Gigantische theepot weer in volle glorie te bewonderen | De Utrechtse Internet Courant Gigantische theepot weer in volle glorie te bewonderen | De Utrechtse Internet Courant

Gigantische theepot weer in volle glorie te bewonderen

Gigantische theepot weer in volle glorie te bewonderen
De Utrechtse theepot is weer te zien op het dak van de parkeergarage aan de Rijnkade. Het zicht op het kunstwerk werd lang belemmerd door een aantal bouwketen die ook op het dak van de garage stonden, maar deze zijn weer verwijderd.

De Utrechtse theepot is weer te zien op het dak van de parkeergarage aan de Rijnkade. Het zicht op het kunstwerk werd lang belemmerd door een aantal bouwketen die ook op het dak van de garage stonden, maar deze zijn weer verwijderd.

De zeven meter hoge ‘Celestial Teapot’ werd door kunstenares Lily van der Stokker gemaakt voor de tentoonstelling ‘Call of the Mall’ in 2013. In eerste instantie werd het zeven meter hoge gevaarte op het dak van Hoog Catharijne geplaatst.

Vanwege de verbouwing van het winkelcentrum werd de theepot in 2015 verplaatst naar de overkant van de straat, op het dak van de parkeergarage aan de Rijnskade. Dit is ook een tijdelijke locatie.

CDA-raadslid Sander van Waveren vroeg mensen in oktober mee te denken over een eventuele nieuwe locatie voor de theepot. Het is nog niet bekend hoe lang de theepot hier nog blijft staan en of er al een nieuwe plek in gedachten is.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Mooie plek, de theepot steekt zo mooi af tegen de lucht. Blij, dat dit mooie kunstwerk weer te zien is..

 2. Joost

  Kantelen en er water uit laten stromen

 3. Massegast

  Laat hem daar maar staan. Die parkeergarage kan wel zo’n opkikkertje gebruiken. En het is een leuk item voor toeristische puzzeltochtjes.

 4. AGD

  Op de hoek van het dak boven de nieuwe Perry Sport, dan is er toch vanaf het Vredenburg wat moois te zien!

 5. Coenraad V

  Inderdaad kantelen langs het water in de catharijnesingel en er water uit laten stromen is een leuk idee.
  Of op het jaarbeursplein.
  Ik hou wel van dit soort ludieke melige kunst.

 6. Henk

  Op het fredeburgt plijn, als vontijnn met water dat eruit stroomd!

 7. Herman

  Dit kitscherige ding past prima met al die lelijkheid erom heen.
  Toch is er nog een betere plek in Utrecht en dat is het Berlijnplein, daar kan werkelijk alles, zolang het maar nep is!

 8. Pauline

  Lelijk en burgerlijk zo een theepot. Niet geschikt voor een stad die groot wil zijn en staat ook niet in teken van NU maar in verleden van lang geleden

 9. Katja

  Leuk !

 10. w

  jaarbeursplein aub want dat is een woud van grijs beton en steen, daar komt ie mooi uit

 11. Cor

  Ik ben het met Pauline eens dat deze theepot de groei van Utrecht tot wereldstad volledig dwarsboomt. Grote bedrijven blijven weg, toeristen slaan Utrecht lachend over en de stad loopt langzaam maar zeker leeg. Onvoorstelbaar hoe zo’n theepot funest is voor een stad.

 12. w

  Pauline, een millenial met een mening

 13. Scherpschutter

  @Cor 16/5/2019 – 12:52

  En andersom: deze theepot draagt ook helemaal niets bij in het aantrekken van grote bedrijven, ook komen er geen extra toeristen bij. Onvoorstelbaar hoe weinig waarde dit flutding eigenlijk heeft, en dat roept de vraag op: waarom worden dit soort afgrijselijke dingen gebouwd op kosten van de belastingbetaler….?

 14. Cor

  @Scherpschutter: Omdat smaken verschillen en volgens mij vrij veel mensen in ons land niet in een kleurloze samenleving willen leven waar iedere euro belastinggeld in dienst van economisch rendement staat. Zoveel mensen, zoveel smaken – gelukkig maar.

 15. Reactionaire rechtse zak.

  Scherpschutter 16/5/2019 – 16:24
  U is met Groen ‘Links’ in competitie wie de hoogste vorm van stedelijk chagrijn kan concretiseren?

 16. Bart

  Cor & Pauline: ik begrijp niet waarom onze grote provinciestad de ambitie zou moeten hebben een wereldstad te worden. Er zijn vast politici/wethouders die de ongezonde ambitie hebben Amsterdamse rolkoffertaferelen naar Utrecht te halen, maar geen Utrechter die daar op zit te wachten.

 17. Cico

  Schitterend monument voor onze Job Cohen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).