Foto’s: Gigantische plas bij Jaarbeursplein zorgt voor natte voeten fietsers | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Gigantische plas bij Jaarbeursplein zorgt voor natte voeten fietsers | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Gigantische plas bij Jaarbeursplein zorgt voor natte voeten fietsers

Foto’s: Gigantische plas bij Jaarbeursplein zorgt voor natte voeten fietsers
Foto's: Robert Oosterbroek
Het fietspad bij het Jaarbeursplein in Utrecht kan het vele regenwater niet kwijt. Nabij het skatepark en de trambaan ligt een enorme plas water en fietsers moeten er recht doorheen.

Het fietspad bij het Jaarbeursplein in Utrecht kan het vele regenwater niet kwijt. Nabij het skatepark en de trambaan ligt een enorme plas water en fietsers moeten er recht doorheen.

Het regent flink vandaag. In fietsstad Utrecht zijn we wel gewend om af en toe een bui te trotseren, maar de enorme plas bij het Jaarbeursplein laat menig fietser omkeren.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Het veelgebruikte fietspad kan het vele regenwater niet verwerken en er ligt dan ook een gigantische plas. Hoewel veel fietsers omkeren of eromheen proberen te rijden zijn er ook Utrechters die er gewoon doorheen fietsen – met natte voeten tot gevolg.

Hoewel het maandagmiddag iets droger wordt gaat het de komende nacht weer langdurig regenen. Ook de komende dagen blijft het regenachtig.

 

9 Reacties

Reageren
 1. Steve

  Niet alleen daar hoor, bij de taxistandplaats bij het CS (aan de centrumzijde) ook.
  Schandalig entree voor de passagiers.
  Het busstation er naast ziet er keurig netjes uit.
  Daar heeft de gemeente wel oog voor.

 2. Vorstkikker

  Dus dít is hoe die Nederlanders naar hun werk gaan, als ze niet kunnen schaatsen?

 3. Koel Hoofd

  Dit wat de gemeente bedoelt met een ‘wadi’ om wateroverlast op een natuurvriendelijke manier op te vangen.

 4. isabelle

  Alle werelddelen komen samen rond ons prachtige nieuwe station.

  Nederlands kostmodel (budgetoverschrijdend als nergens in Europa), Oost-Europese Politburo look & feel en Aziatisch formaat wateroverlast rondom ter verhoging van de feestvreugde. We tellen wel degelijk mee op het wereldtoneel!!!

 5. Wim Vreeswijk

  Dit is een rechtstreeks gevolg van verstening en verdichting van ons stadscentrum door ons college waarvoor allerlei zeer noodzakelijke groenvoorzieningen moeten wijken en overvloedig regenwater nergens meer heen kan.

 6. De medicijnman

  Het word echt tijd dat de gemeente Utrecht gaat inventariseren waar de putten in de stad voor overlast zorgen.,ik weet het is een dure grap maar er word al jaren bezuinigt op het schoonmaken van de putten en dit soort enorme plassen zie ik vaker en vaker.70 % van de putten kan het water niet of nauwelijks meer verwerken.

 7. M van Oudwijk

  Daar is uberhaupt geen put, en staat er altijd water na elke regenbui.. Het is een tijdelijke constructie waarbij niet zo nauw is gekeken…

 8. Harry

  Het water kan er niet weg omdat er geen planten en bomen meer zijn. Dure sedumdaken van bushokjes zijn symboolpolitiek.

 9. Cico

  Die eerste man verandert op de foto direct in een blij kind, heerlijk om te zien

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).