Duits tijdschrift verbaast zich over katten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Duits tijdschrift verbaast zich over katten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Duits tijdschrift verbaast zich over katten in Utrecht

Duits tijdschrift verbaast zich over katten in Utrecht
Het Duitse tijdschrift Stern is onder de indruk van Utrechtse katten. Er is een reportage gepubliceerd over de manier waarop katten rondlopen in de stad. In Duitsland lopen katten minder vrij rond.

Het Duitse tijdschrift Stern is onder de indruk van Utrechtse katten. Er is een reportage gepubliceerd over de manier waarop katten rondlopen in de stad. In Duitsland lopen katten minder vrij rond.

Een journaliste van het weekblad was op bezoek in Utrecht en ging naar bijvoorbeeld het Rietveld Schröderhuis, maar de vele katten was volgens haar nog opmerkelijker. In voortuinen, het Wilhelminapark of de Oudegracht zijn veel katten te zien. Het is, volgens haar, mogelijk in Utrecht omdat er weinig auto’s rijden.

Ze schrijft ook over een kat in een Utrechts café en het Instragramkanaal UtrechtCats en besluit dat de katten deel uitmaken van het straatbeeld van Utrecht. In Duitsland zijn katten vaker aangewezen op hippe kattencafés of uitzicht op straat vanuit een raam.

20 Reacties

Reageren
 1. Lin

  Ligt het dus toch niet aan mij die kattenoverlast hier. Overal ligt kattenstront, hele nacht gejank en ondertussen maar zeiken over je hond.
  Een hond die overigens in Utrecht nergens mag komen ondanks dat je zijn poep netjes opruimt. Daarnaast betalen kattenbezitters ook nog eens geen belasting voor hun overlastgevende diertjes. En maar jammeren in de Buurtapp over hun verdwenen mormels.

 2. Buurman Bolderbast

  Haha Lin, volgens mij schets je een situatie uit de Donald Duck, niet Utrecht.

  Honden zijn ook goor trouwens, terecht dat daar dikke belasting over wordt geheven. En als de katten jouw hele huis onderschijten heb je het er waarschijnlijk zelf naar gemaakt, ze voelen dat je ze haat!

 3. JdV

  Mooi om te lezen dat er in Utrecht naar Duitse normen gezien weinig auto’s rondrijden. Want je struikelt inderdaad over de katten op de Straatweg, Catharijnesingel, Vondellaan, Cartesiusweg etc etc.
  Ik denk dat haar beeld van Utrecht voornamelijk wordt afgeleid van het Wilheminapark e.o. Dat is ongeveer net zoals je New York definieert aan midtown-Manhattan.

 4. Fab

  Wat ben je zuur Lin! Alsof er over honden niet gejammerd wordt. Wen er maar aan. Dieren zijn een aanwinst om heel veel verschillende redenen. Fijn dat er nog van alles vrolijk rondloopt en fijn dat buren dat ook zien. (En nee, ik heb zelf geen huisdieren of het moet de vrolijke trits spinnen zijn van de afgelopen maanden).

 5. MJPD

  @Lin De enige die hier “jammert” en “zeikt”, dat bent u. En ik zie hondenbezitters zelden tot nooit hun hondenstront opruimen. En zelden zie ik honden aangelijnd.

 6. Ernie

  Stoere kat die over een hond heen zeikt!

 7. Paul

  @Lin – je hebt gelijk hoor. Waarom is het zogenaamd acceptabel dat katten bij anderen in de tuin komen en naar je vissen in je vijver kunnen hengelen, of op vogels in je tuin mogen jagen? Dat hoef ik toch niet normaal te vinden? Maar ik mag er volgens veel mensen hier niets over zeggen? Wat dat betreft zouden katten ook aangelijnd moeten zijn en moeten de eigenaren net zoals bij honden belasting betalen en de rommel van de kat opruimen.

 8. Oma Katinka

  Paul, een bakje water over de kop en je ziet ze niet snel terug hoor — oma’s tip van de dag (pas 1000 jaar algemeen bekend).

  Je mag er ook best wat van zeggen, voelt het lekker nu?

  Katten zijn gewoon intelligent, schoon en vrijgevochten. Mooie beesten kortom. Een hond die je niet aanlijnt ben je kwijt omdat ie te achterlijk is om de weg naar huis weer te vinden en/of niet te verzuipen. En dat geblaf, come on, het allerlelijkste dierengeluid ooit bedacht!

 9. Luuk Upuuk

  Raar dat hondenbezitters altijd beginnen te zeuren als er leuke of positieve stukjes over katten geschreven worden.

 10. Tina

  Volledig met Lin en Paul eens!!

 11. Pachu

  Heb zelf 2 katten die niet verder dan de achtertuin komen. (Binnenkatten) maar ben het eens met Lin, ook ik erger me kapot aan al die loslopende katten die dan overal waar ze maar kunnen schijten het ook doen. Waarom moeten andere mensen kast hebben van jou huisdier? En dan inderdaad maar te zwijgen over de droeftoeters die dan alle bomen en palen behangen met hun vermiste kat. Tip hou hem binnen!!!

