Er komt een IJsvogelwand in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Er komt een IJsvogelwand in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een IJsvogelwand in Leidsche Rijn

Er komt een IJsvogelwand in Leidsche Rijn
Het Natuurplatform Leidsche Rijn gaat een ijsvogelwand aanleggen in het Meentpark in Leidsche Rijn. Dat wordt op zaterdagmorgen 13 oktober gedaan.

Het Natuurplatform Leidsche Rijn gaat een ijsvogelwand aanleggen in het Meentpark in Leidsche Rijn. Dat wordt op zaterdagmorgen 13 oktober gedaan.

Het natuurplatform legt de IJsvogelwand aan in het Meentpark. Op een rustige plek wordt een leemberg gemaakt, waarvan een wand steil wordt gemaakt. IJsvogels kunnen daarin gaan broeden. “Hopelijk zien we deze prachtige vogels dan vaker!”, schrijft het platform.

Leidsche Rijn heeft schoon water, weinig kroos en veel vis in de sloten. Vogels als aalscholvers, reigers en futen doen het volgens het platform dan ook prima. “IJsvogels worden wel gezien, maar kunnen hier nu niet broeden: ze hebben daarvoor een steile wand nodig van ongeveer een meter hoog. Daar graven ze hun nestgang in uit.”

3 Reacties

Reageren
 1. P

  Vraag me echt af sinds wanneer ook het Meentpark geannexeerd door LR in mijn beleving is dat nog steeds de Meern !

 2. [email protected]

  Ik heb laatst een Afrikaanse bontkraag vogel zien zitten in het park,dit is een uitheemse soort die zich erg snel vermenigvuldigd en alleen maar wacht op zijn prooi.
  In groepsvorm is deze vogel zeer druk en agressief, zeker als de kleur zwart/geel in zicht komt, en enorm vervuilend met zijn ontlasting is de vogel ook.

 3. Breinbaas

  Kijkend naar deze mooi vogel kan ik eigenlijk alleen maar concluderen dat wij als mensen het qua schoonheid het niet hebben getroffen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).