdamisering. Bedankt hoor D66!

 13. Wim Vreeswijk

  Diabetici opgelet! Als U wil dat Uw suikerspiegel als een raket omhoog gaat moet U vooral veel stroopwafels naar binnen werken zodat ook U ook kunt meedoen aan het geïmporteerde suikerfeest !

 14. Psst

  D66 wil van utrecht,,amsterdam maken
  D66 begrijpt utrecht niet

 15. Marco

  Wat een top idee! Ik hoop dat jullie door diversificering van de traditionele stroopwafel er een succes van maken en zelfs wereldnieuws worden. En voor de zuurpruimende commenters op deze site een tip: geef deze ondernemers eens het voordeel van de twijfel. Zeuren is zo simpel, ondernemen is dat niet. Ik heb nog nooit een chocolade of nutella stroopwafel gegeten, en Ik vermoed jullie ook niet, dus doe eens gek en probeer er 1!

  Ps: hebben jullie straks ook lactose vrije stroopwafels, dan hebben jullie vaste klant nummer 1 binnen!!

 16. BdV

  Champagne mag geen champagne heten als het niet uit de Champagnestreek komt, dus ik hoop dat er wel officieel goedgekeurde stroop tussen die stroopwafels zit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).