De afgedankte kerstbomen liggen weer weg te kwijnen op de Utrechtse straten De afgedankte kerstbomen liggen weer weg te kwijnen op de Utrechtse straten

De afgedankte kerstbomen liggen weer weg te kwijnen op de Utrechtse straten

De afgedankte kerstbomen liggen weer weg te kwijnen op de Utrechtse straten
Foto's: Bas van Setten
Ongeveer een maand geleden deden Utrechters nog de grootst mogelijke moeite om ze te versieren en een prominente plek in de huiskamer te geven, en nu liggen de afgedankte kerstbomen alweer op straat. Hieronder een klein overzicht.

Ongeveer een maand geleden deden Utrechters nog de grootst mogelijke moeite om ze te versieren en een prominente plek in de huiskamer te geven, en nu liggen de afgedankte kerstbomen alweer op straat. Hieronder een klein overzicht.

De kerstdagen zijn inmiddels alweer een tijdje achter de rug en we zitten ook al bijna een week in het nieuwe jaar. Veel Utrechters hebben daarom besloten de kerstboom af te tuigen en de deur uit te doen.

Mensen kunnen hun boom tussen 3 en 28 januari inleveren bij een van de veertig inzamelpunten verspreid over alle wijken van de stad. Daarnaast gaat de gemeente van 8 tot en met 19 januari ook huis-aan-huis kerstbomen ophalen.

Sommige bewoners hebben de afgelopen dagen echter besloten hun kerstboom aan de weg te zetten. Talloze van deze afgedankte exemplaren zijn nu te vinden in de stad.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Foto 5… Wat leeft daar voor absoluut horkenvolk? Zo ingewikkeld is het toch allemaal niet? Afval IN de container. En anders breng je het zelf maar weg naar de stort…

 2. Jop

  Mooi al dat groen in de stad.

 3. G.H.

  Inderdaad, absoluut horkenvolk. Triest.

 4. Pierre

  Je zou ook even naar een inleverpunt lopen met je boom. Of wachten tot de ophaaldag van de gemeente. Treurig volk. De straffen op afval dumpen zouden toren-, torenhoog moeten zijn. En de controles opvoeren. De enige redding voor onze stad is handhaving en heel veel blauw op straat.

 5. B

  Ik heb liever dat de kerstbomen rondom de ondergrondscontainers liggen dan erin. De afgelopen week heeft er zoveel vuil naast gelegen omdat ze constant vol zijn. De gemeente geeft aan druk te zijn, geen tijd. Stop er dan ook nog een boom in en de container is alweer vol.

 6. WJM

  Je kan als gemeente ook de ophaaldienst voor kerstbomen eerder plannen! Dat was vroeger in de eerste! week van januari!!
  Véél beter, want de meeste mensen wachten echt niet meer met de boom eruit doen tot 3 Koningen!!! En senioren zijn totaal niet in staat om zo’n boom naar een verzamelplek te brengen. Verplaatst je svp eens in die mensen jonge bestuurders. Alvast hartelijk dank
  Dus wijze les voor de gemeente, lijkt mij.

 7. Gert-Jan

  Statiegeld op Kerstbomen en de verkopers van bomen de verantwoordelijkheid geven voor inzamelen.

 8. Katja

  Om nog maar te zwijgen over vuurwerkafval. Tot voor kort had de gemeente “Nieuwjaarsvegen”. Nu blijf alles liggen, met dank ook aan de afstekeres die zelf hun zooi niet opruimen.

 9. Claire Obscur

  De betuttelingshype nog even doortrekken dan dit jaar, een algeheel kerstbomenverbod en een begin maken met de werving van handhavers. Sarcasmemodus weer “uit”.

 10. W

  Wat een tokkiestad is het toch…

 11. W

  Aan alle klagers: pak zelf even een bezem als het een rotzooi is voor je deur. Niks mis mee om ook even zelf de handen uit de mouwen te steken als het je allemaal zo irriteert

 12. Jasper

  @WJM: En hoe is die boom dan bij die mensen terecht gekomen, komen lopen zeker?

