Duckrace in Utrechtse Catharijnesingel: 5.000 badeenden gaan de strijd aan voor het goede doel | De Utrechtse Internet Courant Duckrace in Utrechtse Catharijnesingel: 5.000 badeenden gaan de strijd aan voor het goede doel | De Utrechtse Internet Courant

Duckrace in Utrechtse Catharijnesingel: 5.000 badeenden gaan de strijd aan voor het goede doel

Duckrace in Utrechtse Catharijnesingel: 5.000 badeenden gaan de strijd aan voor het goede doel
De Vredenburgkade in Utrecht
Tijdens de Utrechtse RAGweek, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij studenten zich inzetten voor twee verschillende goede doelen, wordt een badeendenrace georganiseerd. Op zaterdag 10 maart kun je om 14.00 uur aan de Vredenbrugkade jouw eend in de singel laten racen voor het goede doel.

Tijdens de Utrechtse RAGweek, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij studenten zich inzetten voor twee verschillende goede doelen, wordt een badeendenrace georganiseerd. Op zaterdag 10 maart kun je om 14.00 uur aan de Vredenbrugkade jouw eend in de singel laten racen voor het goede doel.

Tijdens de elfde editie van de Utrechtse RAGweek worden er verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met studenten. De opbrengst van deze activiteiten gaat naar de twee gekozen goede doelen. RAG staat voor ‘raise and give’ en is halverwege de jaren ’90 over komen waaien uit het Verenigd Koninkrijk. Het doel van deze week was om studenten stil te laten staan bij het feit dat zij een ‘bevoorrechte’ positie hebben. Niet iedereen krijgt immers de kans om te studeren. Inmiddels worden er jaarlijks RAGweken georganiseerd in Utrecht, Nijmegen en Maastricht.

Voorzitter van de Utrechtse RAGweek, Pascalle Stubenrouch, wilde iets opvallends organiseren om aandacht te vragen voor de gekozen goede doelen. “We waren met z’n allen flink aan het brainstormen en wilden graag iets nieuws bedenken, iets geks. De inspiratie voor de duckrace kwam van een filmpje op internet waarin rubbereendjes in een bad werden gegooid en tegen elkaar moesten racen. Dit wilde wij ook, alleen dan groter.”

Goede doelen

De gekozen goede doelen waar dit jaar geld voor ingezameld gaat worden zijn Stichting 113 Zelfmoordpreventie en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. De stichting 113 Zelfmoordpreventie biedt professionele hulpverlening aan mensen met suïcidale gedachtes, maar ook voor familie en vrienden. Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes organiseert feestjes voor kinderen die door armoede hun verjaardag niet kunnen vieren.

“Naast alle feesten, inzamelingen en vrolijke evenementen is er komende week ook een lezing op de Uithof over de toenemende prestatiedruk onder studenten. Dit sluit goed aan bij het goede doel”, aldus Pascalle.

De RAGweek gaat woensdag 7 maart van start. De bad-eendjes kun je voor iets meer dan 4 euro hier kopen. Als je meedoet kan jouw eend, naast de felbegeerde titel ‘snelste bad-eend van Utrecht’ ook nog eens kans maken op een aantal leuke prijzen. In die week worden meer evenementen georganiseerd.

Update: overigens worden de eenden gehuurd en dus ook weer opgevist na afloop.

7 Reacties

Reageren
 1. Vissers

  En die 5000 badeenden gaan daarna de container in? Of gebeurt er nog wat mileutechnisch-positiefs mee?

 2. joop

  Superleuk, maar nieuw is het niet:
  Google afbeeldingen op ‘duckrace’ –>
  https://www.google.nl/search?q=duckrace&rlz=1C1CHWL_nlNL631NL632&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiHkOqZt9XZAhWNYlAKHRzzAkwQ_AUICigB&biw=1367&bih=684

 3. Ed

  5000 keer een onnodig plastic ding kopen en weer weg gooien, lekker doordachte actie zeg!

 4. Lisette

  De badeendjes worden gebruikt van een organisatie die badeendjes verhuurd voor zulke evenementen heb ik gehoord! Na afloop worden alle eendjes uit het water gehaald en voor een volgend evenement gebruikt! Er wordt dus zeker aan het milieu gedacht. Geweldig initiatief

 5. MJPD

  @Lisette ” Er wordt dus zeker aan het milieu gedacht.”

  Die dingen produceren en verschepen vanuit China is natuurlijk heel milieuverantwoord…

 6. cas

  @ MJPD, net als 90% van al het plastic dat jij in huis hebt….. Nee, die paar eendjes maken echt geen verschil hoor.

 7. Zeno

  Wel goed lezen voordat je commentaar geeft. Zie het einde van het artikel!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).