Foto’s: Rustige zonnige zaterdagmiddag in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Rustige zonnige zaterdagmiddag in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Rustige zonnige zaterdagmiddag in Utrecht

Foto’s: Rustige zonnige zaterdagmiddag in Utrecht
Domplein. Foto's: Bas van Setten
Een zonnige zaterdagmiddag in maart is onder normale omstandigheden in het centrum van Utrecht het recept voor volle terrassen en drukke winkelstraten. Zaterdag 28 maart is echter de eerste zaterdag nadat veel zaken zijn gesloten door de coronacrisis, waardoor de binnenstad er stilletje bij ligt.

Een zonnige zaterdagmiddag in maart is onder normale omstandigheden in het centrum van Utrecht het recept voor volle terrassen en drukke winkelstraten. Zaterdag 28 maart is echter de eerste zaterdag nadat veel zaken zijn gesloten door de coronacrisis, waardoor de binnenstad er stilletje bij ligt.

Om de spreiding van het coronavirus in te dammen heeft het kabinet vorige week een aantal maatrelen genomen zoals het sluiten van de horeca. Winkels hoeven niet per se dicht, maar veel ondernemers kiezen er toch voor om de deuren gesloten te houden.

Dit leidt ertoe dat het in de Utrechtse binnenstad aanzienlijk rustiger is dan op een reguliere zaterdagmiddag. Op de Oudegracht, de Lange Elisabethstraat, het Domplein en Hoog Catharijne lopen weliswaar mensen, maar een stuk minder dan normaal.

Een bloemverkoper aan de Oudegracht beaamt dat. “Normaal gesproken heb ik twee keer zoveel bloemen uitgestald als nu en staan er mensen in de rij. Nu heb ik geluk dat de zon schijnt anders had ik waarschijnlijk helemaal geen klanten.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Oudegracht

Vredenburg

Op het Vredenburg is wel levendigheid te bespeuren. De gemeente heeft er namelijk voor gekozen dat markten in de openlucht wel door mogen gaan.

Eerder vandaag werd bekend dat er in de gemeente Utrecht twintig nieuwe coronabesmettingen zijn aangetoond waardoor het totaal op 121 komt te liggen. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat mensen met milde klachten niet meer getest worden op het virus.

Vredenburg

Neude

Maartensbrug
Lange Elisabethstraat
Hoog Catharijne

Winkel van Sinkel
Stadhuisplein
Stadhuisbrug

Fotoverslag

12 Reacties

Reageren
 1. Inez

  Op de Nachtegaalstraat en omgeving en in de parken was het druk.

 2. bawang putih

  op de foto’s is juist te zien dat t nog door veel wordt onderschat!

 3. Katja

  Is natuurlijk erg, covid-19, maar lekker rustig is het wel.
  Wat wel opvalt, nu wordt er gefietst in het voetgangersgebied.

 4. Jeroen

  @Katja fietsen in het voetgangersgebied. Dat is nu natuurlijk wel echt een prioriteit. Dat ze de politie niet streng laten controleren…

 5. Kadoendra

  @Katja

  Die mensen die nu fietsen in het voetgangersgebied kunnen dat beter gaan doen in een afgesloten auto want dit beschermt ze beter tegen covid-19.

 6. Kees Truijens

  Die middag zag ik op straat toch te veel groepjes jongeren die echt te weinig afstand van elkaar hielden. Een beangstigende ethische casus: voor hen zelf niet heel erg bedreigend, voor ouderen des te meer.

 7. Kadoendra

  @Kees Truijens

  Veel jongeren raadplegen zelden de kwaliteitsmedia, maar meer één of andere rapper, één of andere YouTube pulp boer, etc, etc.
  Dus wil je die jongeren echt gaan bereiken dan zal je toch moeten gaan denken aan een NL-Alert die opgevuld gaat worden met b.v een rapper Boef, rapper lil Kleine, een Nikkie Tutorials, etc, etc.

 8. Wim

  Katja is dat wat wil mensen opbollen om het lekker rustig te hebben, schaam je diep dat je dit durft te zeggen, er zijn genoeg mensen die nu helemaal afgesloten zitten.

 9. Pee

  De plekken waar het relatief druk was zijn niet op de foto gezet.
  Ook vandaag zie je hele gezinnen er op uit trekken .
  totdat er overgegaan wordt op een Lock down ,dan zijn het juist deze groepen die het hardst klagen.

 10. Berk

  Dit is totaal niet het beeld dat ik van Utrecht had dit weekend. Juist ontzettend veel mensen op de been en op de fiets. Parken vol met mensen die ook aan het voetballen zijn, studenten die lekker met zn vijven op straat een biertje aan het drinken zijn: echt onverantwoordelijk gedrag ten opzichte van de medemens (niet het naar buiten gaan an sich, maar met name het in groepjes bij elkaar komen).

 11. Zwaontjue

  Jullie gaan hard, niet zo fijn om te lezen dat er al >121 gevallen zijn, alleen in Utreg. Hier in Bulgarije (waarbij je je moet afvragen, hoeveel mensen ze wel/niet testen) is het aantal tot nu toe 185 over het hele land.

  * By the way “Milde klachten” moet je met een korreltje zout nemen, een receptioniste van ons, zit nu in haar 3e week thuis, hoeste de 1e 2 weken der longen uit der lijf en je kon der oprapen ….. maor werd mooi niet getest en nu in haar 3e week is het hoesten ietsjes beter geworden, maar nog steeds een poeppie erger dan de Griep, dus ziet er naar uit dat ze het wel overleefd, maar niet getest en dat het Milde klachten waren ……… Daor zakt je broek tog van af ? ?

  * Vraog me af hoeveel zij wel niet in haar omgeving heeft besmet, dus van dat cijfertje 121 klopt in Utrecht ook geen … zak.

  Wij hier in BG zitten trouwens al in een lockdown, net 2 dgn. en kijkend naar Italië zal dat wel min,. 2 maanden worden, waor je helemaal niet vrolijk van word ……….. maor heb een hond en daor waggel ik dan vrolijk en vrij mee terwijl de rest binne zit, nouja vrij, tuurlijk wel met een mondmasker en handschoentjes dat je anderen niet besmet.

  Maar milde klachten is dus nog steeds 2 á 3x erger dan de griep en duurt een stuk langer ook, aangezien ze nu haar 4e week in gaat, dus afgelopen week was haar 3e week, maar dat noemen ze dus milde klachten en je niet getest word op corona, omdat ze schijnbaar ook niet genoeg tests op voorraad hebben, toevallig dat een ander medewerker in Limburg net na het carnaval de griep had en gelijk getest werd bij haar huisarts of het niet de corona was …. dus dat ging aardig snel , maar nu word je van kastje naar de muur gestuurd 🙁

 12. Bernhard

  @Zwaontjue:
  Onzin. De 80% die slechts milde klachten ervaart, ervaart ook daadwerkelijk geringe klachten, vergelijkbaar met een ‘reguliere’ griep en is na enige dagen weer hersteld. Uw anekdote (n=1) doet daar niets aan af. Ik ben zelf net hersteld van waarschijnlijk covid-19 (niet ernstig genoeg om getest te worden) en was vier á vijf dagen ziek.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).