Eigenaar Toque Toque draagt na 31 jaar het stokje over aan de mannen van Quignon | De Utrechtse Internet Courant Eigenaar Toque Toque draagt na 31 jaar het stokje over aan de mannen van Quignon | De Utrechtse Internet Courant

Eigenaar Toque Toque draagt na 31 jaar het stokje over aan de mannen van Quignon

Eigenaar Toque Toque draagt na 31 jaar het stokje over aan de mannen van Quignon
Toque Toque aan de Oudegracht aan de Werf. Bron: Google Maps
Vanaf vandaag heeft Brasserie Toque Toque aan de Oudegracht aan de Werf drie nieuwe eigenaren: Marcel Suurmond, Rene Suurmond en Ronald van Geest. De drie mannen zijn ook al vijftien jaar eigenaar van Quignon, twee deuren verder aan de Oudegracht.

Vanaf vandaag heeft Brasserie Toque Toque aan de Oudegracht aan de Werf drie nieuwe eigenaren: Marcel Suurmond, Rene Suurmond en Ronald van Geest. De drie mannen zijn ook al vijftien jaar eigenaar van Quignon, twee deuren verder aan de Oudegracht.

Na 31 jaar geeft de eigenaar van Toque Toque het stokje over aan de drie mannen. Het is voor Marcel Suurmond en zijn twee compagnons al lange tijd een droom om het restaurant en café aan de Oudegracht aan de Werf over te nemen. “Het is zo’n unieke locatie in Utrecht. Acht jaar geleden trok ik de stoute schoenen aan en heb ik de eigenaar gebeld”, vertelt Suurmond. “Hij zei toen: bel over twee jaar nog eens terug. Ik heb na twee jaar weer gebeld, en toen was het: bel over een jaar maar terug. Zo ging het nog even door.”

Vorig jaar april verkochten de drie heren het pand van bar District 31 aan de Neude aan de Belgische burgerketen Ellis Gourmet Burger. Ze hadden toen meer tijd, waardoor de onderhandeling bij Toque Toque weer verder gingen. Gisteren tekenden ze na een lange periode dan echt de papieren: sinds vandaag zijn ze officieel eigenaar van Toque Toque.

De mannen na het onderteken van de officiële papieren voor de overname van Toque Toque

Toque Toque Food Café & BBQ Boutique

De naam ‘Toque Toque’ zal behouden blijven, maar in plaats van brasserie zal het voortaan Toque Toque Food Café & BBQ Boutique gaan heten. “De vleeskelder wordt een BBQ Boetiek”, zegt Suurmond. “Alle gerechten zullen daar van de green egg of van een Franse houtskool grill komen. Zo zullen we bijvoorbeeld een hele vis gaan serveren.” ‘Boven’ zal er een gewone keuken zijn voor lunch en diner.

Aan de uitstraling van het restaurant gaat veel gebeuren. Zo zijn de heren in gesprek met een architect om bijvoorbeeld een nieuwe bar te plaatsen. “Het moet vooral warmer en uitnodigender worden, het is nu wat steriel.” De mannen willen de verschillende facetten van het pand beter gaan benutten. Zo beschikt Toque Toque over een binnentuin met zo’n veertig zitplaatsen. “Daar willen we leuke dingen als een oesteruurtje of een vrijdagmiddagborrel gaan organiseren.”

1 Reactie

Reageren
  1. Chantal

    Hahahahaha een BBQ-boutique met het onvermijdelijke green egg. Sterkte mannen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).