Een stadsstrand, een zonnebloemveld of een kunstwerk? Wat komt er tijdelijk voor De Utrechtse Boekenbar? Een stadsstrand, een zonnebloemveld of een kunstwerk? Wat komt er tijdelijk voor De Utrechtse Boekenbar?

Een stadsstrand, een zonnebloemveld of een kunstwerk? Wat komt er tijdelijk voor De Utrechtse Boekenbar?

Een stadsstrand, een zonnebloemveld of een kunstwerk? Wat komt er tijdelijk voor De Utrechtse Boekenbar?
Voor de deur van De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade in Utrecht ligt momenteel een stuk van de straat open. De werkzaamheden op dit deel worden pas in juni hervat en tot die tijd wil Tim van den Hoed, eigenaar van de Boekenbar, invulling geven aan het stukje grond, en daarbij roept hij mensen op met een goed idee te komen.

Voor de deur van De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade in Utrecht ligt momenteel een stuk van de straat open. De werkzaamheden op dit deel worden pas in juni hervat en tot die tijd wil Tim van den Hoed, eigenaar van de Boekenbar, invulling geven aan het stukje grond, en daarbij roept hij mensen op met een goed idee te komen.

De werkzaamheden aan de Westerkade begonnen ongeveer een jaar geleden. Inmiddels is het werk nagenoeg afgerond en is de aannemer al druk bezig met het herinrichten van de Oosterkade aan de overzijde. Voor de deur van De Utrechtse Boekenbar ligt echter nog een stuk van de weg open.

Dit komt omdat een graafmachine per ongeluk de kelder van de Boekenbar heeft geraakt, waardoor de constructie beschadigd is. Het gevolg is dat er nu geen zwaar verkeer overheen kan rijden. Het lijkt erop dat de kelder in juni gerepareerd wordt en tot die tijd wil Van den Hoed iets leuks verzinnen voor het kleine bouwplaatsje voor zijn Boekenbar.

Stadsstrand

Via sociale media heeft hij een oproep geplaatst waarin mensen worden opgeroepen ideeën aan te dragen. “Inmiddels hebben we al tientallen reacties binnengekregen. Veel mensen willen dat er een stadsstrand komt of een beachvolleybalveld. Iemand anders kwam met het idee om er een zonnebloemveld van te maken.”

Omdat er momenteel zand op het stukje grond ligt, komen veel mensen met ideeën die daarop aanhaken, zoals een zandbak of een zandsculptuur, maar het hoeft volgens Van den Hoed niks met zand te maken te hebben. “Ikzelf hoop dat iemand nog een vet object in een garagebox heeft staan dat we hier tijdelijk neer kunnen zetten.”

De aannemer heeft aangegeven open te staan voor de actie zolang het initiatief qua kosten binnen de perken blijft. Mensen kunnen tot 14 maart ideeën insturen.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. rmn

  Leuk idee van Tim. Benieuwd hoe lang het duurt voordat de gemeente het initiatief kapot komt maken of zelf wil bepalen wat er gebeurt. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat ondernemers zomaar de vrijheid krijgen om de stad leuk of mooi te maken. Dat trekken die ambtenaren niet.

 2. Baliekluiver

  Dus die aannemer beschadigd de kelder van Tim en meent dan nog zuinig te moeten reageren op dit plan. Waarom heeft hij niet direct met het schaamrood op zijn kaken een ruimhartig gebaar gemaakt om de door hem veroorzaakte ellende een beetje te verzachten? Een royale financiele bijdrage plus mankracht en materieel voor de realisatie lijkt me wel het minste!

 3. Koel Hoofd

  Komt er zon?
  Zet er een parasolletje, tafeltje, paar stoeltjes neer en lekker lezen…

 4. mees kees

  Baliekluiver heeft een uitstekend punt! Ik hoop van harte dat meneer of mevrouw de aannemer meeleest en van kleur verschiet.

 5. Binnenstadbewoner

  Als dit al nieuwswaardig is dan gaat het kennelijk heel erg goed met onze stad … .

 6. Rob van Rob en Nico

  Ik zou er een bouwplaats van maken. Uiteraard dan niet een echte, maar eentje die erop lijkt. Of een mini-Utrechtse Boekenbarretje met hele kleine boekjes.

  Kijk maar even wat leuk is. Jullie mogen altijd bellen voor overleg.

 7. Marcopolo

  Oja, een boekenmarktje en / of een vintage marktje, dus een paar kraampjes, ligstoelen, tafeltjes en parasols. Je kan er een drankje uit de boekenbar drinken. De opbrengst voor een goed doel, dus voor de boekenbar.

 8. Ab

  Een beter loop en fietspad is teveel gevraagd?

 9. Rob van Rob en Nico

  Ik zou er een bouwplaats van maken. Uiteraard dan niet echte, maar eentje die erop lijkt. Of een mini-Utrechtse Boekenbarretje met hele kleine boekjes.

  Kijk maar even wat leuk is. Jullie mogen altijd bellen voor overleg.

 10. JdV

  In scheveningen hebben ze elk jaar wat leuke bouwsels van zand. Mooie optie.

 11. BdV

  Een parkeerplaats voor weesfietsen.

  Of overdek dit gedeelte met een lichtdicht tentzeil en maak er een lichtshow doolhof mixed media kunst spookhuis experience show van.

  Of een zandpad.

 12. HenQ

  Waarom pas juni? Dit is nu al de zoveelste flessenhals.
  Wat er in de tussentijd kan.. Minimaal een paaltje aan de andere kant om te voorkomen dat er daar auto’s zich doorheen wurmen ( (gebeurt nogal eens, met nul ruimte meer voor fietsers)

 13. cas

  Bij baliekluiver verwacht hij na een botsing met zijn auto dat de veroorzaker niet de schade vergoed maar een nieuwe auto koopt voor hem……..

 14. Pee

  Gewoon eerder beginnen met herstellen in plaats van dingen te verzinnen voor de tijd dat het braak ligt.

 15. w

  de spoedige schroot van Intellectual Heritage, doe dat maar daar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).