De graffiti-tag ‘Fame’ is weer terug in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De graffiti-tag ‘Fame’ is weer terug in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De graffiti-tag ‘Fame’ is weer terug in Utrecht

De graffiti-tag ‘Fame’ is weer terug in Utrecht
De graffiti-tag ‘Fame’ wordt weer steeds vaker op verschillende plekken in Utrecht gekalkt. DUIC schreef eerder over de graffiti en er werd later ook een 26-jarige Utrechter op heterdaad betrapt.

De graffiti-tag ‘Fame’ wordt weer steeds vaker op verschillende plekken in Utrecht gekalkt. DUIC schreef eerder over de graffiti en er werd later ook een 26-jarige Utrechter op heterdaad betrapt.

Toch blijkt nu dat er weer vele tags worden gezet in verschillende wijken, meldt het AD. De krant schrijft dat er sinds april 79 meldingen zijn gedaan van de tag, bijna vier keer zoveel als in de eerste drie maanden van dit jaar. Of het om dezelfde persoon gaat, is niet duidelijk.

‘Fame’ is bekend geworden door de aandacht die de tag heeft gekregen. Nadat de 26-jarige graffitispuiter werd opgepakt is er zelfs een Facebookpagina gestart met de naam Free Fame. In de omschrijving van de pagina staat dat ‘Fame’ faam, navolging en inspiratie heeft gebracht voor een nieuwe generatie van graffiti artiesten.

Handhaving

De gemeente verwijdert graffiti op haar eigendommen. Bewoners en kleine ondernemers kunnen ook melding doen van graffiti, waarna Stadsbedrijven komt reinigen. De gemeente reinigt niet op andermans eigendommen zonder toestemming, maar pas na een melding. Aan die reiniging zijn overigens geen kosten verbonden. De afdeling Toezicht en Handhaving en de politie zijn er om te handhaven op dit soort vandalisme.

Er wordt overigens een structureel onderscheid gemaakt tussen legale en illegale graffiti in Utrecht. Er zijn ook toegestane plekken om graffiti te plaatsen. Daar valt de ‘Fame-tag’ uiteraard niet onder.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. w

  Ironie: een artikel hieraan wijden zal diegene niet doen stoppen slimme duic redactie!

 2. Katja

  Tag ? Gewoon vuilspuiterij.

 3. Cico

  Even voor de duidelijkheid: als die **kel uw deur heeft onder gekliederd, u hoeft dus geen commerciele reiniger in te huren. Utrecht doet het kosteloos. Volgens mij een mailtje sturen naar graffiti@utrecht.nl en anders even bellen met het algemene nummer.

  (werk niet bij de gemeente, ben slachtoffer van slechte graffiti)

 4. Ralph

  Vogelvrij verklaren, indien gepakt hun eigen tag op hun voorhoofd tatoeeren. Benieuwd of ze het dan ook nog leuk vinden..

 5. harrie

  wat betekend die tag in de vorm van het ijsje met 2 bolletjes? Die zie je overal

 6. Harm

  Is er überhaupt iemand die dit ‘mooi’ vindt?

  -> Is gewoon een schreeuw om aandacht.

  Soms lijkt graffiti een schilderij, dan kan het wel OK zijn, meestal helaas iemand zijn naam of lelijke tag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).