 13. Jan

  Er lagen een week geleden al gedumpte kerstbomen op straat die tijdens Oud en Nieuw vervolgens in brand werden gestoken.

  Overigens pleit ik voor de verkoop van bomen met kluit, zodat ze teruggeplant kunnen worden in plaats dat de bomen afgezaagd worden.

 14. IIB

  De nieuw generatie is sowieso vreselijk, heb ik het niet eens over die kerstbomen (is niet eens het ergst) maar gewoon de rest van het jaar hoe ze met vuil om gaan bij de ondergrondse conteners 🙈en het hele huisraad, te beroerd om de vuilniszak weer ff mee terug te nemen en te wachten tot dat het weer kan… en niet te vergeten.. ff bellen na het groot vuil die bestaan ook nog en komen het ook nog steeds bij je thuis op halen!
  Moeilijk allemaal!

 15. WJM

  Jasper! Bijdehandje!
  Thuisbezorgd! Er zijn nog van die meelevende mensen.

 16. Henk

  Triest maar waar, of het ligt aan de gemeente,of ligt aan het ontbreken van handhaving of het ontbreekt aan beschaving. Maar wat is dat laatste eigenlijk? Daar lopen de meningen hier vast over uiteen.

 17. Henk van Overvecht

  W 13:37 woont zeker niet in Utrecht.
  “Even” zelf de handen uit de mouwen steken.
  Hahahaha haaa haa ha

  Ow sorry
  Even ieder uur bedoelt W ? Nee dan begrijp ik het.

 18. Yasmin Ruigrok van der Werven

  Kunnen al die mooie boompjes met kluit nog ergens doorleven ,zou toch mooi zijn.

 19. Mike

  Altijd makkelijk, dumpen op straat omdat je te achterlijk bent om hem zelf weg te brengen. De gemeente doet prima hun best om in diverse wijken inzamelpunten te maken waar je gewoon ZELF je boom heen kunt brengen. Je hebt hem ook zelf gekocht en naar je woning gebracht, kleine moeite om hem ook zelf weg te brengen. Maar nee, het volk is lui en hersencellen van een pinda. En die gene die vinden dat de gemeente verantwoordelijk is zijn een goed voorbeeld van aso volk.

 20. Steve

  De jeugd weer op kerstbomenjacht en weer een kerstbomenverbranding.

 21. Karoline

  Hier is hij vandaag door de gemeente opgehaald! Stond prima in de afvalwijzer vermeld. Volgende week nog een kans voor late aftuigers. Ook inzamelpunt in de buurt. Prima geregeld. Wel nog steeds sufferds die hun gft bak buiten zetten…

 22. Nina

  Hier al bijna 25 jaar dezelfde kunst kerstboom.
  Er hoeft niets gekapt / vervoerd / afgevoerd te worden.
  Ligt klaar voor gebruik op zolder.

 23. Gerda spelthaver

  Kerstbomenverbranding herinvoeren op het klokkenveld en andere veldjes in de stad met brandweermannetje erbij. leuk en jongeren hebben ook nog eens wat vertier.. Zolang er biomassacentrale’s zijn, moet dat ook kunnen. Anders ook niet gaan vliegen……….’ De gemeente hoort weer gewoon vuilnis op te gaan halen. Die vieze containers. bah stinken uren in de wind, vooral zomers.. mensen krijgen die stank in hun huizen. het is werkelijk smerig. en van een niveau………… wie heeft dit verzonnen?

 24. Nina

  @ Yasmin Ruigrok van der Werven

  Bomen die zijn opgekweekt in een pot kunnen herplant worden of bomen waarvan het wortelstelsel ruim is meegenomen bij het uit de grond halen.

  Daarnaast moeten de bomen voldoende vocht hebben gehad toen ze binnen stonden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).