 12. Pachu

  Ben het volledig met Lin eens, en ik ben in het bezit van 2 raskatten, die komen niet verder dan de tuin. Erger me werkelijk kapot aan al die katten los, ze kakken overal en jij mag het dan lekker opruimen. Wat mij betreft betalen kattenbezitters ook meer belasting ze vervuilen meer dan honden.

 13. Anemoon

  Raar dat katten altijd bij iedereen de boel mogen onder poepen. En de meesten vinden het normaal????

 14. Geen huisdieten voor mij.

  Terecht dat honden aangelijnd en belast worde aangezien die krengen veel meer overlast verzorgen dan katten.

 15. Ihsan

  Honden horen niet in een stedelijke omgeving thuis. Honden moeten lekker in het open veld of in het bos van de lijn kunnen. Het is eigenlijk dierenmishandeling om een hond te houden buiten de suburbs of het platteland. Je kan ook niet blijven zeuren dat je hondenspeelweides wil, midden in de stad, terwijl er al amper ruimte genoeg is voor spelende kinderen. Je koopt toch ook niet een jacht om vervolgens te eisen van de gemeente dat je overal maar moet kunnen varen en aanleggen. Dat hoort simpelweg niet bij de stad. Katten horen trouwens juist wel bij de stedelijke ruimte. Katten jagen op ongedierte en kunnen zichzelf goed redden in de stad.

 16. VoordorpPaul

  Nee, katten zitten voornamelijk binnen. Ik vind dat als er perse een kattenbelasting zou moeten komen (zal nooit gebeuren gelukkig), dan zou men controle moeten uitvoeren. Ik heb een huiskat (en geen wijkkat) die een grote achtertuin heeft die zo is aangepast, dat hij niet zo de tuin uit kan lopen/springen en andere katten kunnen er niet in. Als mijn kat hoge nood heeft, komt hij vanuit de tuin naar binnen, doet vervolgens zijn behoefte in een kattenbak, om vervolgens weer de tuin in te lopen en daar rond te lopen, te spelen, of te luieren. Op die momenten zijn wij ook thuis en mochten wij naar bed gaan of overdags beiden weg zijn dan is de kat binnen en nee we hebben geen kattenluiken, dus de buurt heeft geen last van mijn kat en van mijn vorige katten op mijn vorige woonadressen is ook nooit last geweest. Dus kattenbelasting…..nou nee, in dat geval laat ik het voorkomen, want ik zal dat nooit betalen

 17. blm

  Gelukkig eet mijn hond graag de kattendrollen op… opgeruimd staat netjes. Ze moet er alleen niet teveel van eten… (en er is genoeg) daarnaast al een paar keer vanuit een struikje aangevallen door een kat met een flinke haal, dat is minder ok. Maar dat gezegd vind katten leuk hoor!
  en @Ihsan, ik ga elke dag met de hond naar het bos loslopen (De Bilt/Panbos/Gagelbos/Amelisweerd/Austerlitz etc etc… de andere 3 rondjes per dag in de wijk/stad.

 18. joop gerritse

  Katten aanlijnen? Een hartstikke leuk idee… dan hebben ze helemaal geen kans meer als er een loslopende hond op ze afkomt…
  En verder… die tuinen die katten volgescheten worden… die psotzegeltuintjes bij jullie? Ik heb 950 m2 tuin, en ik vind zelden of nooit wat. Bovendien hebben katten itt honden de gewoonte hun uitwerpselen te begraven, dus dat is gewoon een sterk verhaal. De enkele keer dat ik iets vind in mijn tuin (nou, 2 à 3 keer in 10 jaar) was het ofwel een loslopende hond, ofwel een egel.

 19. joop gerritse

  Een hond die kattendrollen eet? Dan moet-ie ze wel eerst opgraven. Heeft hij/zij ook een woelschijf? Dan is het mss een wild zwijn…

 20. Simon

  Van de katten die door mijn tuin lopen heb ik totaal geen last. Van de honden ook niet trouwens, maar wel van de baasjes die hun hond voor mijn deur op de stoep laten schijten en het weigeren op te ruimen. In de zomer had iemand zelfs zijn hond op een (net gemaakte) stoepkrijttekening van mijn dochter laten kakken.

  @Lin; het verschil is dat het is toegestaan om katten los te laten lopen. Honden niet. Voor honden wordt, van belastinggeld, speelplaatsen aangelegd en zijn er overal hondentoiletten. Die worden regelmatig door de gemeente schoongemaakt. Prima voorzieningen! Wat is er voor katten gedaan??? Niets…. Misschien snap je nu de reden van hondenbelasting?

  Om even de reactie van @Lin in perspectief te plaatsen, heb ik het een beetje aangepast:
  “Ligt het dus toch niet aan mij die paardenoverlast hier. Overal ligt paardenstront, hele nacht gehinnik en ondertussen maar zeiken over je hond.
  Een hond die overigens in Utrecht nergens mag komen ondanks dat je zijn poep netjes opruimt. Daarnaast betalen paardenbezitters ook nog eens geen belasting voor hun overlastgevende diertjes. En maar jammeren in de Buurtapp over hun verdwenen mormels.”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).