Everhardt is welkom; maar Amsterdamse raad wil wel borrel in het ‘vreemde oord’ Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Everhardt is welkom; maar Amsterdamse raad wil wel borrel in het ‘vreemde oord’ Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Everhardt is welkom; maar Amsterdamse raad wil wel borrel in het ‘vreemde oord’ Utrecht

Everhardt is welkom; maar Amsterdamse raad wil wel borrel in het ‘vreemde oord’ Utrecht
Wethouder Victor Everhardt
Victor Everhardt is wethouder in Amsterdam geworden, maar blijft in Utrecht wonen. De gemeenteraad in Amsterdam moest daar toestemming voor geven, en heeft dat ook gedaan. Maar er is wel een voorwaarde opgenomen in een motie: Everhardt moet de Amsterdamse gemeenteraad uitnodigen voor een borrel in dat ‘verre vreemde oord’ Utrecht.

Victor Everhardt is wethouder in Amsterdam geworden, maar blijft in Utrecht wonen. De gemeenteraad in Amsterdam moest daar toestemming voor geven, en heeft dat ook gedaan. Maar er is wel een voorwaarde opgenomen in een motie: Everhardt moet de Amsterdamse gemeenteraad uitnodigen voor een borrel in dat ‘verre vreemde oord’ Utrecht.

Johnas van Lammeren van de Amsterdamse Partij voor de Dieren diende de motie in omdat Everhardt bekend heeft gemaakt in Utrecht te blijven wonen.

Omdat 100 procent van de gemeenteraad in de hoofdstad ‘Amsterdam een mooiere stad vindt dan welke andere stad dan ook’, maar de raad wel ‘openstaat voor ontdekkingsreizen naar verre vreemde oorden’ moet Everhardt een borrel organiseren in Utrecht.

Poging

De borrel is een ‘hoogstwaarschijnlijk onvruchtbare poging’ om de raad te overtuigen dat Utrecht zich kan meten met Amsterdam. Maarten Koning, raadslid van D66, reageerde al op Twitter en heet de Amsterdamse raad welkom in ‘Utrecht, de snelst groeiende stad van Nederland, de draaischijf van de Benelux, de meest competitieve regio van Europa. Welkom in ons heerlijke stadsie’.

Everhardt was de langstzittende wethouder van Utrecht en ook locoburgemeester van de stad. In Amsterdam gaat hij de opgestapte Udo Kock opvolgen.

15 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Leuk 🙂

 2. Wessel

  #utrechtbetterwithoutyou

 3. Wim Vreeswijk

  Het lijkt mij niet juist en correct om als wethouder niet in Amsterdam te gaan wonen en toch in Utrecht te blijven wonen. Het lijkt mij dat je dan onvoldoende ervaart hoe de kwaliteit van het leven en leefbaarheid in Amsterdam is, dus feitelijk bij gebrek aan eigen ondervinding, te veel moet steunen op zijn ondersteunende, van gemeentewege gesubsidieerde, ambtenaren. Dit kun je niet afdoen met een borrel in ons verre ‘vreemde oord Utrecht’ wat op zich al beledigend is voor ruim 350.000 Utrecht.

 4. Herman

  Amsterdammers hebben minder moeite met Utrecht dan andersom.
  Verschil tussen een echte stad en de provinciestad Utrecht.

 5. Wim

  Hij moet zich gewoon aan de regel houden in de stad wonen waar je wethouder bent.
  Geeft weer woonruimte vrij en zoals andere Wim zegt voelt ie meteen hoe de inwoners van Amsterdam gepest worden

 6. Malvinas

  Ach Wim, het valt niet mee hé

 7. W

  Dit is zo’n slechte zaak! Ik wil graag dat de wethouders, de burgemeester, raadsleden en het liefst ook de directeuren van de gemeentelijke diensten in de stad wonen waar zij werken c.q. gekozen zijn! Zeker geldt dit voor de door de stad! gekozen bestuurders. Het lijkt mij dat de burgers dit ook van ze mogen verwachten, betrokkenheid van dichtbij en niet op afstand.
  Die bestuurders moeten zelf de stad beleven waar ze werken; struikelen over de ongelijke stoeptegels, in het verkeer de ongemakkelijke dingen ervaren, de boodschappen doen in de winkels, de maatschappelijke beleving van de stad noteren. En met die alledaagse ervaring aan de slag gaan in het stadskantoor!

 8. Wim Vreeswijk

  Amsterdam staat landelijk op de 1e plaats van 350 gemeenten qua vertrekkende jonge gezinnen omdat het in Amsterdam steeds drukker en onleefbaarder wordt. Het is daarom juist van belang dat een uitstekend betaalde wethouder huisvesting regelt in Amsterdam zodat hij zelf de onleefbaarheid kan gaan ondervinden en daar ook naar kan handelen. Dat doe je niet ‘op afstand’ !

 9. Trol

  Betrekken binnen je ambtstermijn…..blijft opmerkelijk. Je bent gekozen.

 10. Toine Goossens

  @Wim,
  Dit is vooralsnog een interimfunctie tot de volgende verkiezingen. Gezond verstand zegt dan dan meer dan regels. Houden zo.

 11. Koel Hoofd

  Zou hij met een speedpedelec tussen Utrecht en Amsterdam gaan forensen? Denk het niet, zal wel eerste klas trein zijn, oh nee, een electrische bolide omdat er ‘gevoelige’ telefoongesprekken prive moeten worden gevoerd tijdens het forensen. Hij moet zich gewoon aan de regels houden en in Amsterdam gaan wonen.

 12. Peter

  De regel is dat je ook gewoon ontheffing kan vragen. De Raad lost dat hier heel ludiek op. Niks mis mee

 13. ChefPlongeur

  Leuke reactie van Amsterdam! En verder niet zeuren over waar hij zou moeten wonen of juist niet – Nederland, nog sterker, de Randstad is maar klein. Scheelt verhuiskosten bovendien. En logisch dat hij in Utrecht wil blijven; blijft het tofste stadsie!

 14. Alain

  Tegenwoordig werk ik in Utrecht, maar vroeger in Amsterdam Zuid-Oost. Veel van mijn huidige collega’s wonen in A’dam.

  Het zijn twee verschillende steden (en Utrecht is leuker), maar het is niet alsof het twee verschillende werelden zijn. De ‘Noordvleugel’ van de Randstad is echt wel een ding en niet voor niets is Amsterdam – Utrecht het drukste stukje spoor van Nederland.

  Dat een wethouder van A’dam in Utrecht woont, kan prima.

 15. Karel5

  Ik zou voor geen goud in Amsterdam willen wonen, echte Amsterdammers vluchten voor toeristen, er is van alles veel teveel, de charme daar is er al lang vanaf. Utrecht is mooier en leuker.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).