Gratis afvallen samen met je hond - De Utrechtse Internet Courant Gratis afvallen samen met je hond - De Utrechtse Internet Courant

Gratis afvallen samen met je hond

Gratis afvallen samen met je hond
Goed nieuws voor hondeneigenaren die graag willen afvallen. Bij de Universiteit Utrecht kun je vanaf half januari terecht voor gratis eet- en beweeg advies. 

Goed nieuws voor hondeneigenaren die graag willen afvallen. Bij de Universiteit Utrecht kun je vanaf half januari terecht voor gratis eet- en beweeg advies. 

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren start een onderzoek naar overgewicht bij hondeneigenaren. De onderzoekers willen erachter komen hoe het eet- en beweeggedrag van honden en hun baasjes elkaar beïnvloeden. Als de eigenaar zwaar is, is de hond dat dan vaak automatisch ook?

Gedurende acht weken zul je met behulp van persoonlijk advies en een actievere levensstijl aan je gewicht en conditie gaan werken. Zowel jij als je hond worden aan het begin van het onderzoek gemeten en gewogen. Aan het eind van het traject wordt er gekeken of acht weken gezonder eten en veel wandelen met de hond verschil heeft gemaakt bij jullie beiden.

Het onderzoek is dus volledig gratis. Je komt wel alleen in aanmerking als je in omgeving Utrecht woont, overgewicht of obesitas hebt (BMI van 25 of hoger) en een hond hebt waar je zelf voor zorgt. Als deze hond net als jij ook te zwaar is, ben je helemaal de perfecte kandidaat. Vanaf halverwege januari kun je iedere week instromen.

Kijk voor meer informatie op de website van Universiteit Utrecht

 

 

 

 

1 Reactie

Reageren
  1. Utrechter

    Gewoon een idee. Misschien ook richten op baasjes en hondjes zonder overgewicht en die vergelijken met niet-hondenbezitters en/of schoothondjes. Een hondeneigenaar wandelt volgens mij vaker dan een niet-hondeneigenaar en is daarmee vast minder overgewichtig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).