De klassieke Gazelle van Juri is weer terecht; postbode vindt fiets in Ondiep De klassieke Gazelle van Juri is weer terecht; postbode vindt fiets in Ondiep

De klassieke Gazelle van Juri is weer terecht; postbode vindt fiets in Ondiep

De klassieke Gazelle van Juri is weer terecht; postbode vindt fiets in Ondiep
De klassieke Gazelle van Juri Hiensch is weer terecht. De fiets uit 1956, een erfstuk van zijn opa, was vorige week gestolen. Via DUIC deed hij een oproep aan Utrechters om uit te kijken naar zijn rijwiel. Een postbode zag de fiets staan in Ondiep.

De klassieke Gazelle van Juri Hiensch is weer terecht. De fiets uit 1956, een erfstuk van zijn opa, was vorige week gestolen. Via DUIC deed hij een oproep aan Utrechters om uit te kijken naar zijn rijwiel. Een postbode zag de fiets staan in Ondiep.

Het jaar begon slecht voor Juri. Op 2 januari kwam hij erachter dat zijn Gazelle opnieuw was gestolen. Opnieuw inderdaad, want de fiets was in 2019 ook al gestolen. Toen deed hij zijn verhaal ook via DUIC en deelde 2.500 flyers uit.

Toentertijd had hij succes, en kreeg hij zijn fiets terug. Nu is het weer gelukt. Na de oproep op DUIC kreeg hij al gauw bericht van een postbode. Die had de fiets zien staan in de Utrechtse wijk Ondiep. “Ik ben er als de wiedeweerga heen gescheurd en daar stond hij inderdaad. Nergens aan vast dus ik kon hem meenemen en hij staat hier in de woonkamer te shinen”, laat Juri weten.

Nu de fiets, die erg waardevol is voor hem, twee keer is gestolen gaat hij hem toch beter beveiligen. Juri vertelt dat er een beter slot op het rijwiel komt, een alarm en gps.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Fiets altijd ergens aan vastmaken, alleen een goed slot is niet voldoende. Dan zet de dief hem een paar straten verderop neer, en komt later terug om het slot op zijn gemak open te maken. Sommige fietsendieven staan zelfs bij supermarkten te posten of daar iemand zijn fiets niet (goed) op slot zet.

 2. Kadoendra

  “Juri vertelt dat er een beter slot op het rijwiel komt, een alarm en gps.”

  Fantastisch nieuws voor Juri, maar beste Juri zorg niet voor slechts 1 goed slot maar voor 2 goede sloten zodat je met het 2de slot je fiets vast kan maken aan een paal of een hek.

 3. anlies

  Nou Joer, kom je mooi weg jongen. Beloof je dat je een goed slot koopt? Ik wil niet nog een keer op duic lezen dat je bike gejat is. Goed vastmaken hè?

 4. C.

  Ik wil hier toch ook even wijzen op het grote belang dat echt goede postbodes toch als ogen, misschien ook oren in de wijk (kunnen) hebben. Dat hadden ze vroeger ook al, bijvoorbeeld als ze de indruk hadden dat er iemand langs niett was gezien en de post bleef liggen. Dit geval met de fiets ook een mooi voorbeeld ervan. Schandelijk hoezeer inmiddels dat belang van de postbode wordt onderschat!

 5. 19Bentje48

  Wat een geluk! Proficiat dus. En….een goed beveiligingsvoornemen begrijp ik.

 6. Binnenstadbewoner

  Fiets voortaan binnen zetten en niet meer voor dagelijks gebruik gebruiken als ie zo waardevol is … .

 7. Jan-Hein Zeijlstra

  Gelukkig maar

 8. W

  Laatste waarschuwing Juri, dit is Utrecht!
  Fijn dat je ‘m terug hebt! Chapeau voor de oplettende postbode!
  De 3e keer ben ik bang dat ie echt weg is/blijft en dat zou zonde zijn!
  Een gps-track misschien een idee?

 9. Ed.

  Als het donker is voortaan binnen zetten dus! “hij staat hier in de woonkamer te shinen”

 10. Kadoendra

  @C.

  “Ik wil hier toch ook even wijzen op het grote belang dat echt goede postbodes toch als ogen, misschien ook oren in de wijk (kunnen) hebben. Dat hadden ze vroeger ook al, bijvoorbeeld als ze de indruk hadden dat er iemand langs niett was gezien en de post bleef liggen. Dit geval met de fiets ook een mooi voorbeeld ervan. Schandelijk hoezeer inmiddels dat belang van de postbode wordt onderschat!”

  Jij hebt 100% gelijk!

  Vroeger was postbode ook een fulltime baan van 40 uur in de week, terwijl het heden ten dage allemaal parttime banen zijn.
  Dus als je er van wil leven moet je nog een ander baantje erbij zoeken.

 11. pieter

  zet je fiets met minstens 2 kettingen vast ,op op ooghoogte nooit in de laagte bij wielen,,,dat hebben dieven graag !!

 12. D.

  Hulde aan de postbode!

 13. Lexus

  @C. en Kadoendra: postbodes waren vroeger beëdigde ambtenaren van de Rijks-Post-, Cheque-, en Girodienst. Je kon toen ook sparen bij de Rijkspostspaarbank die alle tegoeden garandeerde en dat zelfs over de Tweede Wereldoorlog heen gedaan heeft. Maar helaas, het moest, net als andere vroegere overheidsinstellingen, allemaal geprivatiseerd worden, dan zou het allemaal beter en goedkoper kunnen. Niet dus. Gelukkig overigens dat er, ondanks decennia van neoliberaal wanbeleid (VVD, CDA, D66, PvdA) en ondanks hun schamele loon en slechte arbeidsvoorwaarden, nog steeds goede, oplettende postbezorgers zijn. Het kwaad zit niet in de mensen in het algemeen, maar in de politici van de genoemde partijen gedurende de afgelopen decennia. Het is te hopen dat eindelijk het roofkapitalisme eens de kop wordt ingedrukt.

 14. UTRECHTSE JANTJE

  Inderdaad HULDE ! aan deze oplettende Postbezorger …..Maar ook , wat is DUIC toch een informatief en belangrijk onderdeel in onze samenleving geworden …

 15. Kadoendra

  @Lexus

  Wim Kok liet blijken het neoliberalisme te omarmen toen hij melde de ideologische veren af te schudde.

  Vroeger had de Vara een haan als logo en ik weet niet of de Vara dit logo nog steeds hanteert, zo niet dan is het best wel eens mogelijk dat Wim Kok die haan kaal heeft geplukt en dat kan het arme beestje wel eens niet overleefd hebben.

 16. Anoniem

  En mijn 3600 euro kosten fiets , die UIT de ‘beveiligde’ WTC stalling is gestolen,
  zou ik via u OOK mogen rondvragen?!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).